İkinci yarıya fırtına gibi giren ve ilk iki maçından altı puanı hanesine yazdıran İnegölspor, Alanya deplasmanına 35 puanla ikinci sırada gittiği maçtan puan veya puanlar almak yerine kalesinde gördüğü iki golle eli boş dönerek Alanya’ya takıldı.Alanya’ya takılan ekibimiz 35 puanda kalırken, fikstürdeki yerini korudu.

İkinci yarıya fırtına gibi giren ve ilk iki maçından altı puanı hanesine yazdıran İnegölspor, Alanya deplasmanına 35 puanla ikinci sırada gittiği maçtan puan veya puanlar almak yerine kalesinde gördüğü iki golle eli boş dönerek Alanya’ya takıldı.Alanya’ya takılan ekibimiz 35 puanda kalırken, fikstürdeki yerini korudu.

İkinci yarıya iki maç üst üste kazanarak zirve için iyice motive olan temsilcimiz, bu deplasmandan puan veya puanlarla dönebilseydi, bundan sonraki fikstür avantajı ile zirveyi çok daha kolay yakalayabilirdi. Rakip Alanyaspor, İnegölspor maçına çıkarken, oynadığı 19 maçta 9 galibiyet, 4 beraberlik, 5 yenilgi ve 31 puanı vardı. Evinde oynadığı maçlarda başarılı olan Alanyaspor, grubumuzda iddialı olabilmek için evinde İnegölspor’u yenmesi gerekiyordu. Bu inanç ile çıktığı maçı net bir skorla kazanarak İnegölspor’dan hem altın değerindeki 3 puanı hem de rövanşı almasını bildi. Alanya’nın bu maçı kazanmasıyla grubumuzda zirveye koşan bir takım daha eklendi. Keşke İnegölspor bu imkanı rakibine vermeseydi. Bu hafta alınan sonuçlardan sonra grubumuzda 7-8 takımın play-of iddiası devam ediyor. Bu rekabetten sürpriz sonuçlar çıkmaya devam edecek. Zirvedeki Balıkesir, ardından İnegölspor, Alanyaspor, Tokatspor, Kızılcahamam, Yeni Malatya ve Kırklarelispor bu mücadelede kıyasıya savaşıyorlar.

Grubumuzda ikinci yarıda mücadele gittikçe kızışıyor. Ancak İnegölspor’un fikstür avantajı devam ediyor. Bu heyecan devam ederken, önümüzdeki haftaya göz attığımızda yine önemli maçlar var. Lider Balıkesirspor bu sezonun en zor deplasmanlarından birine çıkacak. 29 puanlı Y. Malatyaspor’la deplasmanda oynayacağı maçta Y.Malatyaspor için bu maç adeta iddiasını devam ettirme maçı, kaybettiği an zirveden bir hayli uzaklaşacak. Bence bu haftanın en önemli maçı olacak. Y.Malatya kazanırsa zirveye ortak olacak, aynı zamanda İnegölspor, Alanya ve Tokatspor’da zirveye iyice yaklaşacak. İkinci sıradaki İnegölspor evinde grubumuzun son sırasındaki 14 puanlı Gaziosmanpaşa’yı konuk edecek, üçüncü sıradaki Alanyaspor Çamlıdere’ye konuk olacak, dördüncü sıradaki Tokatspor ise ikinci yarıya iyi başlayan Bayrampaşa’ya konuk olacak. Üst sıralardaki takımlar içerisinde bu haftanın en rahat takımı İnegölspor’dur. Bu maçı kazandığı takdirde zirvedeki Balıkesirspor’un ensesinde olmaya devam edecek. Lider Balıkesir’in İnegöl’e geleceği düşünülürse, İnegölspor’un fikstür avantajı görülecektir. Temsilcimiz bu hafta evindeki maçı kazanıp, rakiplerinin maçlarına bakacak.

Sonuç olarak İnegölspor çok iyi başladığı ikinci yarıda Alanya deplasmanında takıldı. Altay maçında oynadığı oyunu ve kaçırdığı mutlak pozisyonları biraz daha iyi değerlendirebilseydi ve bu çok önemli deplasmana daha etkili motive olabilseydi bu deplasmandan puan veya puanlarla dönebilirdi. Ancak olmadı. Bu mağlubiyete rağmen temsilcimiz zirveden kopmadı. Play-of iddiası olan 7-8 takımın en avantajlı üç takımından biridir. Yarış devam ediyor. Bu hafta evinde konuk edeceği son sıradaki Gaziosmanpaşa’ya puan vermemelidir. Mutlaka kazanmalıdır. Aksi halde büyük sıkıntılar yaşar. Bu maçı kolay kazanacağını düşünüyorum. Maç oynanmadan kazanılmaz. Ancak İnegölspor bu saatten sonra özellikle evinde bu tip maçları kaybetmemelidir. İnegölspor liderin en yakınındaki takımdır. Devre arasında yapılan takviyelerin artık etkisini göstermesini bekliyoruz.

İnegölspor’un evinde oynayacağı Gaziosmanpaşa maçı başarılarını yazmak dileğiyle…