İzmir´de Bucaspor yenilgisiyle başlayan bocalama, ilk yarıda evimizde son anda beraberliği kurtarabildiğimiz Sancaktepe Belediyesi ile Cumartesi günü deplasmanda oynanan maçta, Buca maçını andıran etkisiz bir oyunla ve bunun sonucunda kalesinde gördüğü 3 golle yıkılan temsilcimiz İnegölspor, son iki haftada kaybettiği 6 puanla, ikinci yarıdaki çıkışıyla yakaladığı play-of sınırının dışına çıktı. Play-of iddiası açısından 6 puan değerindeki bu maçı kaybeden temsilcimiz yerini Keçiörengücü ve Sancaktepe´ye bıraktı.

Rakip Sancaktepe Belediyesi amatör ligden merdivenleri hızla tırmanarak 2. Lige yükselmiş ve 2. Ligdeki bu ilk yılında başarılı sonuçlara imza atarak play-of´u zorluyor. İlk yarıda İnegöl´de oynanan maçta öyle etkili ve göze hoş oynadı ki, o haftaki yazımda bu takımda kaleci yok, aksi halde zirveyi zorlayacak iyi bir takım olduğunu yazmıştım. İnegölspor evindeki o maçta beraberliği zor kurtarmıştı. Bu nedenle bu maçın zorluk derecesini tartışmaya gerek yoktu. Çok iyi top çeviren, forveti etkili göze hoş futbol oynayan bir ekip. Nitekim bu maçta oynadıkları oyunla üç gollü net bir skorla play-of sınırı içerisine girmeyi başardılar.

İnegölspor´a gelince, teknik heyet maça kalede Şener, geride Enes Bayır-Gökhan-Kemal-Anıl, ortada Cengiz-Emrah-Barış Sinan-Emirhan, ileride Raif ve Kaan tertibi ile çıktığı maçın ikinci yarısında Barış´ın yerine Enes Ata, Kaan´ın yerine Ahmet Hakan´ı oyuna aldı. Yapılan bu değişiklikler takımımızı ateşlemeye veya toparlamaya yetmedi.

Maça etkisiz ve tutuk başlayan ekibimiz, bunun faturasını daha maçın başında ödedi. Rakibin attığı bu çok erken gol İnegölspor´u uyandırmak yerine daha da uyuttu. İkinci yarı başından itibaren yakaladığı ferformanstan uzaklaşan bir görüntü ile etkisiz ve kötü oynamaya devam etti. Bu kadar tecrübeli oyuncumuz olmasına rağmen takımımızı özellikle orta sahada toparlayacak bir oyuncumuz çıkmadı. Rakibin etkili olan orta alanını kontrol edip, etkisiz hale getiremeyince rakip orta sahadaki bu üstünlüğünü genişleterek forvette de devam ettirince kalemize bıraktığı 3 golün dışında birçok pozisyona da girdi. Maçın ilerleyen bölümlerinde kalemizden forvetimize kadar her kademedeki etkisiz oyun devam edince, sonuç farklı bir mağlubiyet oldu.

Kalede Şener bu sezon grubumuzun en istikrarlı ve etkili oyuncusu olmasına rağmen bu tip maçlarda o da çökmek zorunda kalıyor. Müdafaamızda Kaptan Bilal´in şanssız sakatlığı ikinci yarının başında genelde kolay maçlarda çok sırıtmadı ancak zor maçlar başlayınca müdafaamızın beyni ve sigortası Bilal´in yokluğu inanılmaz derecede görülmeye başladı. Buna bir de golcümüz Okan Deniz´in sakatlığı eklenince Play-of´tan uzaklaşmaya başladık.

Müdafaamızda sadece Bilal değil, İsa´da da sorunlar çıkmaya başladı. Sezon başından bu yana banko oynayan bu tecrübeli sol bek yedek kulübesinde oturmaya başladı. Böylece müdafaamızdaki en önemli iki tecrübeli oyuncumuz olmayınca müdafaamızın SOS vermesi beni şaşırtmadı.
Orta sahamız ise sezon başından bu yana istikrarsız bir grafik çiziyor. Bir türlü etkili olamıyor. Forvetimizde ise devre arasında alınan gurbetçi oyuncularımıza şans veriliyor. Cengiz ve Kaan direk oynatılıyor. Ahmet Hakan bocalamaya devam ediyor. Kolay bulduğu formasını kaptırmak üzere. Acilen toparlanması gerekiyor. Eksiklerini teknik heyetimiz görecek ve düzeltecek. Tecrübeli forvetimiz Raif bir var bir yok. Ancak yok olduğu maçlar çok daha fazla. Buca ve Sancaktepe yenilgilerinden sonra teknik heyetimiz bu iki maçın değerlendirmesini objektif bir şekilde yaparak gerekli önlemleri acilen almalıdır. Çünkü İnegölspor için ikinci yarı fikstürü bundan sonra başlıyor. Çok zor maçları var.

Sonuç olarak ikinci yarıya fırtına gibi başlayan ve hızla tırmanarak play-of içerisine giren İnegölspor, maalesef Kocaeli Birlikspor maçında başlayan ve Buca ve Sancaktepe maçlarında devam eden bir düşüş içerisine girdi. Teknik heyetimiz bu son başarısızlıkları masaya yatırarak gerekli önlemleri almalıdır. Aksi halde İnegölspor için fikstür bundan sonra başlıyor. Amed ve Mersin maçları dışında Play-of´taki en büyük rakibi Keçiörengücü, Sivas Belediyesi, Afjet Afyon ve Hatay ile çok zorlu maçları var. Play-of´u kolay iken zora soktu. Mevcut kadro ile bu zorluğun altından kalkacak.
Teknik heyet her hafta sahaya sürdüğü 11´lere objektif bir gözle bakarak yeniden bir değerlendirme yapmalı ve iyi giden bir periyodun neden ters gitmeye başladığını bulup çözecek. Bunu yapabilir.

İnegölspor´un bu düşüşe son vermesi ve başarılarını yazmak dileğiyle, İnegölspor bu şehirde yaşayan herkesin ortak bir değeridir. Başka İnegöl spor yok.