İnegöl´de faaliyet gösteren Starwood orman ürünleri sahibi sanayici Mehmet Yıldız´ın yaptırarak milli eğitime bağışladığı Akhisar TOKİ bölgesi Karalar yolu üzerindeki, 26 binadan oluşan Hacı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampüsü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın katıldığı görkemli törenle hizmete açıldı.

KUŞ UÇURTULMADI

Açılışın yapılacağı kampus çevresinde alınan sıkı güvenlik önlemleri ile kuş uçurtulmazken, 11 yıl aradan sonra İnegöl´e gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kampus alanına helikopterle indi. Cumhurbaşkanlığına ait helikoptere Skorski tipi helikopterlerde eşlik etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan´ı Bakanlar, protokol üyeleri ve oldukça kalabalık vatandaşlar karşıladı. Hacı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampusu´nu hizmete açan Erdoğan, kampüse "eğitim-öğretim külliyesi” adını verdi.

SEVGİ SELİ

Kampusun açılış törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İçişleri eski Bakanı Efkan Ala, Bursa Valisi İzzettin Küçük, İnegöl Kaymakamı Ali Akça, AK Parti Bursa Milletvekilleri, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, kampüsü yaptıran hayırsever Mehmet Yıldız ve oğlu, Starwood Orman Ürünleri Yönetim Kurulu üyesi Hüseyin Yıldız ile kamu ve kurum müdürleri katıldı.

HÜSEYİN ŞAHİN´E TEŞEKKÜR

Açılış öncesi İnegöl Tarihi Mehter takımı sahne alırken, saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından törenin açılış konuşmasını yapan hayırsever sanayici Mehmet Yıldız sözlerine, “Ben oduncu Mehmet” diye başladı. Yıldız, “İlk defa hayatımda hata yaptım. Çok iyi bilmeme rağmen hayrımı duyurdum, duyurmamam lazımdı. Ama neden duyurdum? Mehmet Yıldız olarak bunu yapabiliyorsam, bu ülkede benden katmerli olanlar, Türkiye´yi sevenler benden evvel niye hayır yapmadılar. Veya niye yapmıyorlar. Bu ülkeyi seviyoruz. Büyük bir gün. Yıllar önce okuduğum Hasan Ali Yücel´in köy enstitüleri düşüncesi bana işledi. Ülkemizin sanayi durumunun bu günkünden daha üst seviyede olması lazımdı. Uzun yıllar önce birkaç kez okul yapmak istedim ama Allah o dönemde nasip etmedi. Şimdiki Rize Valimiz Erdoğan Bektaş, İnegöl Kaymakamlığı döneminde beni ziyaret etmişti. O gün bana bu kampusun olduğu yeri buldu. Bu kampusu yaptık. Eşim ve çocuklarım bu yatırımın yapılması için bana destek oldular. Bu projede emeği olanlara teşekkür ediyorum. Ama daha sonra proje bitmesin diye gayret sarf eden bazı Milli Eğitim Bakanları, Vali, Milletvekilleri, siyasiler ellerinden geleni utanmadan yapıp beni felç hale getirmişlerdi. Şimdi onların birçoğu da burada. Bir gün yanıma Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin gelip, yardımcı olacağını söyledi. O dedi ki; ‘ben kellemi koltuğumun altına aldım, ben bu işi bitireceğim´ dedi ve Milletvekilimiz ne yaptı yaptı bu işi bitittirdi. Allah razı olsun. Milletvekilim beni sağlığıma kavuşturdun. Allah reisi Cumhuruma güç kuvvet versin. İşi zor ama biz dua edersek kolaylaşır. Hayırlı, uğurlu olsun” dedi.

MEHMET YILDIZ´A TEŞEKKÜR

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ise, “Açılışını yapacağımız 26 binadan oluşan Hacı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampusu İnegöl´e hayırlı olsun. Hayır sahiplerine teşekkür ediyorum. 2016-2017 eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını diliyorum. Mehmet Yıldız söyledi, dedi ki; bir hayır yaptım ama zor oldu. E, hayır yapmak zordur. Bilin ki ne kadar zorsa. ecri de o kadar büyüktür. Marifet iltifata tabidir. Mehmet beye teşekkür ediyoruz. Bir sözümüz daha var; iyilik yap denize at, balık bilmezse halik bilir. Dolayısıyla Allah´ın bildiğini, mutlaka kullarına da bildirir. Mehmet bey Allah senin gibilerinin eksikliğini göstermesin. İnegöl´deki meslek okullarının oranı yüzde 61. Türkiye ortalaması ise yüzde 44. İşte anladım ki Bursa´nın geleceği aydınlık. Bundan hiçbir şüphem yok. Bu kahraman milletin bir kahraman lideri var. İnşallah birlik ve beraberlik içerisinde 21. Yüzyıla Türkiye´yi hep beraber taşıyacağız. Kampusun hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

"EĞİTİM-ÖĞRETİM KÜLLİYESİ"

