Geçtiğimiz hafta evinde Sancaktepe´den son dakikalarda bir puanı kurtarırken, Pazar günü deplasmanda zorlu Diyarbakır deplasmanından yine son dakikalarda fakat bu sefer 3 altın puanı alarak bu uzun ve yorucu deplasmandan şen döndü. Diyarbakır deplasmanından son dakikalarda, oyuna ikinci yarıda alınan Uğur´un 84 ve Ahmet Hakan´ın 90+2´de attıkları gollerle alınan üç puanla puanını 16´ya çıkarırken rahat bir nefes aldı.
Rakip Amedspor son birkaç sezon aynı grupta yer aldığımız ve zaman zaman büyük çıkışlar yapan, geçtiğimiz sezon Telekom Arenada Galatasaray´ı evire çevire yenen, Bursaspor´u yine deplasmanda zorlayan, genelde iyi takım kuran, özellikle Diyarbakır Belediyesinin himayesinde çıkışlar yapan ancak bu sezon Belediye dışından yönetilmeye başlamasıyla bir anda borç batağına saplanan ve bu maddi problemlerin son haftalarda takıma yansımasıyla her hafta aldığı sonuçlarla aşağılara doğru inen, bu maddi imkansızlıkların had safhaya çıktığı bu son maçlardan sonra Teknik Direktörleri Tamer Taşkın´ın İnegölspor yenilgisinden sonra istifa ettiği haberleri geldi.
Amed, İngölspor´a karşı evinde oynamanın verdiği avantajla 5. dakikada bulduğu golü maç boyunca yakaladığı fırsatlardan birini daha gole çeviremeyince son dakikalarda ben bu maçı kazandım dediği bir anda kalesinde 2 tane golü gördü ve şok bir mağlubiyet daha aldı.
İnegölspor´a gelince; teknik heyet maça kalede Şener, geride Anıl-Bilal-Enes Bayır-İsa, ortada Enes Ata-Ali-Emrah-Emirhan, ileride Okan ve Cihan tertibi ile başladığı maçın ikinci yarısında Emirhan´ın yerine Uğur, Cihan´ın yerine Ahmet Hakan ve Okan´ın yerine Barış Sinan´ı oyuna aldı. Temsilcimiz kötü başladığı maçın ilk yarısında bir varlık gösteremez iken, teknik heyetin ikinci yarıda yaptığı bu değişiklikler olumlu sonuç verdi.
Oyuna alınan Uğur son beş dakikada beraberlik golünü atarken, ardından büyük bir sürpriz yaşandı. Uzatma dakikalarında Ahmet Hakan´ın attığı golle İnegölspor “Allah´tan istedim bir göz, verdi iki göz” misali bir yerine üç oldu.
Geçtiğimiz hafta da yazdım. İnegölspor´da tecrübeli ve deneyimli oyuncular var. Grubumuzun son 8 sırasında her takım kümede kalma savaşı veriyor. Tepedekiler her hafta birbirlerini yiyorlar yani çok istikrarsız bir gruptayız. İnegölspor´umuz bu kadar tecrübeli oyuncusuyla evindeki maçlarda yenilmemeli. Tecrübeleri nedeniyle de deplasmanlardan böyle sürpriz sonuçlara imza atabilirler.
Kalede tecrübeli ve çok deneyimli bir kaleci var. Geride Bilal grubumuzun en istikrarlı oyuncusu ve adeta sahada savaşıyor. İleride genç Enes Ata var, maşallahı var. İyi gidiyor. Okan son haftalarda bir hayli moral kazandı. Forma şansı buldukça hırslandı ve iyi oynamaya başladı. Tecrübeli oyuncularımız yanındaki gençlere iyi örnek olacak ve onları motive edecek. İçeride veya dışarıda bu son haftalardaki kadar şanslı olmayabilirler. Son üç haftadır son dakikalarda ipten dönüyorlar. Diyarbakır galibiyeti tam bir moral oldu. Anıl iyileşip takıma girdi. İsa geçen sezon kaybettiği süreyi telafi etmeye başladı. Genç Emirhan kafasını İnegölspor´a verip öyle motive olmalı, Enes Ata´ya bakması yeterli, Okan daha fazla sahada kalmaya bakacak, Emrah tecrübesini yanındakilerle paylaşacak, kalede Şener zaten her hafta kurtardığı gollerle arkadaşlarını ateşlemeye devam ediyor. Geride kaptan Bilal´in önü sağı ve solu daha güçlenmeli, daha uyumlu ve istekli olmalıdır.
Sonuç olarak İnegölspor birkaç haftalık bir bocalamadan sonra Diyarbakır deplasmanında şeytanın bacağını kırarak önemli bir galibiyetle döndü. Böylesine rahat bir sezonu bir daha yaşayamazlar. Zirve zor ancak küme düşme korkusu hiç yok. Bu rahatlıkla idman havasında çıkıp bu rahatlığı neticeye çevirmek daha kolay. Küme düşme veya zirve stresi zordur. Takımları hataya zorlar. İnegölspor gerçekten ilginç bir sezon yaşıyor. Böylesine rahat bir grupta bu sezon bir çok sürprize imza atabilir.
Diyarbakır deplasmanından 3 altın puanla dönen başta teknik heyetimizi ve oyuncularımızı kutluyor, başarılarının devamını diliyorum. İkinci yarıda değişiklikleri yerinde ve zamanında yapan teknik heyetimizi ve sonradan oyuna girip maçın kaderini değiştiren oyuncularımızı ayrıca kutluyorum. Bu moral ve motivasyonla bu hafta evinde bu galibiyeti bir seriye dönüştürmesi tribünleri coşturur.
İnegölspor´un başarılarını yazmak dileğiyle…