Geçtiğimiz hafta Ankara’da grubumuzun  mütevazi ve genç kadrolu Hacettepe’den beklenmeyen bir yenilgi alan temsilcimiz İnegölspor, Cumartesi günü evinde ağırladığı grubumuzun 17 puanla 4. sıradaki namağlup Utaş Uşakspor’a karşı ilk yarısı golsüz biten maçın, ikinci yarısında daha derli toplu ve istekli bir oyun ortaya koyarken ve bunun semeresini 61.dakikada Raif’in attığı golle bulmasına rağmen, bu dakikadan sonra rakip takımın üst üste yaptığı oyuncu değişiklikleri ile İnegölspor’un üzerine  daha etkili gelerek, maçın son 10 dakikasında Tayfun Emre ile bulduğu golle beraberliği bulan Uşakspor, bu beraberlik golünü kalan sürede rahat koruyarak, hatta galibiyet golünü de bulabileceği maçtan bir puanla ayrıldığı gibi grubumuzdaki namağlup unvanını da korudu.
Rakip Utaş Uşakspor, yıllar önce İnegölspor’la aynı grupta mücadele etmiş ve bir  üst lige çıkmasına rağmen, bir anda hızla Amatör lige kadar inmiş ve yine son yıllarda buradan tekrar tırmanarak 2. Lige gelmeyi başarmış istikrarsız bir takım. Bu sezon şimdiye kadar oynadığı 10 maçtan 4 galibiyet ve 6 beraberlik alarak, 18 puanla ilk dört takım arasında lige devam ediyor. Bu maçta 88 numaralı orta sahanın göbeğinde oynayan Muhammed Rıdvan en göze batan ve en etkili oyuncularıydı. Uşak takımı grubumuzda zirveyi çok zorlayacak, bir takım görüntüsü vermedi. İnegölspor biraz dikkatli oynayabilseydi, buradan sıfır puanla çıkabilirdi. Bu sezon grubumuzda bu kadar puanı toplayıp, namağlup devam etmesi bence grubumuzun istikrarsızlığındandır. İzlemeye devam edeceğiz.

İnegölspor’a gelince, Teknik heyet maça yine sürpriz bir 11’le sahaya çıktı. Kalede Şener, geride Orhan-Gökhan-Volkan-Yasin Görkem, ortada Okan-Serhat-Taner-Emirhan, ileride Raif ve Ahmet Hakan tertibiyle çıktığı maçın 2.yarısında Serhat’ın yerine Birhan, Raif’in yerine Osman ve maçın son dakikasında Taner’in yerine Arif ‘i oyuna aldı. Bu değişiklikler geç yapıldığı gibi hatalı da yapıldı. 1-0 önde iken forvetten bir oyuncu alıp, müdafaanın arasına veya önüne tecrübeli Kaptan Bilal’i alsa, ardından orta alanda top tutsun diye Birhan alınabilirdi. Bu işin kuralı budur. Dünyanın her yerinde ve her maçta genelde öne geçen takımların teknik heyetleri bunu yapar. Bu maçta böyle yapılmayınca, orta alanda Birhan koşmayınca, geriye yardım etmeyince müdafaamız zaten bunalmıştı. Rakip birkaç pozisyonu kaçırdıktan sonra, aradığı golü buldu. Yazık oldu. Sezon başından bugüne kadar kötü bir performans çizen temsilcimiz, nihayet bu maçta hem de namağlup bir rakip karşısında  öne geçmiş, ancak bu durumu koruyamadan sahadan ancak 1 puanla ayrılmak zorunda kalmıştır. İnegölspor’un yediği goller inanılmaz müdafaa hatalarıyla dolu. Orta saha geriye gelip, yardım etmeyince doğan boşluklardan rakipler çok basit ve kolay pozisyonlara girip gollerini atıp gidiyorlar. Forvette çok şans bulan genç Ahmet Hakan, girdiği net pozisyonları çimlere gömerken, Raif yaşı ve ağırlığı nedeniyle gol noktalarında ani reflekslerini zamanında yapamıyor. Sol bek Osman’ın neden kulübeye çekildiğini, sakat değil ise anlamak zor. Her hafta ilk 11 değişiyor. Kadroda istikrar sağlanamıyor. Bu durumlar İnegölspor’un oyununa ve neticelere olumsuz yansıyor. Bunun biran önce çözülmesi gerekiyor. İyi sonuçlar doğru 11’lerle, zamanında ve doğru değişikliklerle alınır.

Sonuç olarak, İnegölspor bu maçta, önceki maçlara göre daha derli toplu ve daha istekliydi. Özellikle 2. yarıya iyi başlayıp, bir de galibiyet golünü bularak öne geçmesine rağmen, bu golü 10 dakika koruyamadı. Maçın genel  durumuna göre bu bir puan kötü sayılmaz. İyi takımları yenemiyorsan yenilmeyeceksin. İnegölspor bu maçta daha etkili ve istekli bir performans gösterdi. Önümüzdeki hafta Manisa deplasmanı var. Bu performansını biraz daha artırarak ve daha doğru ve adaletli bir 11’le sahaya çıkarak ve de kollektif bir oyun sergileyerek başarılı sonuçla dönebilir. İnegölspor küme düşme potasının tam sınırında çok dikkatli olması gerekiyor. Eksi puanlı bu üç takımdan birisi silkelenir toparlanırsa vay halimize. Bu nedenle  hazır biraz toparlanmış ve mücadele etmeye başlamışken, birlik ve beraberlik ruhu içerisinde toparlanıp, yoluna devam etmeli. İnegölspor’un Manisa maçı başarılarını yazmak dileğiyle…