UZMAN EKİP ZAMANLA YARIŞTI

Evinde rahatsızlanmasının ardından hastaneye kaldırılan 77 yaşındaki Emine U., İnegöl Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesinde yaşam savaşı verdi. Ancak bütün çabalara rağmen önceki gün beyin ölümü gerçekleşti. Ailesinin organ bağışında bulunması ile birlikte yoğun bir koşuşturma başladı. Hastane yönetimi ve Organ Nakil Koordinatörlüğü, Bursa Acıbadem Hastanesi Organ Nakil Koordinatörlüğü ile temasa geçti. Tıp Fakültesi Hastanesinden ve Özel Bursa Acıbadem Hastanesinden İnegöl'e gelen ekipler, bağışlanan iki böbrek ve karaciğeri almak için zamanla yarıştı.

ÖZEL STERİL KUTULARLA GÖTÜRÜLDÜ

Özel Acıbadem Hastanesi Organ Nakil Koordinatörü Dr. Salih Gülten, nezaretinde Dr. İmam Bakır, Dr. Umut Tüysüz ve Dr. Mahmut Esat Danışoğlu ile İnegöl Devlet Hastanesi Organ Nakil Koordinatörü Hemşire Sevda Durmuş'un katıldığı ameliyatla, Emine U.’dan alınan Karaciğer ile Böbrekler, özel steril kutulara koyularak Özel Bursa Acıbadem Hastanesine götürüldü. Alınan organların, belirlenen hastalara nakledileceği bildirildi.

HER 7 KİŞİDEN BİRİSİ ORGAN YETMEZLİĞİNE ADAYDIR

Ameliyata giren Bursa Acıbadem Hastanesi Organ Nakil Koordinatörü Dr. Salih Gülten, "Bir hastanenin beyin ölümünü tespit edebilmesi, o hastanenin kalitesini gösteriyor. Dolayısıyla bu açıdan bizim için İnegöl Devlet Hastanesinin tespiti çok anlamlıdır. Vefat eden hastamıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Bağışlanan organlar, diğer insanlarımıza can olacak. İnşallah vatandaşlarımız bunu görürler ve imkanları doğrultusunda Bursa ili içerisinde bulunan nakil merkezlerinin gösterdiği hizmeti, aynı şekilde çalıştırabilirler. Biz hepimiz hasta adayıyız. Her 7 kişiden birisi organ yetmezliğine adaydır. Bu pozisyonda organ bağışı yapılırsa ancak bu hastalarımızın tedavileri mümkün olabilir. Güzel bir operasyonla organlarımızın alımını gerçekleştirdik. Şimdi ise, nakil için yola çıkacağız” dedi.

 

Editör: TE Bilişim