İTSO Başkanı Yavuz Uğurdağ iş dünyası olarak %60-70 oranında bir enflasyon beklediklerini belirtirken, Türkiye’de enflasyonu daha fazla hissedildiğini söyledi.
MODEF Başkanı Yavuz Uğurdağ, mobilya sektörünün Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı nedeniyle hammaddeye ulaşmakta zorluk yaşadığını dile getirdi. 
Bloomberg HT yayına katılan Uluslararası İnegöl Mobilya ve Dekorasyon Fuarı Yönetim Kurulu (MODEF) ve İnegöl Ticaret Odası Başkanı Yavuz Uğurdağ, sektöre ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
SIKINTILAR YAŞIYORUZ
“Dışa bağlı olduğumuz mamullerde çok ciddi şekilde fiyat artışları ile karşı karşıya kaldık. MDF Sunta Sünger gibi hammaddeler de çok ciddi fiyat artışı oldu. Bu ürünleri bulmakta da sıkıntılar yaşıyoruz. Yurt dışından ham maddeye gelen yoğun talep iç piyasada üreticileri ciddi sıkıntıya sokuyor.”
ÜRETİCİ FİYAT ARTIŞI İLE KARŞI KARŞIYA
"Mobilya sektörü kauçuktah keresteye, ham madde konusunda ciddi sıkıntı yaşıyor." diyen Uğurdağ, üreticinin büyük fiyat artışları ile karşı karşıya olduğunu dile getirdi. Uğurdağ, mal tedariki konusunda sorun yaşandığının da altını çizdi.
FİYAT ARTIŞI 3 AY DEVAM EDECEK
Mobilya sektöründe bugün yaşanan birincil riskin madde tedariki ve fiyat artışları olduğunu vurgulayan Uğurdağ, fiyat artışlarının önümüzdeki iki-üç ay daha devam edeceğini belirtti.
%60-70 ENFLASYON ÖNGÖRÜYORUZ
Bizde iş dünyası olarak %60-70 oranında bir enflasyon ön görüyoruz. Bunun altında bir enflasyon beklemiyoruz açıkçası. Bazı emtialarda bu oranın daha üstünde bir enflasyon ile karşı karşıyayız. Dünyada bir enflasyon problemi var biz Türkiye olarak daha fazla hissediyoruz. 
ELEKTRİK ZAMMI ÜRETİCİYİ YORUYOR
Sanayide elektrik fiyatlarında gelen zamma da vurgu yapan Uğurdağ, enerji fiyatlarındaki artışın da üreticileri zorladığını ifade etti.

Editör: TE Bilişim