Geçtiğimiz hafta evinde Göztepe maçında 2 puanı çimlere gömen İnegölspor’dan bu 2 puanın telafisini Gümüşhane deplasmanında yapmasını umut ederek Gümüşhane’ye gönderdik. Mavi Karadeniz Tv’nin naklen verdiği maçı izlerken, bu kanala teşekkür etmeyi bir gönül borcu olarak düşündüm. Bu kanal sayesinde evimde izlediğim maçtan doğrusu İnegölspor adına sevinemedim.

Maçın başından sonuna kadar ev sahibinin üstünlüğü ile geçen ve birde penaltı kaçıran rakibimiz kalesinde gördüğü enteresan bir golle 2 puanını çimlere gömerken, bu beraberliğe üzüldüler. Maçın sunucuları ve yorumcuları o bölgenin insanları oldukları için ev sahibini tuttukları gözlerden kaçmadı. Her şeye rağmen bu maçı evlerimize taşıdıkları için kendilerine teşekkür ediyoruz. İnegölspor geçen hafta evinde 3-1 önde iken kaçırdığı 2 puanın tedirginliği ile bu maça gerekli şekilde konsantre olamadığını oynadığı etkisiz oyunla gösterdi.

Rakip Gümüşhanespor iki yıldır İnegölspor’a ters gelen bir takım. Bu takımın bir özelliği iki sezondur orta sahasının kaliteli olması ve iyi top yapmalarıdır. Orta saha ve forveti etkili oynadı. Ancak yakaladıkları gol fırsatlarını cömertçe harcadılar. Müdafaalarına bir çeki düzen verirlerse grubumuzda etkili olabilirler. Tribünlerden gerekli desteği alamıyorlar. Seyirci mi yok, stad şehirden uzakta mı ekrandan anlayamadık.

İnegölspor’a gelince, teknik heyet maça kalede Ali, geride Cenk-Kemal-Bilal-Alişan, ortada Ömürcan-Emrah-Muharrem-Yılmaz, ileride Raif ve Okan tertibi ile başladığı maçın ikinci yarısında Yılmaz’ın yerine Muhammet, Ömürcan’ın yerine Mümin ve Okan’ın yerine de Emre’yi oyuna aldı.

Maça anlaşılmaz bir tedirginlikle başlayan ekibimiz maçın ilerleyen dakikalarında rakip takımın orta sahasının etkinliğine gerekli direnci gösteremeyince maçın kontrolü rakip takıma geçti. İlk yarıyı beklediğimiz performanstan uzak geçiren ekibimiz, devreye golsüz girerken ikinci yarıda oyuncu değişiklikleriyle yaptığı hamleler takımımızı ateşleyemedi. Aksine orta alan tamamen rakip takımın eline geçti. İkinci yarının hemen başında kalesinde gördüğü gole enteresan bir golle cevap vermesine rağmen rakip takımın yakaladığı penaltı fırsatını çimlere gömmesi İnegölspor’u ateşleyemedi. Rakip ikinci yarının büyük bölümünde üstün oynamasına rağmen İnegölspor müdafaasının etkili savunması karşısında çok istediği ve çokta yaklaştığı golü bulamadı.

Kalede Ali yine bir gol gördü. Sezona süper başladı, umarım son iki haftada yediği 4 gol moralini bozmaz. Geride tecrübeli Uğur sakat olduğu için yoktu. Müdafaamız rakibin üstünlüğüne karşı iyi direndi. Ancak orta alanımızdan gerekli desteği alamadıkları için zaman zaman çok zorlandılar. Orta sahamızda Yılmaz etkisizdi, ikinci yarıda dışarı alındı. Muharrem bu maçta serbest atışlarını konuşturama-dı. Büyük umutlarla alınan Emrah ve Ömürcan’ın teknik heyetimizin umutlarını oynayacakları daha etkili oyunla boşa çıkarmamaları gerekiyor. Forvette Raif yine golünü attı ve yine çok çalıştı. Rakip müdafaayı sürekli zorladı. Devamını diliyoruz. Bursaspor’ dan çok büyük umutlarla alınan ve geçen sezon Balıkesir’de oynayan Okan ın kalitesine sözümüz yok. Ancak Okan beklediğimiz performanstan uzak duruyor. Okan maçlara ağırlığını koyduğu an İnegölspor maçlarını daha rahat kazanacak. Şaban hoca Okan’ı oyundan alarak değil, oyunda tutarak kazanmaya çalışmalıdır. Zira forvette fazla alternatif yok. Mümin sonradan oyuna girdiğinde birçok maçı kurtarıyordu. Ancak 2. Lig de bunu yapamıyor. Ağır sahalarda etkili olabilir. Muhammet ve Cenk maça ağırlığını koyamadılar.  Mevcut kadromuza baktığımızda Gümüşhane’de bu kadar zorlanan bir takım ileride daha da zorlanır. Grubumuz ateş çemberi gibi. Sezon başında yazdığım dokuz takım alt alta sıralanmış kopma yok. İnegölspor bu sezon zorlanacak. Çünkü 9-10 ta-ne iddialı takımla yarışıyor. Teknik heyetimiz takımımızı sezona iyi hazırladı. İyi mücadele ediyorlar. Ancak sadece Raif’in gollerine bel bağlamamalı. Okan ve Emrah’ta patlamalı. Ömür- can’ı sağdan eserken görelim.

Sonuç olarak Göztepe’ye evinde takılan ekibimiz beklenmeyen bir şekilde kaybettiği 2 puanı Gümüşhane’den telafi etmeliydi. Ancak olmadı. Olmadığı gibi bu deplasmandan eli boş ta dönebilirdi. Teknik heyetimiz ve oyuncularımız bu deplasmandan alınan bir puanı başarı olarak görebilir. Bence böyle düşünmemeleri daha sağlıklı olur. İlk dört maçtan 7 puan topladılar. Bu 9 puan olabilirdi. Ancak lider Bandırma, Diyarbakır deplasmanında hezimete uğrayınca, Göztepe evinde Sarıyer’e çok sürpriz bir şekilde takılınca zirveden fazla uzaklaşmadı. Sezonun başındayız. Bu grupta köprülerin altından daha çok sular akar.

Bu hafta evinde ağırlayacağı K.Maraş’a yenilen Kırklareli’ni elinden kaçırmamalı. Mutlaka eli boş göndermeli. Tribünler Göztepe maçında oldu-ğu gibi dolmalı. Bu üç haftalık beraber- lik serisine son vererek üç puanla tanışmalı. Bu üç puan Nazilli deplasmanına motivasyon olur. Gümüşhane’ den puanla dönen teknik heyetimizi ve oyuncularımızı kutluyorum. Kırklareli maçı başarılarını yazmak dileğiyle.