İnegöl Belediyesi Ni

İnegöl Belediyesi Nisan ayı kültür sanat etkinlikleri kapsamında, İnegöl'de konuk edilen 'Yeşil Bursa Sevgi Gezeği' konserinde unutulmaz anlar yaşanırken, protokol üyelerinin dışında, vatandaşlar tarafından ilgi gösterilmediği gözlendi.
Geçtiğimiz pazar günü akşamı saat 20.30'da Belediye Kültür Sarayı eski sinema salonunda düzenlenen konsere, Kaymakam Aziz İnci, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Belediye Başkan Yardımcıları Yusuf Şen ve Gülhan Şahin, İl Genel Meclisi Başkanvekili Murat Gültekin, AK Partili bazı Belediye Meclisi üyeleri ile çok az sayıda davetliler katıldı.
Türk Sanat müziğini sevdirmek ve öğretmenin yanında, günümüz stres hastalığına çare olmak, sevgi, arkadaşlık, yardımlaşma ve musiki bağlarını güçlendirmek amacını güden 'Yeşil Bursa Sevgi Gezeği' konserinde Anadolu’nun her yöresinden, birbirinden güzel parçalar seslendirildi.
35 kişilik ve tamamı erkeklerden oluşan 'Yeşil Bursa Sevgi Gezeği' korosu, ilk bölümde, 'Senden bilirim yok bana bir faide ey gül',  'Leylak takıvermiş saçının tellerine hey', 'Menekşe kokulu yarim', 'Havada bulut yok', 'Sinemde bir tutuşmuş yanmış ocak olaydı', 'Zeytin gözlüm sana meylim nedendir' şarkılarını seslendirdi.
15 dakikalık aranın ardından tekrar sahne alan koro, ikinci bölümde ise 'Haticem saçlarını dalga dalga taratmış', 'Yüce dağ başında yatmış uyumuş', 'A Fadimem hadi senle kaçalım', 'İçtim suyunu şu coşkun derenin', 'Bursa'nın ufak tefek taşları' eserlerini okudu. 'Yeşil Bursa Sevgi Gezeği'nin konseri, Çeçen Kızı oyun havası ile son buldu. Koro elemanları, hareketli parçalarda zaman zaman halk oyunlarından örnekler sunarak geceye renk kattı.
Gecenin sonunda, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Yeşil Bursa Sevgi Gezeği grup Başkanı Mehmet Örnekal’a gecenin anısı olarak çiçek ve plaket takdim ederken, başarı ile icra ettikleri konserden dolayı teşekkür etti. Yeşil Bursa Sevgi Gezeği üyesi, Bursa Büyükşehir Beledi Başkanvekili Muhsin Özlükurt ise Başkan Aktaş’a çini desenli bir plaket verdi.

 

Editör: TE Bilişim