Zonguldak’tan eli boş dönen temsilcimiz İnegölspor, Pazar günü evinde ağırladığı grubumuzun 1 puanla 17. sırasındaki düşmenin en büyük iki adayından biri olan Hacettepe’yi bu sezon takımımızın en formda oyuncularından biri olan ve oynadığı her maçta takımımızı sürekli ateşleyen ve atağa zorlayan Cengiz’in gol ve asistleriyle kolay geçti. Aldığı bu 3 puanla kongre öncesi moral buldu.

Rakip Hacettepe birkaç sezondur aynı gruplarda mücadele ettiğimiz mütevazi kadrolarla iyi işler yapan bir zamanlar Gençlerbirliği’nin pilot takımı olarak mücadele eden ancak bu sezon hem kadro olarak ve bence maddi sorunlarıyla lige iyi başlamadı. 1 puanla düşme potasında başladı. Bu kadrosu ve bu oyunla düşme potasında olması normaldir. İleride ne yapar nasıl oynar bekleyip göreceğiz. Kalecisinden solaçığına kadar amatör kümelerde dahi sivrilemeyecek kapasitede genç oyunculara sahip. Tecrübeye boyun eğdiler.

İnegölspor’a gelince teknik heyet maça kalede Şener, geride Uğur-Gökhan-Emre-Abdullah, ortada H.Mustafa-Ali Kemal-Yasin, ileride Niyazi-Ahmet Hakan-Cengiz tertibiyle çıktığı maçın 2. yarısında Niyazi’nin yerine Enes Topal, Ahmet Hakanın yerine Cumhur ve Cengiz’in yerine Muharrem Ozanı oyuna aldı. Maça iyi başlayan, ancak aradığı gole 35. dakikada ulaşan temsilcimiz Cengiz’in topu alışıyla ve vuruş güzelliği ile attığı jenerik golden sonra, rakip genç ve tecrübesiz oyunculardan kurulu Hacettepe dağıldı. Rakip sahaya çıkarken inanılmaz hatalar ve top kayıplarıyla farklı sonucu adeta hazırladı. Kalede Şener’e doğru dürüst bir top gelmedi. Bu maçta yedek kalecilerden biri de oynayabilirdi. Şener en rahat maçlarından birini oynadı. Geride Enes’in yerine oynayan Uğur ve Yasin’in yerinde oynayan Abdullah rakipleri baskı yapamayınca rahat bir maç çıkardılar. Ortada Gökhan ve Emre rakip golcülerin topla buluşamaması rakip orta alanın teslim olması nedeniyle maçı sorunsuz tamamladılar. Ortada Yasin Görkem, Fatih Akyel’den sonra ilk defa eski yerinde oynadı. Burada tecrübeyle verimli oldu. H.Mustafa ve Ali Kemal rakiplerinden hiçbir baskı görmeyince orta sahada ve rakip sahada cirit attılar. İlerde sağ kanatta Niyazi, teknik ancak tembel bir oyuncu görünümünde. Daha iyi ve daha verimli olabilir. Ahmet Hakan nihayet maçın yıldızı Cengiz’in al da at dercesine verdiği topa dokunarak golünü attı. Solda Cengiz her zamanki gibi nazar değmesin, aldığı her topta rakiplerini çökertti. Attığı gol mükemmeldi. Yaptığı asistler alkışlanacak cinstendi. Kısaca Münür Başkan zamanında alınan 3 gurbetçi oyuncudan birisi. Geldiği günden beri şans bulduğu her maçta takımımızı ateşledi ve sürekli kendini geliştirdi. Avrupa altyapısı patentli bu gencimiz bu sezon iyi gidiyor. Faydalı işler yapıyor. Her zaman yazıyorum, bizim tecrübeli orta sahamız Cengiz’i iyi tanıyacak, oyun stilini görecek ve ona göre Cengiz’i toplarla buluşturacak, gerisi kolay. Cengiz’in bir diğer özelliği de top rakipte iken geriye kademeye gelip top çıkarması rakibini kovalaması çok güzel. Keşke diğer oyuncularımız da bunları yapabilse. İnegölspor bu maçı kolay kazandı. 3 tane güzel gol attı. Bu sonuçla motive olup ilerideki maçlarda daha iyi şeyler yapabilir. Umarım bunu yapabilir.

Sonuç olarak lige iyi başlayamayan ve olağanüstü kongreye gitmeye karar veren temsilcimiz İnegölspor, Hacettepe maçını kolay kazanarak kongre öncesi moral buldu. Maçı kazanan teknik heyetimizi ve oyuncularımızı kutluyorum. Önümüzdeki Hekimoğlu Trabzon deplasman maçında başarılar diliyoruz. İnşallah kongreden hayırlı bir sonuç çıkar. Trabzon deplasmanında ve kongrede başarılarını yazmak dileğiyle…