İnegöl Belediyesi’nde çalışan 630, işçinin merakla beklediği zam oranları belli oldu. Hizmet İş sendikası ile İnegöl Belediyesi arasında yapılan görüşmeler sonrası Şubat 15’de işçilerin hesaplarına yatırılacak miktar bir önceki aya göre %80 oranında artmış oldu.

Anlaşmaya göre yeni işe başlayan bekar bir işçinin alacağı en düşük işçi maaşı 30 bin TL’ye yükseltildi.  Ek protokol görüşmeleri sonrası Hizmet İş sendikası yöneticileri yeni zam oranlarını belirten paylaşımları sosyal medya hesaplarından yaparak Belediye Başkanı Alper  Taban’a teşekkür ettiler.

Whatsapp Görsel 2024 02 14 Saat 17.43.07 9E6F146F

Yapılan bu zamlar sonrası İnegöl belediyesi işçi maaşları da diğer ilçe belediyelerinin aldığı maaşlar seviyesine yükseltilmiş oldu. Rekor zam oranları işçiler tarafından memnuniyetle karşılanırken, zamlı maaşların yarın hesaplara yatırılacağı müjdesi de verildi.

Hizmet İş Sendikası ise sosyal medya aracılığı ile yaptığı paylaşımda, “Selam olsun, emeğe ve emekçiye hak ettiği değeri verenlere. Selam olsun, işçinin ve emekçinin yüzünü güldürenlere. Selam olsun, sözünde duranlara. Hizmet-İş Sendikası Bursa Şube Başkanlığımız ile İnegöl Belediyesi Personel A.Ş. çalışanı emekçi dosalarımızı kapsayan Ek Protokol imzalandı. Emek en yüce değerdir" diyerek emeğe ve emekçiye vermiş olduğu değeri bordroya da yansıtan İnegöl Belediye Başkanımız Sayın Alper Taban’a tüm çalışanlarımız adına teşekkür ederiz. İmzalanan Ek Protokolümüz hayırlı uğurlu olsun inşallah.” denildi.

Whatsapp Görsel 2024 02 14 Saat 17.43.07 A46A1Ca0

Kaynak: SEHER YAŞA