Geride kalan iki maçı deplasmanda oynayıp kaybeden ve düşme hattına iyiden iyiye yaklaşan İnegölspor´da Tokatspor maçı adeta dönüm noktası durumundaydı. Ligin ilk yarısında berabere kaldığımız ve sayısız gol pozisyonlarından sonuç alamadığımız maçta bu defa rakibi farklı yenip hem karabulutları dağıttık hemde diğer sonuçlara göre nefes aldık.

Maçın başlarında açıkça bende biraz endişeliydim. Bunda Tokatspor´da Taşkın Güngör gerçeği, geçen sezon bizde forma giyen 2 oyuncu ve çıkışını devamlı sürdüren bir takımın olmasıydı. Maça İnegölspor ilk 10 dakika durgun başladı. Tokatspor daha çok gelmek istiyor, orta sahadaki paslaşmalar, savunma arkasına atmaya çalıştıkları uzun toplar ve Serdar Eylik´in şahsi yeteneği ile işler istediğimiz gibi gitmeyecek derken, Raif´in hırsı sonrası çabası golü getirdi ve o an bu gün ibre İnegölspor´un yanında olacak dedik.

Sahada kaleden ileri uca kadar herkes elinden geleni yaptı. Şener birkaç pozisyonda kurtarış yaparak Tokatspor´un umutlarını kırdı. Savunmada Bilal ve Kemal eski günlere nazire yaparcasına hem ciddi hemde istekliydiler. Solda Recep penaltı dışında hata yapmadı. Sağda Lider zaman zaman kritik top kayıpları yapsada tam tersinde savunmada top rakipteyken önemli hamleler gerçekleştirdi. Orta alanda Hacı Mustafa her pozisyonun içindeydi, koştu rakibi bozdu, top çaldı, takımı ayakta tuttu. Yanındaki Oğuz´da aynı görüntü çizdi. Demek istersen olurmuş. Koştu, rakipten çok isteyince de kalitesi ortaya çıktı. Oyun okuma zekası farkın mimarlarından olmasını sağladı. Emrah Dağ bu maçta daha fazla şut şansı denedi, şanssızlığı şutların kaleyi tutmaması oldu ama bu maçta özgüveni biraz daha ön plandaydı. Tokatspor takımının biraz ağır aksak olmasıda onun işini dahada kolaylaştırdı.

İsmet Hakkı Şimşek geldiği günden beri aynı tempoda oynamaya çalışıyor. Bu maçta da aynı özveriyi gösterdi. Oyunda kaldığı süre içinde rakibin sol tarafını abluka altında tuttu ama yorulunca da doğal olarak oyundan alınmak zorunda kaldı. Emre Okur sanki yeniden doğmuş gibiydi. Uzun bir aradan sonra bu futbolcu kendini fark ettirdi, iki gol attı, hemen hemen her pozisyonda olmaya çalıştı. Kaçırdıkları bana göre klâsına yakışmadı ama şunu bir kez daha gördük, isterse, kendini maça verirse kalitesi ve lig üstü bir oyuncu olduğu hemen ortaya çıkıyor. Bir kere topun onun sevmesi en büyük şansı ama saha dışına fazla takılmaması gerek.

Raif adeta bu maçta eski günlerlerine dönüş sinyali verdi. İki gol attı, savunmaya gelip pres yaptı, zaten kendisinin burada sevilmesinin tek nedeni bu. Yüreğinden oynadımı sorun yok. Bu maçın İnegölspor için neler ifade ettiğini en iyi anlayalanlardan biri o oldu ve onun bunu anlamasıda 3 puanı daha kolay hanemize yazdırmamıza sebep oldu. Oyunun son bölümlerinde oyuna giren Ömürcan ve Hamit özellikle Hamit daha fazla pres yaparak rakibi hataya zorladı, sonrasında ise Mustafa Vargel sağbeke, Lider´in yerine oyuna dahil oldu ama maçın sonucu zaten belliydi. İyi niyet ve skoru koruma mantalitesiyle sahada kaldılar. Ergün Hoca´nında değişlikleri yerinde ve zamanında yaptığının altını çizelim.

Demek ki istersen, mücadele edersen neymiş rahat maçı kazanıyormuşsun. Bu mücadele Aydın ve Karşıyaka maçlarında sergilense şimdi çok rahat bir şekilde gelecekle ilgili planlar yapacaktık ama bu kesin ki, içeride puan kaybına tahammülümüz son maça kadar yok gibi. Eğer deplasmanda oynayacağımız Niğde ve Eyüp maçlarından en az 1´er puanla dönersek, işimiz dahada kolaylaşacaktır diyorum.

Son olarak Tokatspor´a gelince, Taşkın Hocanın takımı İnegöl´e 1 puan için gelmiş, Serdar Eylik, Semih, Hakan Albayrak ve Ferhat Duman gibi iyi oyunculara sahip, özellikle orta sahada mücadelesiyle arkadaşlarından bir adım önde olan Ferhat´ı oyundan niye çıkardı anlayamadım ama Serdar Eylik´te hem sağda hem solda oynayarak ne yönlü bir oyuncu olduğunu gösterdi. Onlara kalan maçlarda başarılar dileyelim. İç sahada kazandıkları taktirde onlarda İnegölspor gibi ligi korkusuz bitireceklerdir şüphe yok ama fikstürlerinin biraz daha zor olduğunu söylemeliyiz.

Sonuçta İnegölspor kazanmak zorundaydı, kazandı ve kalan 5 maça biraz daha moralli girdi. İhtimallere bağlı kalmadanda ligi iyi yerde tamamlamak içinde kendisine yetecek puanları toplayacaktır. En azından bugün ortaya konan futbol bizi bu noktada umutlandırıyor.