İnegöl’de son 10 gündür devam eden orman yangınlarında zarar gören bölge sakinlerinin evlerinin mobilyaları İnegöl’den gönderilecek.

İnegöl Ticaret Sanayi Odası Başkanlığı’nda gerçekleşen kampanyanın açılış konuşmasını yapan İTSO Başkanı Yavuz Uğurdağ “İnegöl şehri olarak, bu yaşanan sıkıntılı durum sonrasında tek yürek olarak hareket edeceğiz. Kaymakamımız himayesinde belediye başkanımız desteği ile yangında zarar gören vatandaşlarımıza destek kampanyası başlattık. Özellikle dağ bölgesinde ki köylerde vatandaşlarımızın evleri yandı. Bizde mobilya şehri olarak orada başta AFAD, Devletimizin koordinasyonunda orada olacak ihtiyaç durumunda verilen göreve hazırız.”

BÖLGEYE ARKADAŞLARIMIZI GÖNDERDİK

Bölgeye İnegöl Belediyesi’nden ekipler gönderdiklerini ifade eden İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban “İnegöl’ü anlatırken hep önemli bir şehir diye anlatıyoruz. İnegöl hayır yönünde yarışan bir şehir. Hükümetimiz çaba ve gayret içerisinde çalışıyor. Belediyeler gayret ediyor çalışıyor bizde buradan arkadaşlarımızı gönderdik bir yarayı sarabilir miyiz diye mücadele ediyoruz.”

MADDİ KAYIPLAR TELAFİ EDİLİR

Maddi kayıpların telafi edilebileceğini ifade eden Kaymakam Eren Arslan “Ülkemizin güneyinde adeta yeşil vatan dediğimiz ormanlarımız yanıyor. Tüm ülke olarak mücadele ediyoruz. Maddi kayıplar telafi edilebilir ama can kayıplarımız var. Ben hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Bu zor zamanlar ilk değil ama bu felaketler ile millet olma şuurunu gösteriyoruz. Çok şükür devletimiz canla başla mücadele ediyor.”

MİLAS’IN ACISINI YAŞIYORUM

Daha öncede Milas Kaymakamlığı yaptığını ifade eden Arslan “Ben Milas kaymakamlığından İnegöl’e atandım. Orada yanan her santimetrekare de ayak izim var. Orada herkesi tanıyorum acıları daha fazla hissediyorum. Bu masa etrafında toplanan STK’lar aracılığı ile İnegöl şehrimiz ile gurur duyuyorum. Hiç kimseden hareket beklemeden vazifeye atılıyor. Bölgede evleri zarar gören vatandaşlarımızın mobilya ihtiyacı temininde katkı sunmayı teklif ettiler. Ben hepsine teşekkür ediyorum. Bu yangınlar söndüğünde bizi bildirilen ihtiyaçlar ne ise en kısa sürede yerine ulaştıracağız.”

Gerçekleşen program , İnegöl Ticaret Ve Sanayi Odası, İnegöl Marangozlar Ve Mobilyacılar Odası,  Mobilya Dernekleri Federasyonu (Mosfed) Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (Mosder) İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği, (İmos) Müsiad İnegöl Şubesi, İnegöl Genç İşadamları Derneği, (İgiad) İnegöl Ertuğulgazi Caddesi Mobilyacılar Derneği , Ev İnegöl Avm destek sağlıyor.

Toplanan yardımları İnegöl Afet Acil Durum Müdürlüğü ile İnegöl İHH İnsani Yardım derneği bölgeye ulaşmasını ve ihtiyaç sahiplerine dağıtılmasını sağlayacak.

Editör: TE Bilişim