Turgutlu’dan eli boş dönen temsilcimiz İnegölspor Cumartesi günü evinde ağırladığı Serik Belediyespor’u mutlak yenerek yeni teknik heyeti ile yeni bir sayfa açmak umudu ile çıktığı maçın daha ilk dakikasında bulduğu golün devamını getiremeyince sezon başından bu yana 2.yarılarda oyundan düşme hastalığını devam ettirince 12 puanla 12. sıradaki çok zayıf rakibi Serik Belediyesinden ikinci yarıda yediği gollerle önce geriye düştü. Daha sonra maçın sonlarında Serkan’ın mükemmel frikik golüyle beraberliği kurtardı. Bu beklenmeyen beraberlik sonucunda 12 puanla 14. sıradaki yerinde kaldı.

Rakip Serik Belediyesi kurduğu mütevazi kadrosuyla ligde iyi gitmiyor. Topladığı 13 puanla kümede kalmayı hedefliyor. Bu kadrosuyla bunu başarabilir mi? Bekleyip göreceğiz. Serik müdafaasının ortasında oynayan 2 oyuncusu İnegöl’ün amatör küme takımlarında başarılı olamaz. Ancak bu zayıf orta ikilisini hallaç pamuğu gibi atacak orta saha ve forvetimiz yoktu. İnegöl’de farklı kaybedecekleri maçtan altın değerinde 1 puanla ayrılmayı başardılar.

İnegölspor’a gelince teknik heyet maça sakat olan Ersel’in dışında ideal kadrosuyla başladı. Bu hafta 2.ligin en erken golünü de 1.dakikada bularak fark geliyor dediğimiz anda Bahadır topla müdafaanın arkasına sarkarak kaleci ile karşı karşıya kaldı. Yaptığı plase vuruşta top kaleciyi geçip yan direkten geri geldi. Bahadır tekrar vurdu, bu sefer rakip müdafaa son bir hamle ile topu kornere attı. Temsilcimiz bu hızlı oyununu devam ettirmek yerine tempoyu düşürerek zayıf rakibine adeta benim üzerime gel demeye başladı. Rakip Serik de bu fırsatı kaçırmadı ve yavaş yavaş İnegölspor’un üzerine gelmeye başladı. Bu çıkışlarda önemli gol pozisyonları da buldu. Ancak ilk yarı bunu yapamadı. 2. yarıya Hakkı İsmet’in yerine Erdem’le başlayan Teknik heyet, bu oyuncuyu da rakibini kovalarken ayağı çekince dışarı almak zorunda kaldı. 53. dakikada rakip ataklarından kalemize beraberlik golü geldi. Maçın bitimine 37 dakika olmasına rağmen İnegölsporlu oyuncularda bir panik havası esti. Bu panik havası bir an önce galibiyet golünü bulma telaşı başladı. Müdafaamız kontrolsüz bir şekilde ileriye çıkışlar yapıp, geriye dönmekte gecikince maalesef takımımız galibiyet golünü ararken bir uzun topta Sefer’in ortasına kaptanları Sebahattin altı pasta ayak koyarak galibiyet golünü buldu. Bu gol tribünleri şok etti. Tribünler her şeye rağmen desteğini devam ettirince ceza yayının tam üzerinde kazanılan bir frikik atışını Serkan Sözmen mükemmel bir vuruşla kalecinin bakışları arasında beraberlik golümüzü attı. İkinci yarıda kalemizde yaşadığımız gol tehlikeleri umarım gelecek maçlar için iyi bir uyarı olur. Şaban hocayı maç içerisinde yakından izledim. Maçın hiçbir bölümünde oyuncularımıza geriye çekilin tempoyu düşürün talimatı vermedi. Sürekli atak oynamalarını geriye çekilmemelerini söyledi.

Sonuç olarak İnegölspor içeride ve dışarıda galibiyete hasret kaldı. Evinde kaybettiği bu altın değerindeki 2 puanın telafisi gerekiyor. Bu beraberlikle 12 puanı var. 14 sıraya çakıldı. Bulunduğu bu yer İnegölspor’a hiç yakışmıyor. Yakışmadığını tribünler ve yönetim biliyor. Camia bu kötü gidişe üzülüyor. Bu kadar tecrübeli ve yaşlı bir kadronun bu durumlara düşmesi inanılır gibi değil. İnegölspor bundan sonra rakip kim olursa olsun evinde maç kaybetmeyecek, daha iyi oynayacak. Her maçta 2.yarı temposu düşüyor. Çok hatalı goller yiyor. Müdafaamız kontrolsüz bir şekilde ileriye gidiyor ve geriye zamanında dönemiyor. İnegölspor’un sağ ve solaçığı yok. Yanlardan orta gelmiyor. Gelse de sol bek Serkan’dan geliyor. Bu maçta sonradan oyuna alınan gençlerimiz inanılmaz derecede kötü oynadılar. Bu takımın forması bu kadar ucuz değil. Kadrodaki gençler forma istiyorsa çalışacak ve hakkederek formayı kapacak. İlk yarıdan 8 maç kaldı. Bu Çarşamba günü deplasmanda sıfır puanla son sıradaki Kahramanmaraşspor’a konuk olacak. Farklı bir skorla 3 puan iyi gelir. Pazar günü evinde ağırlayacağı zirvedeki Sivas belediye maçına motive edebilir. Hiçbir maç oynanmadan kazanılmaz. K.Maraş maçı başarılarını yazmak dileğiyle. BAŞKA İNEGÖL SPOR YOK: