Sezona Tuzla deplasmanda son dakika golü ile bir puanla başlayan İnegölspor, Cumartesi günü evinde oynadığı ikinci maçında 2. Ligin yeni takımı Bodrumspor´u attığı 2 şık golle yenerken, aldığı bu 3 altın puanla puanını 4´e çıkarırken, ilk iki haftadan karlı çıktı.
Rakip Bodrumspor, Ege´nin turizm incisi cennet köşesi Bodrumspor geçtiğimiz sezon eski Ordu Milli takımı Teknik Direktörü Erol Tok´un teknik sorumluluğunda, eski hocamız Necati Erkmen´in yardımcılığında 2. Lige çıkma başarısını gösterdi. 2. Lige Teknik Direktörsüz başlayan Bodrumspor, ilk maçından çıkardığı altın puanla İnegöl´e gelirken, kurduğu genç ve mütevazi kadrosuyla bir puanı hedeflediği ancak zaman zaman 3 puana çok yaklaştığı maçı tecrübesizliği nedeniyle sıfır puanla tamamladı.
Kadrosunda 7 numaralı Uğur Karakoç, 5 numaralı Agah Oktay Yılmaz ve 99 numaralı Çağrı Tekin maçta öne çıkan kaliteli oyuncularıydı. Özellikle 7 numaralı Uğur sağdan getirdiği toplarla İnegölspor´un sol kanadını adeta felç etti. Rakip orta saha sürekli bu oyuncuya oynadığı için Uğur ilk yarıda aşırı yoruldu ve ikinci yarıda durdu. Son dakikalarda oyundan çıkmak zorunda kaldı. Bodrumspor´un bu kadro ve bu oyun anlayışıyla üst sıraları zorlaması zor görünüyor. Deplasmanda biraz daha cesaretli ve atak oynamayı becerebilse içeride ve dışarıda birçok takımın canını yakabilir.
İnegölspor´a gelince, teknik heyet maça kalede tecrübeli Şener, geride Anıl-Bilal-Kemal-İsa, ortada Okan-Emrah-Emirhan-Barış Sinan, ileride Raif ve Kenan tertibiyle çıktığı maçın ilk yarısında sakatlanan sağbek Anıl´ın yerine Ertuğrul, Okan´ın yerine Enes ve Barış Sinan´ın yerine Uğur oyuna alındı.
Bu değişiklikler takımımızı ateşledi. Özellikle tecrübeli Okan Deniz´in yerine giren genç Enes Ata sağ kanattan rüzgar gibi esmeye, rakip sol kanadı çökertmeye başladı. Nitekim bu baskı ve hız İnegölspor´a galibiyet golünü getirdi. Böylece genç Enes´in maçın kazanılmasında önemli rol oynadığını göndük.
Maça çok temkinli ve dirençli başlayan Bodrumspor, İnegölspor´u zorladığı ilk dakikalarda kazanılan bir frikik atışını çok şık bir vuruşla ağlara gönderen Raif bu sezon ikinci golünü atarken, galibiyet perdesini aralıyordu. Ancak ilerleyen dakikalarda rakip Bodrumspor´un atakları gelmeye ve etkili olmaya başladı. İnegölspor´un bu ataklar karşısında oyunu rölantiye alma çabası ters tepti ve ikinci golü bekleyen tribünler kalemizde beraberlik golünü gördü. Beraberlik golü çok ters ve şanssız bir dakika olan 45+1´de gelmesi temsilcimizin devre arasında soyunma odasına hüzünlü gitmesine neden oldu.
Devre arasında bu beraberlik takımımızı ateşledi. Teknik heyetimizde gerekli değişiklikleri zamanında yaparak maçı lehimize çevirmeyi başardılar. Berabere giden maçın son dakikasında Raif´in asisti Barış Sinan´ın neffis yarım volesi köşeye giderken, gelen bu şık golle hem tribünler hem de takımımız coştu. Bu golden sonra tecrübeli müdafaasıyla İnegölspor oyunu ağırlaştırarak rakip forvetlerin hızını kesti. Oyunun kontrolü ve ağırlığı İnegölspor´daydı. Son dakikalarda oynadığı temkinli oyunla sahadan puanla ayrılan takımımız maç sonunda evindeki ilk maçı kazanmanın coşkusunu taraftarlarıyla doyasıya yaşadı.
