Kupa maçlarını fazla önemsemem, alınan sonuçlara da takılmam. Üst ligdeki takımların alt liglerden gelen takımlara yenilmesi yada puan kaybetmeside ya konsantrasyon eksikliği yada kadro yetersizliğinden olur. Ama bizim gibi takımlar için kupa maçları hem mali hemde manevi açıdan önemli. Düşünün, Sancaktepe gibi bir takımı yenerseniz 200 bin lira kasanıza giriyor. Aynısını Kasımpaşa´da tekrarlarsanız bu rakam 400´e çıkıyor ki, buda ara transferi karşılıyor. Tabi birde Süper Lig takımını yenersen ayrı bir hava, ayrı bir prestij.
Bu şansımız var mı var. Çünkü içerde Çaykur Rize ile Kasımpaşa ve deplasmanda Sancaktepe maçları var. Rize ve Kasımpaşa´nın durumları belli, büyük oranda gruptan çıkıyorlar. Bize kalan ise kazanıp maddi yönden rahatlamak.
Kasımpaşa deplasmanına dönecek olursak, İstanbul´da soğuk bir havada ve İnegölspor´un çok istediği bir maçta mağlup olduk. Teknik heyetin kalede şans verdiği Mustafa maça heyecanlı başlasa da, sonrasında sanki 40 yıllık kaleci gibi oynadı. Tabi şans verildikçe dahada iyi olacaktır ama kumaşının iyi olduğunu söyleyebiliriz. Savunmada Bilal aynı klasik görüntüsü, yani savunmanın sigortası olma durumunu bu maçta da sürdürürken, partneri Ali Aytemur´un istekli ama bazı pozisyonlarda pimi çekilmiş bomba gibi hamleler yaptığını söyleyelim. Hep söylediğimiz gibi son hamleyi nerde yapacağı konusunda zamanlama hatasını yapmaya devam ediyor. Solda Recep transfer dedikoduları nedeniyle kafası bulanık bir durumda görünüm veriyor ama oynadığı futbol olumluydu. Bazen rakiplere kendi kanadında kolay geçilmesine rağmen ofansa katkı sağlamaya çalışan bir futbolcu. Sağda lider bana göre sezonunun maçını oynadı. Hem ilerde hem yerinde bastı, mücadele etti ama en önemlisi hırsıyla öne çıktı.
Orta alanda geçen maçlara göre çabuk oynadık. Aldığımız topları iyi kullanmaya çalıştık. Oğuz ve Hacı Mustafa yönetimin kararlı hareketlerini görmüş olmalı ki, bu maçta istekleri bir kat daha fazlaydı. Emre Okur ise iki gol attı, pozisyonlarda hem şansı hemde doğru yerde bulunmasının avantajını kullandı ama kesinlikle İnegölspor´un ikinci yarı Emre Okur´u golcü pozisyonunda oynatmaması şart. Çünkü Emre beklentiler olmadığı anda golü daha rahat buluyor. Ömürcan ise istekli ama oyunun son bölümlerinde oyundan iyice düşüyor. Kondisyon sıkıntısını çözmeli. İki golünde onun kanadından gelmesi şanssızlıktı ama gerçek şu ki, oraya çabuk gidememeside yorgunluktan kaynaklandı. Mahmut Şeker ilkyarıda sakatlandı çıktı. Oyunda kaldığı sürede iyi bir görünüm verdi. İnegölspor uzun zamandır kendisinden ekstra şeyler bekliyor. Bu şansıda İsmail Güldüren verdi ve artık bundan sonrası kendi bileceği konu. İsterse oynar, istemezse de sonucuna katlanır.
Maçın ikinci yarısında oyuna giren Oğuzhan geçen maçlara göre hem hırslıydı hemde istekliydi. Rakibe gitti top almaya çalıştı, bana göre en önemlisi de koşup, rakibi bozmaya çalıştı. Senden herkes maçı kurtarsın diye beklemiyor Oğuzhan. Futbolun ilk kuralı koşmaktır, koşacaksın rakibe top kullandırmayıp, en azından dengesini bozacaksın. Bunuda yapmak zor değildir herhalde. Ömer Faruk Boz bu maçta beklentilerin uzağında kaldı. Teknik heyetin tepkisinde hemen oyundan düşmesi onun handikapı. Seni hocan umut diye sahaya atmış, sen hem çabuk top kaybediyorsun hemde kaybettiğin topa gitmiyorsun. Ha bu maç için söylüyorum, bunları hırsla alakalı da bir şey yok. Senin durumunda birisinin sürülmüş tarlada koşması gerek. Kendine acil çekidüzen ver ve bu fırsatı iyi değerlendir. Hocanı ve sana güvenen isimleri mahcup etme. Çünkü yeteneklisin, istersen yaparsın. Hasan Küçük´ün kalitesi ve kapasitesini tartışmadık. Sakatlanması bizim şanssızlığımız. Orta sahaya alınacak takviyeler sonucu bence şans bulması zor olur ama şu ana kadar İnegölspor´a verdiği katkı yok. Durumunu teknik heyet değerlendirecektir.
Kasımpaşa ise klas golcüsü ile yakaladığı pozisyonlarla golleri buldu. Penaltı ise ağır karardı ama maalesef hakemler bu sezon bizi kobay belirledirler gibi. Kasımpaşa´ya gelince ise, 2002 yılından önce sıradan bir 3. Lig takımı iken, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´ın özel ilgisiyle modern stad, modern tesisle Süper Lig takımı oldular. Geçen sezonlarda transferleriyle şov yaptılar ama taraftar ve camiasıyla da bence lale devirleri çok uzun sürmez. Çünkü lig maçlarında dahi seyircilerinin olmamasından yakınıyorlar.
Sonuçta İnegölspor iyi ve istekli oynadığı, en azından puanı hak ettiği bir maçta mağlup oldu ama şunu söylemeliyim ki, yenilgiden bile zevk almak istiyorsan böyle oynayın, yenilin. Çünkü bu mücadele sonrası size kimse tepki vermez, aksine alkışlarlar.