İnegöl Belediyesi tarafından yeni yaptırılan Hayvan Pazarı esnafa yaramadı. Vatandaşların ilgisinin az olduğunu söyleyen hayvan üreticileri, pazarın tam anlamda bitmemesinden dolayı çoğu konuda sıkıntılar yaşadıklarını dile getirdiler.

İnegöl’e Ağrı’dan kurbanlık getirdiğini söyleyen hayvan üreticisi Doğan Çetin, “Vatandaşlar hayvan pazarının yerini bilmiyor. Müşteri gelmiyor. Daha erken açılması gerekiyordu. Geç kalındı. Keşke açılmasaydı. Bu sene eski yerde devam edilseydi. Eğer hayvanlarımızı satamazsak zararımızı kim karşılayacak. Burası İstanbul, İzmir veya Ankara değil. Kısa bir süre kala hayvan pazarının açılması yanlış bir karar. Ayrıca Pazar tam anlamıyla bitmemiş. Hayvan yerleri dar. Bu nedenle de mağdur olduk. Hayvanlarımı Ağrı'dan getirdim. Kamyon parasını dahi çıkaramadım. O nedenle de zor durumdayız” dedi.

Hayvan üreticisi Hasan Kılıç ise, “Barınakların olduğu yerde elektrik akşamları açılıyor. Ayıca prizler yok. Telefonlarımızı dahi şarj edemiyoruz.  Yemleri koyacak bir yer yok. Açıkta koymak zorunda kaldık. Yatacak ve duş alabileceğimiz yer yok” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim