Yeniden Refah Partisi İlçe Başkanı İlhan Baykan, son dönemde gerek ilçemizde gerekse ülke genelinde peş peşe yapılan ve kilolarca uyuşturucunun ele geçirildiği operasyonlar sonrası uyuşturucu sorununun vahim boyutlara ulaştığını belirtti.

Baykan, "Bu son haberler olmasa bile, eldeki verilerin uyuşturucu ticaretindeki ve uyuşturucu kullanımındaki artışın çok ciddi boyutlarda olduğunu göstermektedir." dedi.

UYUŞTURUCU TİCARETİNDE TUTUKLU SAYISINDA YÜZDE 4500'LERE VARAN ARTIŞ

Baykan’ın tehlikenin boyutlarını verilerle anlattığı açıklaması şöyle:

"Son zamanlarda Dünyanın başına bela olan uyuşturucunun çeşitli tiplerinin ülkemizin de başına bela olduğu yıllardır söylenmektedir.  2006-2019 yılları arasında Uyuşturucu ticaretinden tutuklu bulunanlar ile uyuşturucu kullanan kişilerden tutuklu bulunanların izleri sürüldüğünde karşımıza çıkan tablo çok dikkat çekici. Bazı illerdeki uyuşturucu ticaretinden tutuklu artışlarının yüzde 4500'lere (45 misline) ulaştığı görülmüştür. "

UYUŞTURUCU KULLANIMINDA İSTANBUL, İZMİR VE BURSA ALARM VERİYOR!

Kalıcı önlemler alınmadığı takdirde uyuşturucu sorununun içinden çıkılmaz bir duruma gireceği uyarısında bulunan Baykan, özellikle şu şehirlere dikkat çekti:

"Uyuşturucu kullanan kişilerin sayısal olarak en çok arttığı ilk üç il sırasıyla İstanbul, İzmir ve Bursa iken, şehrin nüfusuna oran hesaplandığında uyuşturucu kullanımında en çok artış gösteren iller İzmir, Samsun ve Aydın illerinin olduğu belirlenmiştir. Yetkililerce kısa sürede önlem alınmadığı takdirde, sınırlarda gerçek kontrol yapılmadığı ve terör gruplarının en büyük destekçisi olan güzergâhlar kontrol altına alınamaz ise, Uyuşturucu probleminin hızla artacağı şüphesizdir. Ve yine eğer elli yıldan beri söylediğimiz gibi “önce ahlak ve maneviyat” değerleri ön plana çıkarılıp, ahlak ve maneviyat değerlerine sahip bir gençlik yetiştirilemez ise maalesef bir nesli kaybetmek üzereyiz. İşte bu yüzden gerek ilçe gerekse ülke genelinde ki tüm yöneticiler, aileler, STK’lar taşın altına elini koymalıdır.”

Editör: TE Bilişim