Teknoloji insan hayatını kolaylaştırmış gibi görünse de birçok manevi duygularımızı yok etmektedir. Sürekli gelişen teknoloji ile birlikte duygularımız ve hayatlarımız sahteleşmiştir. Yaşadığınız andan zevk almaktan ziyade her anı insanlara göstererek mutluluğu daha çok gösteriş amaçlı yaşıyoruz. İlk başlarda bu eğlenceli bir durum haline gelse de belli bir süre sonra bir şeyleri göstermeyi kendi düzenimiz haline getirip göstermediğimizde kendimizi eksik hissedebiliyoruz.

Maalesef ki dünya çapında Influencer (başkalarının belirli tüketici kararları vermesine neden olan kişilerdir.) adı altında yaşadığı her şeyi  paylaşan ve bu durumda maddi açıdan prim alan insanlar git gide çoğalmaktadır. Bu kişiler sadece kendilerini değil çocuklarını veya hayvanlarını da bu duruma alet etmektedir. İlkokul çağından üniversiteye kadar bazı çocukların hayalleri arasında bu durum bir meslek olarak görülmektedir. Teknolojinin bu derece yanlış kullanılması çocuklar kadar aileleri de zor duruma sokmaktadır. Psikolojik açıdan kendisini ve standartlarını beğenmeyen her çocuk ailesiyle tartışmaya girmektedir. Ailenin yeterlilik seviyesini anlayamayacağı için kendini olabildiğince şanssız görecektir. Ne yazık ki gençlerimiz teknolojiyi yanlış kullananlar arasında olduklarından sanal ortamda ne görürlerse onları kendi hayatlarında uygulamaktadır.

Görselliğin ve medyanın ön planda olduğu dönemde insanların gelişmiş düzeyi bilgi ve beyin açısından değil, gittiği mekan ve giydiği giysi açısından ölçülmektedir. Bilgili insanların arka planda kaldığı fakat gösteriş meraklısı insanların ön planda olduğu bir dönemde nitelik , gelişmişlik ve elit kavramı gerçekliğini yitirip gösterişliğe ve görgüsüzlüğe adanılmıştır.

Gelişmiş birçok ülkede dijital detoks ( kişilerin elektronik cihazlardan bir süre uzak kalması ) merkezleri bulunmaktadır. İnsanlar bu merkezlere giderek bir süre kendilerini dijital aletlerden uzak tutabiliyorlar. Yanlış amaçlı kullanılan tüm teknolojik aletler belli bir süre sonra kişiyi mutsuz ve doyumsuz hale getirdiğini dijital detoks merkezlerinde fark edebiliyorlar. Bu yüzden birçok insan minimal yaşam tarzına yönelmektedir. Çağdaş insan her şeyi yaşadıktan sonra bu yaşanmışlığın verdiği mutsuzluktan, sahtelikten, arınmaya ve yalınlaşmaya muhtaç kalmıştır. Minimal yaşam tarzı ruhunun bunaldığı her şeyden hafiflemek ve özgürleşmek isteyen kaliteli bir hayat sürüyor.