Son 3 maçından yenilerek çıkan ve artık hiçbir hedefi kalmayan temsilcimiz İnegölspor,Pazar günü evinde ağırladığı 26 puanla fikstürün 14. sırasındaki gençlerden oluşan küme düşme adaylarından biri olan Hacettepe’yi inanılmaz derecede kötü ve etkisiz bir oyundan sonra son 20 dakikada oyuna alınan Cengiz’in 72 ve 90+2’de attığı çok şık iki golüyle yenerken, adeta sezon bitse de gitsek havasıyla bir maçı daha tamamladı. Bu kadar hedeften uzak, amaçsız ve etkisiz bir oyunda dahi takımlarını müthiş destekleyen taraftarlar, bu sezon “Taraftar Şampiyon” diye tezahürat yaptı. Taraftarın bu gayretine bir de oynayan oyuncularımız iyi oyunlarıyla, iyi sonuçlarıyla destek verebilseydi, o zaman daha anlamlı ve etkili olurdu.

Rakip Hacettepespor, Gençlerbirliği’nin pilot takımı olarak gencecik bir kadro ile grubumuzda mücadele ediyor. Çok genç ve tecrübesiz bir takım. Düşme potasına en yakın takımlardan birisi. 26 puanla 14. sırada. Topladığı puanlar ortada. Amatör bir ruhla mücadele ediyorlar. 72 dakika deplasmanda olmalarına rağmen İnegölspor’dan daha iyi top çevirdiler. Biraz dikkatli ve tecrübeli olsalar, puan veya puanlarla ayrılabilirlerdi. Göze batan birkaç genç oyuncuları var. Çok tecrübesizler. İyi oyunlarını son vuruşlarda gole çeviremeyince tecrübeye boyun eğdiler.

İnegölspor’a gelince, teknik heyet maça kalede Şener, geride Enes-Gökhan-Volkan-Yasin, ortada Erdi Can-Serhat-Emirhan-Osman, ileride Fatih ve Ahmet Hakan tertibiyle çıktığı maçın 2.yarısında, Ahmet Hakanın yerine Yaşar, Erdi Can’ın yerine Cengiz ve Fatih’in yerine Taner’i oyuna aldı. Bu değişikliklerden Cengiz’in oyuna girmesiyle oyunun yönü rakibe doğru değişti. Cengiz’in istekli ve hızlı oyunu karşısında genç Hacettepe dağıldı. Cengiz’in 2 mükemmel golü ile maçın havası bir anda değişti. Tribünler coştu. Bu galibiyet bir hedefin galibiyeti olsa çok daha güzel olurdu. Ancak olmadı. Bir başka bahara kaldı. İnegölspor maça çok isteksiz ve etkisiz başladı. Topu ileriye doğru değil, yanlara ve geriye taşıdıkları için tribünleri çok sıkan bir maç havasına girdi. Cengiz’in oyuna girişiyle hareketlenen maç, Cengiz’in 2 göze hoş golüyle renklendi. Ancak sezon başındaki daha sonra 6 maç üst üste kazandığı maçlardan sonra, üst üste alınan üç yenilginin ardından bir önemi ve anlamı kalmadı. Play-offtan ve küme düşme potasından uzak bir ortamda olsa, gelecek yılın takımının iskeleti oluşturulabilir. Bu maçın kadrosuna bakıldığında onu da göremedik. Kalede Şener tecrübesi ve kalitesiyle sezon başından beri direniyor, bazı maçları kurtarıyor. Ancak önünde oynayan bir tek Volkan ile ayakta kalması mümkün değildi. Son maçlarda oda dağıldı. Müdafaamızda 4-5 yıl takımı sırtına koyup, adeta müdafaamızın sigortası olan Kaptan Bilal’in dışlanması, müdafaamızı bu kadar etkisiz bırakmaması gerekirdi. Bilalsiz müdafaa adeta kayboldu. Forvet arkası iyi ve tecrübeli bir golcü olan Yasin Görkem’den sol bek 2. Ligin en etkili sol beki Osman’dan solaçık olursa, müdafaada böyle olur orta saha da. Ancak bunu yazarken sol kanatta oynayan Osman’ın bu kanadı da benimsediği ve çok etkili olduğunu belirtmem gerekiyor. Osman özellikle içerideki maçlarda, rakip sağ kanadı deparlarıyla ve hızıyla felç ediyor. Orta sahada Emirhan zaman zaman parlıyor, oyuna ağırlığını koyuyor. Tecrübeli Serhat, İnegölspor’da bir türlü dikiş tutturamadı. Meyve vermeyen bir ağaç gibi. Taner yine oyuna girdi. Bu maçta Cengiz’in gollerinden sonra oyunu ağırlaştıracak geri pası yapacak birine ihtiyaç vardı. Teknik heyet bu ihtiyacı Taner’le çözdü. Orta sahamız beklediğimiz gibi oynayabilseydi, bu sezon daha iyi sonuçlar olabilirdi. Orta alanımız etkili olamayınca zaten olmayan forvetimiz daha da yok oldu. Müdafaamız zayıf takımlara karşı dahi yol geçen hanına döndü. Müdafaada inanılmaz hatalar yapılıyor. Bu hatalar kaleci Şener’i bunaltıyor. Sınırsız şans verilen bazı gençlerimiz, golleri atmak yerine giren topları çıkarmaya devam ediyorlar. Bu şanslar verilirken hep aynı gençlere değil, kulübede oturan ve idmanlara çıkan diğer gençlerimize de verilmeli.

Sonuç olarak İnegölspor için bu sezon, kayıp bir sezon oldu. Bu maçtaki galibiyet ne düşmeye ne de play-offa etkili oldu. Yönetim ve teknik heyetimiz bu saatten sonra bu sezonu değil, gelecek sezonun planlarını yapmalı. Borç yükünü daha fazla arttırmak yerine, azaltmaya çalışmalı, masrafları kısmalıdır. Gelecek sezon aynı başarısızlıkları yaşamamak için mevcut kadroyu gözden geçirmeli ve gelecek sezon için faydalı olabilecek oyuncuları denemelidir. Gelecek sezon bu mevcut kadro ile yola devam etmeyi düşünmediğine göre yeni arayışları devreye sokmalı, gelişim, 3 ve 2 ligleri taramalı, gelecek sezonun transferlerini isabetli ve en uygun fiyata yapmalıdır. Hacettepe maçını kazanan teknik heyetimizi ve oyuncularımızı özellikle berabere bitecek maçı çevirip mükemmel 2 gol atan Cengiz’i kutluyor, önümüzdeki hafta Uşak’ta oynayacağı Utaş Uşakspor maçında başarılarını yazmak dileğiyle…