Kıbrıs Barış Harekatının 45. yılında İnegöllü 40 Kıbrıs gazisine madalya verilecek. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti tarafından savaşın ardından verilmesi gereken madalyalar, 45 yıl sonra İnegöl’de düzenlenecek olan törenle sahiplerine teslim edilecek.

40 GAZİYE MADALYA VERİLECEK

Türkiye genelinde 34 bin 696 Kıbrıs gazisi bulunurken, Bursa genelinde ise bin 566 gazi ve 22 şehit verildi. Halen bin 202 gazi hayattayken, 322 gazi ise vefat etti. Milli mücadele yıllarında gösterilen feragat, fedakarlık ve kahramanlığın bir ifadesi olarak 52/2000 sayılı Madalya ve Nişanlar Kanunu gereğince Bakanlar Kurulunun teklif üzerine ‘Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti milli mücadele madalyası’ gazilere veriliyor. Bu kapsamda Karacabey, Orhaneli, İznik Yenişehir, Gürsu, Nilüfer, Büyükorhan, Mustafakemalpaşa, Mudanya, Kestel, Yıldırım, Keles, Gemlik, Orhangazi, Osmangazi olmak üzere 15 ilçede 6 gün boyunca düzenlenen törenlerle 648 gaziye madalyaları takdim edildi. İnegöl’de de 25 Haziran 2019 Salı günü (yarın) saat 21.00’de Kültürpark’ta bulunan Amfi Tiyatro’da düzenlenecek olan programla İnegöllü 40 Kıbrıs Gazisine madalyaları verilecek.

MUTLUYUZ

İnegöl Muharip Gaziler Derneği Başkanı Selami Seymen, “45 yıl sonra bize takdim edilecek olan madalyalardan dolayı hem gururluyuz hem de mutluyuz. Bu haklı mutluluğumuz ilçe halkımızla da paylaşmak istiyoruz. Bu nedenle 25 Haziran 2019 Salı günü saat 21.00’de Kültürpark’ta bulunan Amfi Tiyatro’da düzenlenecek olan madalya takdim törenine tüm ilçe halkımızı davet ediyoruz. Programda Kuran-ı Kerim tilaveti, dua, İnegöl Belediyesi Türk Halk Müziği Gençlik Korosu ile Tarihi İnegöl Mehteri konser verecek. Ertuğrulgazi Derneği kılıç kalkan ekibinin gösterisinin ardından 40 gazimize madalyaları takdim edilecek” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim