Abdala(dervişe) “kar yağıyor” demişler, “titremeye hazırım” demiş. Yani yoksulluk ve sıkıntı içinde yaşayıp eziyet çekmekte olan kimseler, karşılaşacakları zor şartlardan endişe duymazlar. Çünkü onlar bu şekilde yaşamaya alışıktırlar.

Referandum meselesinde HAYIR oyu kullanacak olanları da bu minval üzere değerlendiriyorum açıkçası. Yıllardır sistemin ne kadar kötü olduğundan, bu düzenin değişmesi gerektiğinden dem vuranlar şimdi büyük Türkiye´yi inşa edecek olan değişimden korkuyorlar. Hadi statükocu zihniyeti anlarım. Bunların kafa 1920´lerde kalmış. İmkan olsa da o günlere gitsek özlemi içinde ömür tüketiyorlar. Ya diğerleri?! Sizin derdiniz ne dostlar ya !? İşte size fırsat. Birbirine çelme takan iki farklı partinin başımızda yönetimi bölüştüğü koalisyonlara, çift başlı kavgacı hükümetlere yol veren şu anki yıllardır beğenmediğiniz sistem değil mi!? Dua edin Recep Tayyip Erdoğan gibi lider vasıflı birisi geldi de 20´li yaşlardaki gençler koalisyon nedir bilemediler. Çünkü “tek adam” diyerek ayıpladıkları, kerih gördükleri adam sayesinde istikrarlı bir yönetim anlayışı ve sürgit devam eden bir yönetim sistemi oluştu. Erdoğan o köhnemiş sistemi bir nevi bypas etti. Her zaman bu böyle olmayabilir. Erdoğan fani. Allah gecinden versin, uzun ve hayırlı ömürler dilerim ki bir gün Hak vaki olurda yerine başka lider seçilir, liderlik vasfı olmayan bir cumhurbaşkanı, hükümetle ortak paydalarda buluşamayan, ne yapacaksınız!? Misal Sezer gibi, Demirel gibi Cumhurbaşkanları geldi. Sezer kendi ideolojisinde ki Ecevit ile bile anlaşamadı. Demirel yüzünden Erbakan doğru dürüst icraat yapamadı. İktidar zorbaca elinden alındı. Tansu Çiller aynı partiden olmasına rağmen Demirel hükümet kruma yetkisini bir başkasına vererek hükümeti silbaştan cuntacı 28 şubatçıların eline teslim etmedi mi!? Sezer kendi döneminde Erdoğan ile az takışmadı mı!?  Ecevit ile kavga etmedi mi!? Anayasa kitapçıklarının atılıp ülkenin bir gecede yarı yarıya fakirleştiği, yazar kasaların başbakana fırlatılıp lanet edildiği dönemlere mi döneceksiniz !? Bu sistem buna mecbur bırakıyor. Aklı olan kullanır. Hem aklını hem sistemi.

GAFMAN
Son dönemde Kemal Kılıçdaroğlu gaflarıyla zirveyi zorluyor. Önce çıktı bir radyo programında “Eğer referandumda EVET çıkarda yeni anayasa onaylanırsa başbakan ile cumhurbaşkanı ayrı partilerden olur kavga ederler, anlaşamazlar. Bunu çıkıp neden millete anlatmıyorlar” dedi.  Vallahi dedi billahi dedi. Oysa yeni sistemde değil hali hazırdaki sistemde bu böyle. Yeni sistem bunu ortadan kaldırıyor. Boşuna mı Cumhurbaşkanlığı Sistemi deniyor. Daha maddeleri bile okumamış sayın Kılıçdaroğlu. Yani yeni sistemde başbakan kalkıyor. Daha bunu bile bilmiyor. Halihazırdaki sistemi de bilmiyor. Sonra yeni anayasayı kastederek “tek adam sistemine hayır” diye propaganda yapıyor bir bakıyorsun ertesi günü “çift başlılık olacak” diye uyarıyor. Artık bir karar vermesi gerekiyor. “Tek adamlık” mı? “çift başlılık” mı!? Bence Kemal Kılıçdaroğlu asimetrik savaş stratejisi uyguluyor. Yoksa bu kadar gafı neden yapsın !? Bu kadar çelişkili ve yanlış bilgiyi neden versin !? Evete evet sonuçta koskoca anamuhalefet partilisi lideri. Değil mi!?

EVET ÇIKARSA
Eğer sandıktan EVET çıkarsa diğer tabela partileri kapanıp iki parti etrafında birleşmek zorunda kalacaklar. Ülke konjoktürüne göre bir sağ bir de sol parti seçimlere girebilecek.. Sağcılar sağ partide; solcular sol parti çatısı altında seçimlere katılacak... Tıpkı teknik olarak America´da Demokratlar ve Cumhuriyetçiler örneğindeki gibi... İki partili seçimlere hazır olun... Çünkü küçük partilerin bir fonksiyonu kalmayacak... HAYIR demelerinin altında yatan sebep de bu.. Sonra da RTE´ye bölücü dersiniz... Daha ne kadar birleştirsin sizi RTE ?!

FETÖNAZİ
Galatasaray adeta Fetönazi istedi. Geçen günkü Fetö´cülerin ihraç edilmeyip bir de şow yapılarak alkışlandığı kongre tam bir yüz karasıydı. Ben bir Galatasaraylı olarak üzüldüm, sinirlendim ve dahi takımımı bıraktım. Artık cim bomlu değilim. Aylardır HAYIR miting otobüslerinde İzmir marşı çalınırken birde ne olsun!? Galatasaray kongresinde Fetö´cüler de sevinçle bu marşı söyleyiverdiler. Şimdi akıllı adam bir bağ kurmasın mı ikisi arasında...!?

İNGİLTERE´DE TERÖR
VE GEÇ KALMIŞ BİR SORU
Ölen siviller Suriye´de olursa sayısına bakılmaksızın önemsenmiyor.. Ama iş İngiltere gibi bir batı ülkesinde olunca yine sayısına bakılmaksızın hemen lanetleniyor, ayağa kalkılıyor ve günlerce konuşuluyor... Şimdi eğer bir müslüman, İngiltere´de ölse ya da bir İngiliz, Suriye´de ölse coğrafya gereği bu teamül bu şekilde yine işler mi ? Yoksa bu sefer coğrafyasına bakılmaksızın ölenin entnisitesi ve dinine bakılarak vakıa aynı muameleye maruz kalır mı !?