Alanı tıktım tıklım dolduran binlerce İnegöllünün sevgi gösterisi altında kürsüye çıkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise, son 14 yılda Bursa´yı güzelleştirmek, geliştirmek, ülkenin göz bebeği bir şehri haline getirmek için çok çalışıldığını söyledi. Bölgenin lokomotifi olan bu şehre değer katacak, Bursa´yı geleceğe hazırlayacak projelerin hizmete alındığını anlatan Erdoğan, bugün Bursa´nın tüm ilçeleriyle 14 yıl öncesine göre çok farklı bir konumda olduğunu belirtti. İnegöl´ün özellikle mobilya sektöründe önemli yeri olduğuna işaret eden Erdoğan, ilçenin geçen yıl ülkenin ihracatına katkısının 800 milyon dolar olduğunu bildirdi. Atılım hamlelerinin ilerleyen yıllarda da devam edeceğini, bu nedenle şimdiden bazı adımların atılması gerektiğinin altını çizen Erdoğan, "Bir yerde üretim varsa, orada yetişmiş insan gücüne ihtiyaç da var demektir. Yetişmiş insan gücü için de mesleki eğitim kurumları gerekiyor" ifadelerini kullandı. Erdoğan, özellikle yaklaşık 61 milyon liralık bütçeyle inşa edilen "Hacı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampüsü"ne "eğitim-öğretim külliyesi" adını verdi.

BU TESİS TÜRKİYE´DE BİR ÖRNEK

Türkiye´de öğretimin bulunduğuna ama eğitimde sıkıntıların yaşandığına dikkati çeken Erdoğan, "Onun için bu külliye hem öğretim verecek hem eğitim verecek. Burada 5 bin öğrenci olacaktı, şimdi 3 bin öğrenci var ama bunu engelleyenlere yuh olsun. Bu yeni dönemde bunu süratle telafi edeceğiz. Onlarda bu işin hesabını veriyor. 305 bin metrekare alanda kurulan, 26 binadan oluşan bu külliye gerçekten muhteşem bir eser. Bünyesinde 4 ayrı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesiyle, bir Spor Lisesiyle, 3 adet 452 kişilik pansiyonuyla, Mesleki Liseleri içinde modern atölyeleriyle, yemekhaneleriyle, konferans salonuyla, spor tesisleriyle İnegöl, örnek bir tesise kavuştu. Bu tesis, Türkiye´de bir örnek. İnegöl´ümüzün öncelikle ihtiyaç duyduğu tüm sektörlere bu eğitim-öğretim külliyesi, kalifiye personel yetiştirecek. 6 bin öğrencinin aslında eğitim öğretim alabileceği bir yapı da var. Kampusun önemli bir özelliğinin ise 61 milyon liralık maliyetle olmasıdır. Neredeyse tamamına yakın bölümü hayırsever Mehmet Yıldız tarafından yapıldı. Kendisine teşekkür ediyor, şükranlarIMI sunuyorum” şeklinde konuştu.

Öte yandan, Nisan 2006´da temeli atılan 30 milyon dolar bütçeli İnegöl H.Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampüsü projesi 26 binadan oluşuyor. Yeni İnegöl Bölgesi diye adlandırılan Karalar mahallesi mevkiinde 300 dönümlük alana yapılan Sevim Yıldız Eğitim Kampüsü, ülkemizin bir hayırsever tarafından yapılan tek ve en büyük kampüsü. Türkiye´nin en büyük eğitim kampüsü; 24 derslikli Anadolu Teknik ve Anadolu Meslek Lisesi, 24 derslikli Endüstri Meslek Lisesi, Mobilya Dekorasyon Bölümü Atölyesi, Telekomünikasyon Atölyesi, Bilgisayar Bölümü Atölyesi, Elektronik Bölümü Atölyesi, Elektrik Bölümü Atölyesi, CNC Bölümü Atölyesi, Motor Bölümü Atölyesi, Hidrolik Pnomatik Bölümü Atölyesi, Tekstil ve Konfeksiyon Bölümü Atölyesi, Metal İşleri Bölümü Atölyesi, Halk Eğitim Çok Amaçlı Atölye, 480 öğrenci kapasiteli Anadolu Otelcilik Turizm Meslek Lisesi, Yönetim Binası, Anadolu Otelcilik Turizm Meslek Lisesi Atölye Binası, 180 öğrenci kapasiteli Anadolu Otelcilik Turizm Meslek Lisesi Pansiyon Binası, 120 yataklı Anadolu Turizm Otelcilik Meslek Lisesi Otel Bölümü, 24 derslikli İlköğretim Okulu, Anaokulu, Erkek Öğrenci Pansiyonu, Kız Öğrenci Pansiyonu, Büyük Tip Yemekhane, Spor Salonu, 400 kişilik Çok Amaçlı Salon´dan oluşan 26 adet bina ile2 adet Açık Basketbol ve Voleybol Sahası, 1 adet Futbol Sahası, 1 adet Yarı Olimpik Açık Yüzme Havuzunu kapsıyor. SALİH BAKICI

 

Editör: TE Bilişim