2018-2019 futbol sezonuna yeni yönetim,yeni teknik heyet ve yenilenmiş kadrosuyla kendi tesislerinde  topbaşı yapan İnegölspor, kısa bir süre sonra Bolu kampına gidecek.Geçtiğimiz sezon Münür Kanar’ın başkanlığında sürpriz bir sezon geçiren sıkıntılar yaşayacağı beklenen İnegölspor, Play-off’u kıl payı kaçırdı. Play-off’u kaçırmasının en büyük nedeni müdafaamızın bel kemiği Kaptan Bilal ve tecrübeli golcümüz Okan Deniz’in ikinci yarı başında çok şanssız sakatlıkları oldu. O kısıtlı imkanlarla geldiği nokta akıllarda başarı olarak kalacaktır.

Gelelim yeni sezona, takımın başına getirilen Bursaspor patentli tecrübeli teknik direktör İsmail Ertekin ve ekibinin raporları doğrultusunda transfer faaliyetlerini başlatan yönetim, öncelikle geçtiğimiz sezonun kadrosunu elden geçirerek Silivrispor’a giden Barış Sinan, Tokatspor’a giden İsa ve Anıl, Kırşehirspor’a giden Murat Şimşek, Afyon Afjet’e giden Enes Ata ve Bursaspor’a geri dönen Emirhan ile yollarını ayırdı. Ayrıca Emrah ve gurbetçe Kaan ile de sözleşme yenilenmedi. Bu giden oyuncuların yerlerine alınan oyuncular dikiş tutarsa, bir kayıp olarak değerlendirilmez. Ancak tutmazsa, durum hiç iç açıcı olmaz. Umarım tutar.

Yeni transferlere bakarsak, senelerdir aynı gruplarda yer aldığımız ve sürekli başarıyı kovalayan Gümüşhane’nin orta saha oyuncusu Serhat Mermer, Haccetepe’den sağ bek Orhan Evci, Etimesgut Belediyesinden santrafor Yaşar Çetin, şampiyon Hatay’dan stoper Volkan Altınsoy, Pendik’ten eski oyuncumuz Yasin Görkem Arslan, Kırklareli’nden sol bek Osman Torcan ve Almanya’dan orta saha Taner Yalçın’la el sıkışan yönetim, İsmail hocanın görüşleri doğrultusunda 2-3 oyuncu daha alacak. Bu transferlere bakıldığında İnegölspor’umuzun ihtiyacı olan mevkiler. Golcü sıkıntısı vardı, Yaşar Çetin geldi. Anıl’ın yerine sağ bek Orhan Evci geldi. Sol bek İsa’nın yerine Osman Torcan geldi. Forvet arkası Yasin  ve orta sahaya Serhat ve Taner geldi. Bu transferler tutarsa, iyi olur. Ancak mevcut kadroya bir golcü ve açık oyuncusu ile orta sahaya 1-2 dinamik oyuncu gerekiyor. Bunlarda yapılırsa, İnegölspor şampiyonluk hedefine daha iyi motive olur. Geçen sezon orta sahamız yürüyerek çok etkisiz oynarken, forvette Okan sakatlandıktan sonra gol noktalarında büyük sorunlar yaşandı. Transferde bu sorunların iyi tahlil edilmesi ve gereğinin yapılması gerekiyor. İsmail Ertekin’in “Ya beceririm ya beceririm beceremezsem giderim” sözü iyi bir kadroyu gerektirir. Hayırlı olur inşallah.

Yeni gruplara gelince, bu sezon geçtiğimiz sezona göre çok daha zor bir gruba düştü. İnegölspor’la birlikte beyaz grupta yer alan takımların büyük bölümü ile yıllarca aynı gruplarda mücadele etti. Ancak bu sezon grubumuz daha dişli ve daha tecrübeli takımlardan oluşuyor. Bunların en önemlisi geçen sezon finalde 1. Ligin kapısından dönen Sakaryaspor, son yıllarda Play-off’tan geri dönen Gümüşhane ve Keçiörengücü, geçtiğimiz sezon sürpriz bir şekilde küme düşen yıllarca süper ligde başarılı sezonlar yaşamış Samsunspor, Gaziantepspor ve tekrar yükselişe geçen Manisaspor gibi takımlar var. Bu tecrübeli ve maddi gücü daha kolay bulabilen takımlarla aynı grupta mücadele ederken, öncelikle başarıya susamış ve hedefe uygun oyuncuları tercih etmek gerekiyor. Bu saydığım takımların dışındaki takımlar da Sancaktepe, Eyüp ve Bayrampaşa takımları gibi takımlar İnegölspor’a ters gelen takımlar. Kısacası bu sezon bambaşka bir sezon olacak. Küme düşme potası ve üst sıralar cehenneme dönecek. İnegölspor bu şartlara uygun bir hazırlık dönemi yaparak lige bomba gibi girmeli.

Sonuç olarak, bu sezon yeni bir yönetim, yeni ve çok iddialı bir teknik heyet ve de inanılmaz güçlü bir taraftar grubu ile birlikte İnegöl’de yaşayan ve İnegöl’de ekmeğini kazanan herkesle bütünleşerek, birlik ve beraberlik içerisinde kenetlenerek şampiyonluğa yürümelidir. Bu yolda İnegölspor’a başarılar diliyor, İnegölspor’un başarılarını yazmak dileğiyle, yeni sezon hayırlı olsun.