İkinci yarıya deplasmanda Tokatspor’u iki golle geçerek başlayan İnegölspor, Pazar günü evinde ağırladığı Altay’ı Raif’in maçın sonlarında attığı kafa golü ile yenerken rakibinden hem rövanşı hem de altın değerinde üç puanı daha hanesine yazdırırken, bir puan farkla zirvedeki Balıkesir’in ensesinden ayrılmadı.

İkinci yarıya deplasmanda Tokatspor’u iki golle geçerek başlayan İnegölspor, Pazar günü evinde ağırladığı Altay’ı Raif’in maçın sonlarında attığı kafa golü ile yenerken rakibinden hem rövanşı hem de altın değerinde üç puanı daha hanesine yazdırırken, bir puan farkla zirvedeki Balıkesir’in ensesinden ayrılmadı.

Kış ortasında yaz aylarını andıran mükemmel bir atmosferde tribünlerin yoğun destek verdiği maçın ilk yarısında üç net pozisyonu çimlere gömen temsilcimiz, maçın ikinci yarısına yine hızlı başlamasına rağmen maçın 60. dakikasında gole giden rakibini yere indiren Kemal Hastürk’ün kırmızı kart gördüğü ve maçın son yarım saatini 10 kişi devam ettiği maçın 83. dakikasında Berkay’ın bir serbest atışında altı pasta yükselen Raif’in kafası ile üç puana ulaşan temsilcimiz maçı kazanarak tribünleri bayram yerine çevirdi.

Rakip Altay takımı uzun yıllar Süper Ligde oynamış, birçok başarıya imza atmış, tarihi başarılarla dolu mazisi gerilerde kalmış 2. Ligde dahi istediği başarıları yakalayamayan ve hızla geriye giden mütevazi bir kadroya sahip sadece ismi ile anılan bir takım görünümünde. Geçtiğimiz hafta evinde kazandığı Ofspor maçı morali ile İnegölspor’a 83. dakika dayandı. Kazanmak için hiçbir şey yapmadı. Golcüleri maç sabaha kadar oynansa gol atacak bir ışık yakmadılar. Bu maçta da bir kez daha görüldü ki, maçlar oynanmadan kazanılmıyor. Kaptanları İsa ve Serkan Akın göze batan etkili oyuncularıydı. Gerisi hikaye. Topladıkları 22 puan çok.

İnegölspor’a gelince, teknik heyet maça, Tokat maçı kadrosu ile çıktı. Kalede Sofu, geride Mustafa-Bayram-Kemal-Alişan, ortada İlhan-Oğuz-Deniz-Berkay, ileride Raif ve Mümin tertibi ile çıktı. İkinci yarıya başlarken Deniz’in yerine Eray, Kemal Hastürk’ün atılmasından sonra Mümin’in yerine Ferit’i oyuna alarak orta sahayı güçlendirdiler. 85. dakikada ise maçın kahramanı Raif’i attığı golden sonra alkışlatmak için dışarı alarak yerine Engin’i aldı. Maça mutlak hakim başlayan ve rakibini sıkıştıran temsilcimiz ilerleyen dakikalarda İlhan ve Oğuz’la yakaladığı pozisyonları gole çeviremeyince bir anda strese girdi bu gerginlik az daha üç puanına mal olacaktı. 60. dakikada rakibini kaçıran tecrübeli Kemal Hastürk çareyi rakibini yere indirmekte bulunca kırmızı kartla oyun dışında kaldı. 10 kişi kalan İnegölspor bir anda şaşkına döndü. Hatlar arasında kopukluk başladı. Mehmet hoca forvette çok istekli ve iyi oynayan Mümin’in yerine orta sahaya Ferit’i alarak müdafaamıza destek verdi. Belki de beraberliği riske atmamak istedi. Ancak dakikalar 83’ü gösterirken bir ölü topu kullanan Berkay’ın ortasına altı pasta yükselen Raif fiziğini inkar edercesine attığı kafa ile İnegölspor’u zirveden koparmadı. Raif ve Mümin bunu hep yapıyor. Y. Malatya maçında da Mümin yapmıştı. İnegölspor bunu hep yapıyor. Defalarca 10 kişi kalmış ancak bu maçları kazanmasını bilmiştir. Bu nedenle bir takım mücadeleyi bırakmaz, kaç kişiyle kalırsa kalsın savaşmaya devam ederse sahadan zaferle çıkabilir. Çıkamazsa da yaptığı mücadele ile tribünlerin takdirini kazanarak alkışlanarak çıkar. Futbolda buna ihtiyaç var.

