Geçtiğimiz hafta zorlu Hatay deplasmanından üç altın puanla dönen İnegölspor, bu zorlu deplasman zaferinin morali ile Altay maçına hazırlandı. Pazar günü evinde ağırladığı tarihi başarılarla dolu Altay’ı her iki yarıda oynadığı etkili oyuna ve girdiği birkaç net gol pozisyonuna ve de zirvedeki rakipleri Bandırma ve Göztepe’nin sürpriz yenilgilerini duymalarına rağmen elinden kaçırdı.

Sezonun belki de en sürprizli haftasında Bandırma’nın deplasmanda Gölbaşı’na ve Göztepe’nin de evinde Pazarspor’a yenildikleri haftada, temsilcimiz yakaladığı mutlak fırsatlardan bir tanesini daha gol yapabilse yider Bandırma’nın bir puan gerisinde nefesini ensesinde hissettirecekti. Mükemmel bir hava ve tribünlerin dolduğu, tribün desteğinin zirvede olduğu kısaca her şeyin İnegölspor’un lehinde olduğu heyecanlı bir maç seyrettik. Tribünler hop oturup hop kalktı, kaçan goller saç baş yoldurdu. Grubumuzdaki diğer rakiplerimizin özellikle zirvedeki Bandırma ve Göztepe’nin sürpriz yenilgi haberleri, tribünlerin bu sonuçları sahadaki oyuncularımıza adeta duyururcasına tezahüratları beklediğimiz galibiyet golünü getirmedi. Gerçekten ilginç bir haftayı geride bıraktık. Buna rağmen alınan bir puan hanemize kar olarak geçti ve temsilcimiz bir basamak daha yükseldi.

Rakip Altay, İzmir’in ve Süper Ligin eski ve tarihi başarılarla dolu ancak son yıllarda uzun yıllar kendilerini destekleyen holdingin desteğini çekmesiyle bir anda kendisini 2. Ligde buldu. Bu ligde dahi beklediği başarıları yakalayamayan Altay, İnegöl’e bir puan için geldi ve istediğini de biraz şansı birazda akıllı oyunu ile aldı. Bu kadrosuyla grubumuzda zirveyi zorlayabilir ancak şampiyon olması zor. Beraberlik gollerini atan Emrah iyi bir kumaş. Birlikte maçı seyrettiğim arkadaşıma bu oyuncuya dikkat edilmesi gerektiğini, bunu yapamazsak sıkıntı yaratabileceğini söyledim. Nitekim aynen böyle oldu.

İnegölspor’a gelince, teknik heyet maça Kalede Ali, geride Cenk-Bilal-Kemal-Alişan, ortada Ömürcan-Muharrem-Yılmaz-Yasin, ileride Mümin ve Okan tertibi ile çıktığı maça hızlı başladı. Rakibine baskı uygulayarak oyundan düşürmeye çalıştı. Ancak  Altay takımı müdafaa ve orta alanını kalabalık tutarak ileriye çıkışlarını kontrollü yapınca İnegölspor’u ve tribünleri gerginliğe ve sabırsızlığa itti. Bu baskı oyuncularımıza girdikleri pozisyonlarda gerginlik yaptı. Kaleci Ali ve müdafaamız yediğimiz gole kadar çok iyi mücadele etti. Rakiplerine göz açtırmadı. Ancak bir anlık hata beraberliğe mal oldu. Şunu da belirtmeden geçmek istemiyorum. Orta saha ve forvetlerimiz yakaladıkları pozisyonları gol yapabilselerdi Emrah’ın attığı bu gol bu kadar önem kazanmayacaktı. Sonuçta “Atamayana atarlar” sözü gerçek oldu. Orta sahamız içerideki maçlarımızda forvetimize biraz daha yakın oynamalıdır. Zira grubumuzun en önemli golcülerinden olan Raif’in şanssız sakatlığından sonra Raif’in yükü Mümin’e kaldı. Mümin ve Okan’a daha yakın oynayarak seken toplar değerlendirilebilir. Yılmaz’ın kornerden gelen topa vurduğu kafa şutu kaleci ve ön direkte duran müdafaa oyuncularının büyük hatasından gol oldu. Bu hata golü Altay’ı çok sarstı. Dağılmaya başladılar ancak bu sırada takımımız yakaladığı mutlak fırsatları inanılmaz şekilde gol yapamayınca, rakip takım toparlandı ve direncini arttırdı. Bu maçta da görüldü ki kalan maçlarda Mümin ve Okan’ın yaptıkları mücadeleleri golle değerlendirmeleri gerekiyor.

Kalan maçlarımızın bir iki tanesi özellikle evimizde oynayacağımız Bandırma maçı ilk yarının liderini belirlemeye aday bir maç olacak. Gölbaşı’nın üç gol attığı bu takıma İnegölspor evinde neden atmasın?

Genç Ömürcan geldiği günden bu yana en etkili maçını oynadı. Devamını diliyorum. Muharrem’in frikiklerini ve gollerini bekliyoruz. Yılmaz ve Yasin ilk yarıda iyi mücadele ettiler. İkinci yarıda yoruldular. Orta sahamız biraz daha etkili olsa zirve bize göz kırpacak. Mümin ve Okan, Raif’i aratmamalıdır. Aksi takdirde ara transferde çaresine bakılmalıdır. Gol noktalarında daha etkili olmalılar. Yedek kulübesi, içeride oynayanları formlarıyla daha fazla rahatsız etmeli. Daha çok rekabet gerekiyor. Bu rekabeti Şaban hoca ve ekibi hazırlayacak. Rekabetin olduğu yerde başarı daha çabuk gelir.

Sonuç olarak; İnegölspor zirvedeki rakiplerinin sürpriz yenilgilerini iyi değerlendiremedi. Hatay maçında aldığı 3 altın puanın 2’sini bu maçta çimlere gömdü. Buna rağmen son iki maçta aldığı 4 puan bir basamak yukarıya taşıdı. Grupta şu ana kadar aldığı 1 mağlubiyetle grubumuzda en az yenilgi alan iki takımdan biridir. Oynadığı 12 maçta 6 galibiyet, 5 beraberlik ve bir yenilgi ile topladığı 23 puanla lider Bandırma’nın 3 puan gerisinde 2. sıradadır. Bu bir başarıdır. Bu başarıyla tribünler dolmaya ve müthiş coşmaya başladı.

Bu hafta deplasmanda 11 puanla 15. sıradaki Tepecikspor’un konuğu olacak. Tepecik geçen hafta son sıradaki K.Maraş’a farklı yenildi. İnegölspor, Tepecik maçını üç puanla geçmeli. Burada kazaya uğramamalıdır. Her zaman yazıyorum. İnegölspor bu sezon iyi çalışıyor. Maçları diri oynuyor. Deplasmanlarda iyi sonuçlar almaya başladı. Kısaca istim üstünde. Altay maçı istediğimiz gibi bitmese de aldığı 1 puanla 2. sıraya yükselen başta teknik heyetimizi ve oyuncularımızı kutluyorum. Tepecik maçı başarılarını yazmak dileğiyle…