Sezona yeni bir yönetim ve yenilenmiş tecrübeli bir kadro ile şampiyonluk hedefi ile başlayan İnegölspor, ilk yarı sonunda bu hedefinden uzaklaşınca önce hedefini küçültüp play-of´a yöneldi, ancak bu hedefinden de oynadığı etkisiz ve kötü oyundan sonra uzaklaşarak düşme potasının eşiğine dayandıktan sonra önce evinde Renktaşı Tokatspor´u ardından da Pazar günü Niğde´yi Niğde´de tek golle geçerek küme düşme potasından iyice uzaklaştı.

Bu son iki maçın sonuçlarına ve oynanan oyuna baktığımızda, ister istemez takımımıza şu soruyu sormak gerekiyor; “Sezon başından bu günlere kadar neredeydiniz?” Evet, İnegölsporumuz kendisine hiç yakışmayan Küme düşme korkusunu Niğde´de aldığı 3 puanla tamamen attı. Ancak bana göre İnegölspor geç uyandı. Çünkü grupta atı alan Üsküdar´ı çoktan geçti. Kısacası Şampiyonluk hedefi bir başka bahara kaldı.
Rakip Niğde takımı geçmiş yıllara göre bu sezon grubumuzdaki istikrarsız sonuçlardan yararlanarak biraz da işi sıkı tutarak neredeyse play-of´a kalacaktı. Bu hafta evinde İnegölspor´u yense play-of sınırına dayanacaktı. Aldığı bu yenilgi ile bence bu iddiasını kaybetti.

İnegölspor´a gelince, teknik heyet bu maça kalede Şener, geride Lider-Ali-Mustafa-Recep, ortada Hakkı İsmet-H.Mustafa-Oğuz-Emrah, ileride Raif ve Emre tertibi ile çıktığı maçın ikinci yarısında Emrah´ın yerine Hasan, Hakkı´nın yerine Ömürcan ve Raif´in yerine Hamit´i oyuna aldı. Bu değişiklikler 1-0 önde giden takımımıza ikinci yarıda direnç verdi.

Tokat maçı ile kış uykusundan uyanan oyuncularımız bu maçta da aynı istek ve inançla oynayınca bir 3 puanı daha hanesine yazdırmayı başardı. İki kaptanımız Bilal ve Kemal´in olmadığı maçta yerlerine oynayan eski kaptanımız ve istikrar abidesi Mustafa Vargel ile genç Ali Aytemur ağabeylerini aratmadılar. İleride Raif ve Emre istekli ve uyumlu olunca sonuç kolay geldi. Orta sahamız görevini yapınca, birazda koşunca rakip takıma üstünlük kurmak, maçı çevirmek daha kolay oluyor. Bunu tecrübeli ve kendilerini daha önceleri kanıtlamış oyuncularımız artık idrak etmelidir. Bu oyun ve bu sonuçlar 6 altın puan getirdi. Kalan 4 maçın ikisi içeride, ikisi dışarıda olacak. Sıkıntı ve stres kalmadı. Gelecek sezonun planlaması yapılabilir. Teknik heyet görmek istediği ancak maçların zorluğu nedeniyle göremedikleri kulübedeki oyuncuları görebilir.

Sonuç olarak İnegölspor hiç düşünmediği ve hiç planlamadığı bir sezonu iyi götüremedi. Şampiyonluk hedefi ile yaptığı transferler ve yaptığı yatırımlar bu sezon boşa gitti. Nerede ise küme düşme potasına girecekti. Niğde galibiyeti ile rahat bir nefes aldı. Kalan dört maçını rahat ve stressiz oynayacak. Pazar günü evinde Konuk edeceği Sarıyer takımı 45 puanla 7. sırada ve play-of umudu azda olsa var. Sarıyer´i geçerek gelecek sezona bakmalı.

Bu duygu ve düşüncelerle İnegölspor´un Sarıyer maçı başarısını yazmak dileğiyle, Niğde galibiyeti nedeniyle teknik heyetimizi ve oyuncularımızı kutluyorum. Başarıları yazmak dileğiyle…