Buca ve Sancaktepe yenilgilerinden sonra Pazar günü evinde konuk ettiği Amed´i iki golle geçen temsilcimiz İnegölspor, aldığı bu 3 puanla yeniden play-of kapısına dayandı. Bu galibiyetle Kocaeli Birlikspor, Buca ve Sancaktepe maçlarındaki başarısızlıklarına dur diyerek yeni bir galibiyet serisi başlatmak istiyor.

İlk yarıda Diyarbakır´da 3 golle geçtiği 13. sıradaki Amed´i bu sefer evinde de 2 golle geçti. Tribünlerin dolup maç boyunca müthiş destek verdiği bu mücadeleyi İnegölspor kazanırken, Play-of´taki rakipleri Keçiörengücü Eyüp deplasmanından eli boş dönerken, Sancaktepe´de Buca´dan ancak 1 puanla dönebildi. Bu iki sonuç haftayı 3 puanla kapatan İnegölspor´u play-of´un kapısına kadar getirdi. Takımımızın ve bu maçta tribünlerden müthiş destek veren taraftarlarımızın maçtan sonra galibiyet coşkusu umarım yeni bir çıkışın müjdecisi olur.

Rakip Amedspor bu sezon lige iddialı başlamış ancak daha sonra dağılarak hem teknik heyeti hem de bazı oyuncularıyla yollarını ayırdıktan sonra, son sıralara demir atıp orada ligi tamamlamaya çalışan zayıf bir takım. Zaman zaman oynadığı sürpriz oyunlarla özellikle Ziraat Türkiye Kupasında Telekom Arenada Galatasaray´ı yenmeyi başarmış bir takım. İnegöl´e puan veya puanlar için geldiler ancak 1-0 yenik durumda iken kazandıkları penaltıyı Ercan´ın kalenin üstünden havalara vurmasıyla kaçan bu penaltıdan sonra motivasyonları bozuldu ve ikinci yarıda adeta dağıldılar. Bu maçta oynayan takımda sadece 18 numaralı Muhammed Burak Taşdemir göze battı. Müthiş iyi şeyler yaptı ancak bu paslarını değerlendirecek başka bir oyuncu olmayınca sonuç alamadılar.

İnegölspor´a gelince, teknik heyet maça kalede Şener, geride Enes Bayır-Kemal-Gökhan-İsa, ortada Cengiz-Emirhan-Emrah-Ali Sakal, ileride Raif ve Kaan tertibiyle çıktığı maçın ikinci yarısında ortada çok kötü bir performans sergileyen Emrah´ın yerine Barış Sinan, Kaan´ın yerine Ahmet Hakan ve Cengiz´in yerine Anıl´ı oyuna aldı. Emrah-Barış değişikliği oyuna olumlu yansıdı.

Kalede Şener´i penaltının dışında zorlayacak bir top gelmedi, gelen bu penaltıyı da Ercan auta atınca Şener maçı terlemeden bitirdi. Müdafaamızda ilk yarım saatte sol kanatta oynayan Muhammet Burak, sağ bek Enes´i çok zorladı. Enes Bayır maça çok kötü başladı. Muhammet sağ kanada geçince o da rahatladı. İkinci yarıda toparlandı. Kaptan Kemal tecrübesini maça yansıtarak Gökhan ve İsa´yı rahatlattı. Genelde iki bekimiz bir hayli bocaladı. Afjet maçında böyle oynamamaları gerekiyor. Orta sahamızda sağ tarafta Cengiz ve ortada Emirhan etkili ve iyi oynarken, Emrah ve Ali Sakal çok etkisiz kaldılar.

Emrah´ın yerine oyuna alınan Barış Sinan tuttuğu toplarla takımımızı rahatlattı. İleride gurbetçi genç Kaan ve Raif iyi çalıştılar. Ellerinden gelen gayreti gösterdiler. Özellikle tecrübeli Raif bir hayli etkili oynadı. Kaan oynadığı oyunla Ahmet Hakan´dan formayı kapmış gözüküyor. Cengiz ve Kaan devre arasında gurbetçi oyuncular olarak alındıklarında acaba dedik. Ancak ikinci yarı ile birlikte performanslarını gördükçe özellikle Cengiz´in performansı sürekli alkış alıyor. Bunları transfer eden Başkan Münür Kaner ve ekibini kutluyorum. Bu oyuncular böyle oynamaya devam ederse hem kendileri hem de kulübümüz kazanacak. Ahmet Hakan ise kulübeyi sevdi. Oyuna girdiğinde bocalıyor. En kısa sürede toparlanması hem kendisini hem de takımımızı mutlu eder. İzlemeye devam edeceğiz.

Sonuç olarak sezon başında “eyvah bu sezon nasıl geçer” dediğimiz sezon mevcut sınırlı imkanlarla Münür Kanar ve ekibi sayesinde harika geçiyor. Bu şartlarda play-of´u kovalıyor. Hem de öyle şartlarda ki takımımızın müdafaadaki sigortası istikrar abidesi kaptan Bilal sakatlanıp ikinci yarının tümünde sezonu kapatıyor. Ardından golcümüz Okan Deniz aynı şekilde sakatlanıp sezonu kapatıyor. Böylesine iki oyuncunun yokluğuna rağmen yönetim, teknik heyet ve oyuncularımız kenetleniyor ve ortaya böyle bir tablo çıkıyor. Son iki haftada sıfır puanla çıkıyor ve bu galibiyetle yine play-of´un kapısına dayanıyor. Bu başarıda emeği geçen başta Kulüp Başkanı Münür Kaner ve ekibini, teknik heyetimiz ve oyuncularımızı kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.
Play-of olsun veya olmasın hiç fark etmez, gerçek olan takımımızın bu sezon tüm bu imkansızlıklara rağmen mevcut kadrosuyla başarıya koşuyor. Play-of olursa süper olur, olmazsa da başarılı bir sezon geçirmiş olacağız. Bu şartlarda bundan iyisi can sağlığıdır.

Geçtiğimiz sezonu bir hatırlarsak o deneyimli ve kaliteli oyunculardan oluşan kadro ile az daha küme düşüyorduk. İnanılmaz bir şeydi. Gelip geçti ancak o günleri unutmamamız gerekiyor. Bazen da inanmak, kenetlenmek ve bu işe yüreğini koymak gerekiyor. Bu sezon takımımız galiba bunu yapıyor.

Önümüzde liderin 1 puan gerisinde 58 puanlı Afjet Afyon maçı var. Deplasmanda olacak. Zorluk derecesine anlatmaya gerek yok. Oradan en az 1 puan gerekli. Bu 1 puanı alabilirsek ardından evimizde Kastamonu´yu geçip, Play-of için Ankara´da Keçiörengücü ile 6 puanlık bir final maçımız var. Ancak o finale önümüzde 6 puanlık bir yolculuk var. Umarım bu finali oynar, bizde yazarız.

Amed galibiyeti Çanakkale Zaferinin 103. yıldönümüne denk geldi. Bu galibiyetle birlikte çifte zaferi kutladık. Çanakkale zaferi tüm ulusumuza kutlu olsun. Şehit ve gazilerimizi saygıyla anıyoruz.

İnegölspor´un başarılarını yazmak dileğiyle…