Kalede Sofu’ya etkili bir top gelmemesine rağmen, geriden takımını iyi idare etti. Müdafaamızın zorlanmadığı bir maç oldu. Bir pozisyon verdiler, onda da Kemal kırmızı kart gördü. Kaptan Mustafa Vargel yeni yerinde bocalıyor. Ortada kendini buldu. Eray sağ tarafta oynamalı ancak bu kadar lüzumsuz karttan gerekli dersleri çıkararak takımını eksik bırakmamalı. Orta sahada Deniz her zamanki gibi ağır kaldı. Takımımızı ileriye hızlı çıkaramayınca ikinci yarıda yerini Eray’a bıraktı. Oğuz iyi mücadele etti. Kaçırdığı bir golle saç baş yoldurdu. Berkay solda sol ayağını iyi kullandı. İleride Raif ve Mümin her zamanki gibi etkili ve uyumlu oynarken, sağ kanatta İlhan maçın yıldızıydı. Kaçırdığı iki gol var. Birinde bomboş durumdaki Mümin’e verse gol gelecekti. Belki de maç erken kopacaktı. İlhan’a bu egoistlik yakışmıyor. Çünkü İlhan oynadığı iyi oyun kadar yaptığı asistlerle her maçta adeta parlıyor. Maçın genelinde kazanmayı isteyen ve hak eden İnegölspor’du. İnegölspor’un kadrosu her gün daha etkili oluyor. Grubumuzun en iyi iki üç takımından birisidir. Bu hava ile devam ederse zirveyi sonuna kadar kovalar. Sonuç ne olur onu bekleyip göreceğiz. Ancak İnegölspor’un zirve yolunda bir hayli motive olduğu bir gerçektir. Umarız bu hava devam eder. İnanmak başarmanın yarısıdır. İnegölspor bu işe inanmış gözüküyor. Hadi hayırlısı diyoruz.

Sonuç olarak İnegölspor ikinci yarıya iyi başladı. Altay maçını zor da olsa kazanmayı bildi. Lidere bir puan yakında. Her hafta her şey olabilir. Altay maçını kazanan teknik heyetimizi ve oyuncularımızı kutluyor, Alanya deplasmanında başarılarının devamını diliyorum. Alanya deplasmanı zor bir deplasmandır. İnegölspor zoru seviyor. Alanya’nın 31 puanı, İnegölspor’un 35 puanı var. Bu deplasmandan puan veya puanlar gerekiyor. Temsilcimiz bunu başarırsa kalan fikstür de büyük avantaj elde edecek. Alanya’yı yanına sokmamalıdır. Bunun içinde bu deplasmandan puan veya puanlarla dönmelidir. Balıkesir evinde Eyüpspor’la oynayacak, evinde iyi oynayamıyor. Kazanamazsa İnegölspor kazandığı takdirde lider olacak. Bu yarış çok kızıştı. İnegölspor havaya girdi. Taraftar havaya girdi. Bizlerde basın olarak çoktan havaya girdik. Bunlar güzel heyecanlar, bu heyecanı yaşamak için tam dört yıl bekledik. Alibeyköy kabusunu hatırlayınca bu günlerin değerini bilmek lazım. O günlere dönmemek gerekiyor. İnegölspor’un hedefi hep daha ileriye olmalıdır. Tavşanlı Linyitspor önümüzdeki en iyi örnektir. Amatörlükten Bank Asya Ligine geldi, hatta Süper Ligin kapısından kıl payı döndü. İnegölspor neden olmasın.

İnegölspor’un Alanya zaferini yazmak dileğiyle…