Murat Yoldaş ile el sıkışan temsilcimiz İnegölspor, yeni teknik heyeti ile oynadığı iki maçtan sıfır puanla çıkınca Cumartesi günü deplasmanda oynadığı fikstürün son sıralarında bulunan ve düşme potasından uzaklaşmaya çalışan 1922 Konyaspor maçında ilginç bir grafik çizerek, 81. dakikada bir penaltı ile yenik düştüğü maçın 83 ve 86. dakikalarında önce Emre ve ardından H.Mustafa’nın golleriyle 6 puanlık maçın galibi olarak çıktı. Bu 3 puan İnegölspor’a adeta can suyu gibi geldi. Aldığı bu 3 puanla yeni teknik heyetimiz de rahat bir nefes alırken umarım yeni bir sayfa açmıştır. Bu maçın ardından hafta arası Oynayacağı Alanya spor kupa maçı rakibimizin lig lideri olduğu düşünülürse bir formalite maçı olmaya aday bir maçtır. İnegölspor bu maçın ardından bu hafta evinde oynayacağı Gümüşhane spor maçına odaklanmalıdır.

Rakip 1922 Konyaspor bu sezona kötü başlayan ve son sıralarda yer alan bir takım. Evinde oynadığı bu maçın her iki takım için 6 puanlık bir değer taşıdığını bilerek maça çıktı. Maçın sonlarına doğru golünü de bulmasına rağmen bu golün coşkusundan kurtulamadığı için maçı bitmiş gözüyle oynarken bir anda kalesinde gördüğü üst üste 2 golle şoka uğradı. Bu sonuçtan sonra işleri bir hayli zora girdi.

İnegölspor’a gelince teknik heyet maça kalede Şener, geride Uğur-Gökhan-Emre-Abdullah, ortada Cumhur-Ömer Faruk-Yasin, ileride Niyazi-A.Hakan –Cengiz tertibiyle çıktığı maçın 2. yarısında Yasin’in yerine H.Mustafa, Niyazi’nin yerine Tayfun ve A.Hakan’ın yerine Muharremi oyuna aldı. Bu değişiklikler takıma olumlu katkı sağlayınca, golsüz devam eden maçın son 10 dakikasında gelen 3 gol maçı bir anda renklendirdi. Deplasmanda alınan bu galibiyet hem de alt sıralardaki rakibimizden olunca 6 puan değerinde bir galibiyet oldu. Bu 3 puanla İnegölspor ve yeni teknik heyetimiz umarız yeni bir sayfa açmışlardır. Bunu önümüzdeki haftalarda izleyip göreceğiz. Bu galibiyet ve özellikle son dakikalarda mağlup duruma düştükten sonra geldiği için İnegöl sporumuzu bundan sonraki maçlarda motive etmesi gerekiyor. Bu galibiyet takımımızın deplasman fobisini de üzerinden atmasına yardımcı olacaktır.

Sonuç olarak İnegölspor yeni yönetimi ve yeni teknik heyeti ile iki haftalık bir mağlubiyet serisinden sonra ilk galibiyetini aldı. Bu galibiyet 6 puanlık bir maçın galibiyeti. Son 5 dakikada kaçan maçın geriye dönmesi daha da önemli. Bu galibiyetle yeni yönetim ve yeni teknik heyetimiz yeni bir sayfa açmış olsun. Bu sayfayı sahada mücadele eden oyuncularımız açtılar. Bu çok önemli galibiyeti alan yeni yönetimimizi, yeni teknik heyetimizi ve maçı oynayan oyuncularımızı kutluyor bu hafta evinde ağırlayacağı Gümüşhane maçında başarılar diliyorum. İnegölspor’un 13, Gümüşhanespor’un 11 puanı var. Bu maç da Konya maçı gibi 6 puanlık bir maç olacak. İnegölspor’umuzun kazanması halinde alt sıralardan tamamen sıyrılıp üst sıraları kovalayabilecek. Bu kadar tecrübeli ve alternatifli bir kadrodan beklentimiz budur. Bunu yaparken her maçta alt yapımızdan 2-3 genç oyuncuya da şans verilirse gelecek yıl için iyi bir zemin oluşturulabilir. Gençlerden aynı oyuncular üzerinde takılmamak gerekiyor. Hepsine sıra ile şans verip görmek gerekiyor. Buna zemin ve şartlar bu sezon çok müsait. Umarız Murat hoca ve ekibi bu gerçeği görüp yönetimin de elini bu taşın altına koyarak alt yapımıza moral ve motivasyon olacak bu uygulamayı başlatır. Bu hafta bunu başlatabilirler. Gümüşhane maçında değişik ve yeni 2 genci sahada görmek istiyoruz. İnegölspor’un başarılarını yazmak dileğiyle…