Geçtiğimiz sezon son maçta Eyüp´te İnegölspor´u inanılmaz baskılarla ve centilmenliğe hiç sığmayan yaklaşımıyla tek golle yenerek kümede kalan Eyüpspor, bu sezon ilk yarıda geldiği İnegöl deplasmanında İnegölspor´u kötü bir zamanında yakalayarak hem sahadaki rakip oyuncuları hem de tribünlerdeki gergin ve kızgın taraftarlarımızı tahrik ederek, bu tahriklerini oyuncularımıza da yansıtarak altın değerindeki 3 puanımızı almışlardı. Böylesine gergin bir maçtan üç puan çıkaran Eyüpspor, referandum nedeniyle Cuma günü konuk ettiği İnegölspor´u evinde yine 3 golle geçmeyi başardı.

Geçtiğimiz sezon Eyüp´te oynanan maçı bende izlemiş ve orada yaşadığımız olumsuzlukları maç sonu ve bu sezon ilk maçtan önceki köşe yazımda yazmıştım. Bu yazılarımda belirttiğim nedenler yüzünden İnegölspor´un ilk yarıda evinde oynadığı maçı kazanmasını ve onlara nazire olsun diye de hem yenip hem de centilmence karşılayıp sıfır puanla uğurlamasını istiyordum. Bu duygusal yaklaşımıma o maçta çok etkisiz oynayan takımımız maalesef karşılık veremedi. Tam tersine o maçtan sıfır puanla çıkan İnegölspor oldu. İşte bu şartlarda son üç maçını kazanıp, bir seri başlatmak isteyen ekibimiz, Eyüpspor´a karşı iyi mücadele etmesine rağmen puan veya puanları çıkaramadı. Yediği 3 golle evine döndü.

Rakip Eyüpspor´la yıllardır aynı gruplarda mücadele ediyoruz. Eyüpspor´u iyi tanıyoruz. Bu sürelerde Eyüpspor´la oynadığımız maçlar hep enteresan geçiyor. Birde Eyüpspor´un yanında birkaç İstanbul takımı ile de aynı grupta isek, bu İstanbul takımlarının özellikle son kritik haftalarda diyalog ve dayanışmaları da çok enteresan oluyordu. Bu nedenlerle bazı sezonlarda temsilcimiz özellikle son haftalarda sıkıntılı haftalar yaşadı. Bunları düşününce oyuncularımızın bu maçta yakaladıkları seri ve tempoyu devam ettirerek, Eyüpspor´u yenerek rövanşı almalarını bekliyordum. Ancak bu olmadı. Takımımız galiba şimdiden tatil moduna girdi. Bunlar olur. En azından son haftalara küme düşme korkusundan uzak giriyoruz. Bu yeter mi? Asla yetmez. Çünkü bu sezon yapılan transferler ve çalışmalar şampiyonluk hedefine göre idi.

Teknik heyet maça Kalede Şener, geride Lider-Bilal-Ali-Recep, ortada Ömürcan-Oğuz-H.Mustafa-Hasan, ileride Raif ve Emre tertibi ile çıktığı maçın son yarım saatinde Hasan´ın yerine Hamit, Raif´in yerine Volkan ve Ömürcan´ın yerine Emrah oyuna alındı. Bu değişiklikler puan almaya yetmedi.

Bu maç her iki takımın formalite maçı olduğu için oyuncular iyi konsantre olamıyor. Ne şampiyonluk, ne Play-of ve ne de küme düşme heyecanı olmadığı için gazozuna bir maç ancak bu kadar olur. Bu maçın formalite maçı olmasının en büyük sorumlusu başta teknik heyetler ve oyuncularımızdır. Böyle maçların havası ancak bu kadar olur.
Tribünler heyecansız, teknik heyetler heyecansız, yöneticiler heyecansız olur. Biran önce sezon bitsin de kurtulalım derler. Böylesine formalite bir maçta teknik heyetimiz farklı yaklaşarak kulübede oturan oyuncularımıza şans vererek onların heyecanından ve yeni arayışlarından değişik bir performans çıkarabilirdi. Bunu belki kalan iki maçta yaparlar.

Sonuç olarak İnegölspor, Eyüpspor´a bir sezonda ikinci defa yenildi. Maç formalite niteliğinde olsa da kazanması iyi olurdu. Hem rövanşı alacaklardı hem de üst üste dördüncü maçını kazanıp, sezon sonuna kadar altıda altı yapabilirlerdi. Bu sezon böyle geçecek. Mevcut yönetim veya yeni yönetim yeni sezonda oturup bu sezonu çok kapsamlı ve objektif olarak değerlendirip, yeni sezonun planlarını yapacak. Bu mevcut tecrübeli kadroyu da çok çok iyi değerlendirerek ahbap çavuş ilişkilerinden uzak bir şekilde değerlendirip, yeni sezona yeni umutlarla başlayacak. Bunu yaparken, İnegölspor´un Türk futbolundaki ayrıcalığını ve kendine has özelliklerini göz önünde bulundurmalı.

Bu sezon kayıp bir sezon olmuştur. Şampiyonluk hedefini daha sezon başında bıraktık. Play-of´a sarıldık ancak o da olmadı. Çünkü devre arasında yapılması gereken operasyon ikinci yarı başladıktan ve tren kaçtıktan sonra yapıldı. Teknik heyet değişiklikleri ve ara transferler mutlak gerekse de, sonuçları her zaman olumlu olmuyor. Önemli olan sezona iyi başlamak ve iyi tercihler yapmaktır. İyi başlamak başarmanın önemli bir parçasıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle İnegölspor´un başarılarını yazmak dileğiyle…