10 bine yakın esnaf


10 bine yakın esnafın bulunduğu İnegöl’de, kentin ticari ve ekonomik yapısına canlılık katan esnaflardan, ruhsatsız şekilde faaliyet gösterenlere yönelik başlatılan denetimler İnegöl Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından aralıksız sürdürülüyor.

Yapılan denetim ve çalışmalara rağmen kayıt dışı ticaret yapan çeşitli işletmelerin olduğunu ifade eden Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Şen, "Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’ın direktifi ile sıklaştırılan kayıt dışını engellemeye yönelik denetimlerimiz sürüyor. Denetimlerimizde çeşitli kollarda faaliyet gösteren işyerlerinin kontrollerini yaparak ruhsatsız işyerlerinin tespitini sağlamak, bunları kayıt altına almak, haksız rekabeti önlemek ve ruhsatlarının çıkarılmasını sağlamak konusunda gerekli işlemleri gerçekleştiriyoruz” dedi.

Belediye olarak kayıtsız işyerlerine yönelik gerçekleştirilen denetimler kapsamında  bin 500 civarında işyerine ulaşıldığını ifade eden Yusuf Şen, “İlçedeki işyerleriyle alakalı ‘İşyeri Açma ve Çalıştırma Belgesi Haritası’ bu denetimler sonucu çıkmaktadır.  Gerçekleştirdiğimiz denetimlerimizde, uyardığımız işyeri sayısı ise 250 civarıdır. Bu işyerlerine, gerekli işlemleri yapmaları konusunda süre tanıdık. Bu süre zarfında gerekli işlemlerini yaparak, ruhsat işlemlerini almaları gerekecektir. Bu konuda hiç bir esnafımızın mağdur olmaması için zabıtamızın uyarılarını dikkate almalarını istiyoruz” dedi.

Başkan yardımcısı Şen ayrıca, kayıt dışına yönelik başlatılan denetimlerde, 80 işyerinin esnaf olmanın yükümlülüklerini yerine getirmesinin sevindirici olduğunu vurgularken, denetimlerde ruhsat kontrollerinin yanında etiket, tarihi geçmiş ürünler ve gramaj gibi kontrollerinde beraberinde yapıldığını ifade etti.

Editör: TE Bilişim