İnegöl Belediyesinin olağan meclis toplantısında gündeme gelen 2021 yılı idari faaliyet raporunda yeni belediye binası yapım işi ihalesinde yazılan tutar tepkilere neden oldu.

Dün gerçekleşen İnegöl Belediye Nisan ayı Meclisinde gündemin 16. Maddesinde Strateji Geliştirme Müdürlüğü’nün hazırladığı 2021 yılı idari faaliyet raporu tepkilere neden oldu.

2021 yılı faaliyet raporunun 17. Maddesinde yer alan, yeni belediye binası yapım işi ihalesinin tutarına 66.666.666,66 yazılması tepkilere neden olurken, mecliste bulunan diğer partilerin temsilcileri raporların özensiz hazırlanmasına tepki gösterdiler.

RAPORU KOPYALAYIP YAPIŞTIRMIŞLAR

Faaliyet raporunun özensiz hazırlandığını söyleyen İYİ Parti Sözcüsü İsmail Karaman “Yeni Belediye Binası Yapım İşi İhalesi için tutara 66.666.666,66 TL yazılmış. Faaliyet raporu sanki günü kurtarmak için yapılmış bir rapor olmuş. Geçen seneki belediye başkanı fotoğrafıyla aynı sunumu koymuş %80 eski raporu kopyalayıp yapıştırmış.”

DEVLET CİDDİYETİNDEN UZAK BİR DURUM

Ciddiyetten uzak bir madde olduğunu ifade eden MHP Grup Sözcüsü Ahmet Genç “Bu rakam ciddiyetinden yoksun bir teklif gibi duruyor. Yada bu bir satanist ritüel mi? İzahı olmayan şeyin mizahı olur. Ben burada satanist bir ritüel olduğunu düşünmüyorum ama bunun da bir izahı yok. Belediye binası gibi önemli bir konuda 4 senedir İnegöl’ün gündeminde olan bu konuda böyle ciddiyetten uzak bir ihale teklifi bedeli yazılması devlet ciddiyetinden uzak bir görüntü oluşturdu. “ dedi.

Editör: TE Bilişim