Kalede Şener tecrübisini yansıtırken, iyi bir maç çıkardı. Geride Anıl sakatlanıncaya kadar etkiliydi. Ancak yerine giren Ertuğrul ısınıncaya kadar kalemizde golü gördük. Tecrübeli kaptanlar Kemal ve Bilal tecrübelerini sahaya yansıttılar. Sol kanatta geçtiğimiz sezon sürekli yedek oturan İsa, Recep gibi 2. Ligin tartışmasız en iyi sol bekinin yerini doldurmakta zorlandı. Özellikle ilk yarıda Uğur´un karşısında koridor oldu. Yarıda biraz toparlandı ve yanındaki tecrübeli oyunculardan aldığı takviye ve destekle sol kanadı sağlama aldı. Orta sahada sağda Okan beklenen performansı gösteremedi. İleride toparlanacağını umuyorum. Emrah her zamanki gibi çok ağır oynadı. Tecrübesi ile maçı idare etti. Zaman zaman oyuna ağırlığını koymasına rağmen, istikrarlı bir çizgiye gelemiyor. Bursaspor alt yapı patentli Emirhan´ın kaliteli bir sol ayağı ve yeteneği olmasına rağmen istenen performanstan bir hayli uzak duruyor. Daha çok çalışıp daha fazla oyuna girerek, mücadele gücünü arttırarak orta sahamıza renk katabilir. Barış Sinan, Emirhan´ın kopyası gibi. Ancak attığı şık gol büyük alkış aldı. İleride Raif gollerine devam etti. Aldığı görevi iyi yapmaya çalıştı. Attığı çok şık frikik golü İnegölspor´u uyandırdı. Raif´in gollerine devam etmesini diliyoruz. Yanında oynayan Kenan´dan beklenti çok fazla ancak henüz bu kıvama gelemedi. Evinde oynamasına rağmen çok silik kaldı. Rakip ceza alanı içerisindeki pozisyonları çok daha yakından takip etmeli, son vuruşlara daha hazır olmalıdır. İzlemeye devam edeceğiz. Umarım beklediğimiz golleri atmaya başlar.
Sonradan oyuna alınan Enes Ata üzerinde daha fazla durulmalı, bu genç oyuncumuz bu mantalite ile devam ederse sağ kanadın etkili bir silahı olabilir. Onu da izlemeye devam edeceğiz. Bu maçı hareketlendiren bir oyuncuydu. İnegölspor´un attığı gollere bakılırsa dışarıda maç kazanabilmesi için özellikle orta sahada daha etkili oynamalıdır. Forvette ise Kenan´ın gollerini atmaya başlaması gerekiyor. Ligin henüz başı olmasına rağmen İnegölsporumuzun daha etkili ve göze hoş bir futbol oynaması gerekiyor. Bunu bu mevcut kadrosuyla yapabilir mi, bekleyip göreceğiz.
Sonuç olarak; İnegölspor ligin ilk iki maçından çıkardığı 4 puan iyidir. Grubumuzda zirvedeki iki takımın 6´şar puanı ardından İnegölsporumuzun da içinde bulunduğu altı takımın 4´er puanı var. Bu ikinci haftada da çok sürpriz sonuçlar alındı. Grubumuz çok enteresan bir hal almaya başladı. Bu sürprizler devam ederse, temsilcimizin çok daha dikkatli ve istikrarlı bir oyun çizgisine ulaşması gerekiyor.
Önümüzdeki hafta deplasmanda sahası onarımda olan lider Menemen ile Bergama´da oynayacak olan temsilcimizin bu maça aldığı 4 puan morali ile ve ciddi olarak hazırlanmalı. Bu maçtan puan veya puanlar almalıdır. Tecrübeli bir kadromuz var. Gençlerimiz de bu tecrübeye güçlerini ve enerjilerini katarlarsa, bu gruptan zaferle çıkabilir. Ancak bunun mevcut kadro ile yapılması bir hayli zor. Teknik heyetimiz bu zoru başarabilirse ayakta alkışlarız.
Bodrum maçını kazanan öncelikle teknik heyetimizi, oyuncularımızı ve de taraftarlarımızı kutluyorum. Menemen maçında başarılar diliyoruz. Maçın Bergama´da oynanacak olması İnegölspor için büyük şans. Tarafsız bir sahada oynanacak bu maç üç neticeli bir maçtır. Umarım temsilcimiz bu zorlu deplasmandan da puan veya puanlarla döner. Bu başarılarını yazmak dileğiyle İnegölsporumuza başarılar diliyoruz.