Dün sabah saat 07.30

Dün sabah saat 07.30 sıralarında, çarşı merkezindeki Ayakkabıcılar Çarşısında meydana gelen yangın sırasında, yaşanan telaşı fırsat bilen ve Sarraflar Çarsındaki Hüseyin Sadırlı’ya ait Model Gümüş mağazasının önündeki, yardım kumbarasını çaldığı iddia edilen kişi, emniyet ekipleri tarafından gözaltına alındı.

10 işyerinin zarar gördüğü Ayakkabıcılar Çarşısı yangını sırasında, esnafın yangın telaşında olduğu anda, Sarraflar Çarşısındaki Model Gümüş Mağazasının önünde gelen 33 yaşındaki Kemal A. isimli kişi, sehpanın üzerindeki bir yardım derneğine ait kumbarayı alarak olay yerinden kaçtı. Kemal A.’nın gerçekleştirdiği hırsızlık olayı, çevredeki işyerlerinin güvenlik kameralarından da net bir şekilde tespit edildi.

Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine, kumbarayı alıp kaçan  zanlı Kemal A., ara sokaklarda yaşanan kovalamacanın ardından, kumbarayı açıp içerisindeki 200 TL’yi alırken yakalandı.  Sağlık kontrolü için İnegöl Devlet Hastanesine götürülen Kemal A, gazetecilerin ''Yangın alanından kumbara aldığın doğru mu?'' sorusuna, ''Onun gibi bir şey. Yerde para buldum, aldım. Başka bir şey yok'' dedi. Kemal A, gazetecilerin ''Hastasın, onun için mi yaptın? sorusuna ise, ''Onun için yapmadım da neyle hap alacağım? Hap parayla'' diye yanıtladı.

Zanlı, Emniyetteki ifadesinin ardından adliyeye sevk edildi.

Editör: TE Bilişim