Zübeyde Hanım Anaok


Zübeyde Hanım Anaokulunda dün, babaların ve çocukların katıldığı 'İcatlar ve Mucitler' yarışması düzenledi.

Dün saat 12.00'de düzenlenen yarışma öncesinde bir açıklama yapan Zübeyde Hanım Anaokulu Müdürü Semiha Özcan, çocukların bu yaşlarda merak duyguları ile yeni projeler üretmelerini istediklerini belirterek, “Asıl amacımız, yaptığımız çalışmalarla çocukların anneleriyle, babalarıyla, belki daha sonraki çalışmalarda büyük anneleri ve büyük babalarıyla daha etkili ve verimli zaman geçirmeleridir. Bu tür projeleri ve çalışmaları başlattık ve devam ediyoruz.  Çocuklarımız, babalarıyla birlikte ‘İcatlar ve Mucitler Projesi’ kapsamında hazırlıklar yapıp okulumuza getirdiler. Proje çalışmasının amacında birincilik, ikincilik, üçüncülük almak bizler için hiç önemli değil.  Bunu bir yarışma havasına sokmamızın sebebi, katılımın daha fazla olması, velilerimizin ve çocuklarımızın onurlandırılmasıdır. Projeye katılan 30 eserin katılımcılarına Katılım Belgesi verilecek. Karne gününde ise plaket takdim edilecek” dedi.

Eserlerin değerlendirilmesinin, Prof. Dr. Selçuk Yahşi İlköğretim Okulu Fen ve Teknoloji Öğretmeni Sevgi Topaloğlu ve aynı okulda Resim ve Teknoloji Tasarım Öğretmeni Arzu Hatipoğlu’dan oluşan Jürinin yapacağını bildiren Semiha Özcan,  “Biraz okul öncesi süreç olarak bakacaklar, biraz da babalarda emek vermiş mi diye bakacaklar. Üzerinde düşünülmüş mü ve bir ürün ortaya konulmuş mu? Bu konu başlıklarında değerlendirmeler yapılacak. Değerlendirmelerin sonucunda Jüri üyelerimiz 6 eseri belirleyecek, daha sonra 6 eser arasında birinci belirlenecek” diye konuştu.

Konuşmaların ardından, okulun  7 sınıfından yarışmaya katılan 30 eser değerlendirmeye alındı. Dereceye giren eserlerin sahiplerine ödülleri sene sonunda düzenlenecek olan Yıl Sonu Gecesinde verileceği belirtildi.

Editör: TE Bilişim