Haftalardır kaybettiği puanlarla taraftarlarını üzen, strese sokan, düşme potasının eşiğinde bulunan İnegölspor nihayet Pazar günü evinde konuk ettiği kendisiyle aynı puana ulaşan renktaşı Tokatspor´u gol yağmuruna tutarak aldığı 3 altın puanla maçın sonunda taraftarlarıyla tempo tutup coştu. Altı puanlık bu kritik maçta aldığı 3 puanla düşme potasındaki rakiplerinden bir adım öne geçen temsilcimiz, son haftalarda üzerinde dolaşan kara bulutları dağıttı.
Rakip Tokatspor sezona kötü başlayan ve düşme adayları arasına erken giren mütevazi bir kadroya sahip bir takım. İnegölspor´un eski Teknik Direktörü Taşkın Güngör´ü takımlarının başına getirdikten sonra inanılmaz bir çıkış yapan ve topladığı sürpriz puanlarla puanını 32´ye çıkararak İnegölspor´u yakaladı. İnegöl´den bir puanı hedeflediği maçta oyuna kötü başlayan ve ilerleyen dakikalarda bütün insiyatifleri İnegölspor´a kaptıran bir oyun sergiledi. Nitekim böylesine etkisiz oynayan bir takımın başına gelenler onlarında başına geldi. Maçtan hezimetle ayrıldılar. Taşkın hocanın yaptığı bütün hamleler sonuç vermedi. Çünkü İnegölspor bu maçı mutlak kazanmak için sahaya çıkmış ve gereği gibi de oynadı. Tokatspor´un bundan sonraki maçları çok zor. Bu nedenle işleri de zor. Kümede kalırlar mı? Onu ileride göreceğiz.
İnegölspor´a gelince, teknik heyet maça ilk defa oynaması gereken ideal 11´i ile çıktı. Kalede Şener, geride lider-Bilal-Kemal-Recep, ortada H.Mustafa-Oğuz-Emrah-Hakkı İsmet, ileride Emre ve Raif tertibi ile başladığı maçın son çeyreğinde Hakkı´nın yerine Ömürcan, Oğuz´un yerine Hamit ve Lider´in yerine Mustafa Vargel´i oyuna aldı. Bu değişiklikler olumlu sonuç verdi. Zaten İnegölspor maça çok istekli ve hırslı başladı. Maçın başından itibaren rakibine üstünlüğünü kabul ettirerek oynadı. Sahanın her yerinde rakibine nefes aldırmadı. Müdafaamız her zamanki gibi görevini iyi yaptı. Orta alanımız dört tecrübeli oyuncusuyla iyi top yaptı. Forvetimize pozisyon ürettiler. Atılan gollerden çok gol kaçtı.
İnegölspor´un orta sahasında tecrübeli ve kendilerini kanıtlamış ayaklar var. Sezon başından bu güne kadar neredeydiler sormak gerekiyor. Bu kadar tecrübeli ve usta ayaklarla İnegölspor bu hallere neden düştü. Yazık değil mi? İnegölspor´un düşme potasına yakın yerlerde ne işi var?
Forvette Raif bu maça sanki özel hazırlanmış gibiydi. Oyuna öyle hırslı ve istekli başladı ki, rakiplerini adeta pes ettirdi. Nitekim bu hırslı ve istekli oyununu 2 güzel golle süsledi. Aynı şekilde sağ kanatta oynayan Emre Okur´da Raif gibi yaptı. Çok istekliydi. Ayrıca yaptığı hataları tekrarlamadı. Takımın en çok gol atan oyuncusu olduğunu bu maçta tastikledi. Attığı 2 güzel golle takımımızı coşturdu. H.Mustafa´da sezon başından itibaren yattığı kış uykusundan bu maçta uyandı ve yeteneklerini hatırladı. Kendisine yakışan bu oyunu oynayınca arkadaşlarına attığı güzel paslarla birlikte birde güzel bir gol attı. Böylesi daha değil mi? Hem kendisi hem takımı hem de taraftarlar mutlu oldu. Devamını diliyoruz.
İnegölspor´da bu maçta kaleden başlayan ve forvete uzanan bir uyum, bir istek ve  birliktelik vardı. Bu uyumdan tam 5 gol çıktı. Teknik heyet bu 11´den ve bu oyun ve sonuçtan gerekli dersleri çıkarmıştır. Adaletin olmadığı yerde başarı olmaz. Hak eden oynasın, etmeyen yedek kulübesinde veya tribünde otursun. Bu sahalarda yürüyerek oynayanlara, 60-65 dakika top değmeyenlere yer yok. Alın teri dökmek, istemek ve en önemlisi hak etmek gerekiyor. İnegölspor bu maçta bunların hepsini yaptı ve hak ettiğini de aldı. Devamını diliyoruz.
Sonuç olarak İnegölspor 6 puan değerindeki bu kritik maçı sahaya doğru takımla, doğru oyunla ve her şeyden önce tribünleri dolduran ve olağanüstü destek veren taraftarlarıyla bütünleşerek kazandı. Fikstürde 35 puanla 11 sırada yedi takımı altına aldı. Kalan maçları da kolay geçmeyecek ancak büyük bir avantaj elde etti. Başta teknik heyetimizi, oyuncularımızı ve müthiş taraftarlarımızı kutluyor, bu güzel tabloların devamını diliyorum.
Bu hafta Niğde deplasmanı var. 45 puanla 7. sırada Play-of´u zorlayan Niğde maçının zorluğunu anlatmaya gerek yok. İnegölsporumuzun bu moral ve motivasyonla bu maçta da puan veya puanlarla dönmesi ve bu başarılarını yazmak dileğiyle…