Bu akşam İnegölsporumuzun kongresi var. Daha doğrusu futbolda yönetimlerin hesap gecesi. İlk toplantıda çoğunluk sağlanamadığı için kanun gereği yedi gün sonra bu akşam yapılacak. Öncelikle bu kongrenin İnegölspor camiasına hayırlı, uğurlu olsun.
Geçtiğimiz sezona yeni yönetimiyle ve tecrübeye dayalı zenginleştirilmiş bir kadro ile şampiyonluk hedefi ile başlayan İnegölspor, önce menajerliğe daha önce denediği ve olumlu sonuç alamadığı camiadan yetişmiş İsmail Güldüren´i getirerek kolları sıvadı. Ardından İsmail Güldüren, Teknik Direktörlüğe Osman Özdemir´i getirerek bu tecrübeli geniş kadro ile lige başlayan temsilcimiz maalesef sezona iyi başlayamadı. Ard arda gelen istikrarsız sonuçlar, özellikle içeride kaybedilen puanlar büyük umutlarla ve maddi fedakarlıklar yapılarak alınan lejyoner oyuncular sahada gezinmeye, saha yerine kulübede oturup oynamadan para kazanmayı tercih edince bu kötü gidişin faturası cilvesi gereği Teknik Direktör Osman Özdemir ve ekibine çıkarıldı.

Osman Özdemir´in yerine yine aynı nakarat İsmail Güldüren devam etti. Ancak bu kan değişikliği durumu düzeltmek yerine daha da kötüye götürdü. Bu kötü gidişe dur demek zorunda kalan yönetim bir kez daha teknik direktör değişikliğine gitmek zorunda kaldı. İsmail Güldüren ile yollarını ayırarak yerine Galatasaray´ın ve Milli takımın efsane oyuncusu Ergün Penbe´yi getirdi. Ergün Penbe ilk maçında galibiyetle başlamasına rağmen kucağında bulduğu mevcut kadroyu kariyeriyle biraz hakim olmaya çalıştıysa da bunda fazla muvaffak olamadı. Ancak Ergün Penbe´nin küme düşmenin eşiğine gelen bu tecrübeli kadro ile kümede kalmayı başardığını belirtmeden geçmek istemiyorum. Ergün Penbe ile 3 maç üst üste kazanması ligin bitimine 2 hafta kala küme düşme kabusunu ortadan kaldırdı.
İşte kısaca özetini sunduğum ancak izleyenleri sıkan, üzen, strese sokan bu kabus dolu lig bitti. İnegölsporumuz için kayıp bir sezon oldu. Halbuki öylesine çok avantajlı bir gruba düşmüştük ki, her takım her takımı yenebiliyor, içeride ve dışarıda sürpriz sonuçlar alınıyordu. Ligin tepesi sürekli değişiyor. Gümüşhane gibi mütevazi kadrolu takımlar zirveye oynayabiliyordu. Bu kadar avantajlı bir grupta İnegölsporumuz evinde maç kazanamazken, dışarıda da sürekli tokat yiyordu. Bunun sonucunda da bir sezonda üç teknik heyet değiştirmek zorunda kaldı. Bu kayıp sezonun bitiminde bu akşam kongre var. Yönetim bir yılın hesabını kongre üyelerine doğal olarak yazılı ve sözlü verecek. Sonra aklanacak. Daha sonra yeni yönetimi seçeceğiz.
Gelelim yeni yönetime; tüm camia her zaman olduğu gibi Onursal Başkan Alinur Aktaş´a dikkatini vererek, vereceği mesajı beklerken, eski yöneticilerden ve İnegölspor´u ülkemizin her köşesinde yalnız bırakmayarak canlı takip eden Yücel Demir, Onursal Başkanla görüştüğünü ve aday olmak istediği mesajını verdiğini bana anlattı.

Geçtiğimiz hafta sonu sevgili dostum Selim Kuzu´nun oğlunun düğününde kısa bir süre aynı masada oturduğum Onursal Başkanımıza “Kongremiz ve İnegölspor ne olacak?” diye sordum. Onursal Başkanımız bana çok özel açıklamalar yaptı. İnegölsporumuzun son durumu hakkında bazı dikkat çekici bilgiler verdi. Borçsuz bıraktığı kulübün mevcut yönetiminin bir milyon TL gibi bir borç bırakacağını, İnegölspor´a önceki yıllarda destek veren bazı kişi ve kuruluşların bu sezon tavır değiştirdiğini, kendisinin asli görevinin Belediye hizmetleri olduğunu belirtti. Daha fazla teferruata girmeyeceğim. Çünkü Onursal Başkanımızın bu akşam kongrede bir konuşma yapacağını ve geçtiğimiz yılın kongresinde yaptığı geniş açıklamaları yine yapmasını bekliyorum. Yapacağı bu konuşmada bana verdiği ipuçlarını açacağını ve geniş açıklamalar yapıp, önümüzdeki sezon için mesajını vereceğine inanıyorum.

İnegölspor´u kurulduğu tarihten itibaren takip ediyorum ve 23 yıldan beride izleyip köşemde ve yerel televizyonlarımızda yorumluyorum. İnegölspor´un kurulduğu tarihten itibaren uzun yıllar çeşitli kulvarlarda yürüyen büyüklerimiz yürüdükleri bu kulvarları bir kenara koyarak İnegölspor´un menfaatleri ve geleceği için bir araya gelerek güçlü ve uyumlu yönetimlerde bir araya gelerek İnegölsporumuza çok güzel hizmetler verdiler.

Bu güzel anlayış son yıllarda da devam etmeliydi. Böyle karma yönetimler, değişik görüşler İnegölsporumuzun başarısına olumlu yansır. Geçmiş yıllarda bu konuda öyle güzel örnekler var ki, yazsam köşeme sığmaz. Bunu yazmaktaki amacım, geçmiş yıllarda İnegölsporumuza güzel hizmetler vermiş tüm büyüklerimin bir kez daha bir araya gelerek bu akşam kongremizde bu taşın altına ellerini sokmaları, kongremizi ve İnegölsporumuzu yeniden şaha kaldırabilir. Bunu inanarak yürekten söylüyorum. Maçlarda şeref tribününe baktığımda, bu kıvılcımı görüyorum. Bu kıvılcımı ateşleyecek bir büyüğümüze ihtiyaç var.
Mevcut oyuncu kadromuz tecrübeli ve yetenekli oyunculardan oluşuyor. Tecrübeli büyüklerimiz bu tip oyuncuları nasıl oynatacaklarını iyi biliyorlar. Birkaç takviye ile lige çıkmak işten bile değil. Yeter ki İnegölsporumuza doğru eller dokunsun.

Bu duygu ve düşüncelerle bu akşam kongreye koşacağım. Kongremizin camiamıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. 52 vilayetten büyük mobilyasıyla, köftesiyle, organize sanayileriyle, Oylatıyla ve ulaşımda geçiş noktada olmasıyla ve ihracatta öncü bir kent olan İnegölümüzün marka değeri İnegölspor´un kongresi de bu değerlere layık bir kongre olması dileğiyle, 1. Lig İnegölsporumuza yakışır diyorum.