Süper Amatör  Play – Off : 

5. yani son haftada Kurtuluşspor Bursa´da aynı puandaki Bursa´nın en iyi takımı denilen Yenişehir Belediyespor ile karşılaştı. Çok fazla seyircinin izlediği maçta çok önemliydi. Zira kazanan taraf bir üst lige çıkacaktı. İki taraf temkinli başladı. Her iki taraf geriye düşüp maçı almanın ne kadar zor olduğunu biliyordu. İkinci yarıda Kurtuluşspor bulduğu golle öne geçince rakip daha risk almaya başladı. Sarı-Kırmızılılar bu durumu değerlendirip ikinci golü de atınca film koptu. Yenişehir Belediyespor´un en etkili ismi Serhat´ta sakatlanıp çıkınca Yenişehir Belediyespor işi tamamen zora girdi. Temsilcimiz Kurtuluşspor attığı iki golle maçı 4-0 yapıp üst lige çıktı.

Geçen hafta Kurtuluşspor son 25-30 yıldır 4 kez çok önemli maçları kazanamadığını yazmıştım. Bu kez gülen taraf Kurtuluşspor camiası oldu. Büyük maçlarda Kurtuluşspor´un pek şansı tutmuyordu. Yaklaşık 30 yıl önce adı Deplasmanlı Amatör Ligi (DAL) olan Bölgesel Ligde yer alan Kurtuluşspor, yıllar sonra tekrar bu lige çıkmış oldu. Yöneticisi, teknik ekibi, oyuncuları, camiayı ve başta İnegölsporlu taraftarlar olmak üzere bir çok kez İnegöl´ün takımı diye desteğe gelen İnegöllüleri tebrik ederim. İnegöl´e hayırlı olsun. İnegöl bunu hak ediyor. Yakın-uzak illerden farklı takımları İnegöl´de izlemek bizlere ayrı bir keyif veriyor. Şunu da unutmadan ilave edeyim, bu ligde (DAL)  yer ilk takım Orhaniyespor´dur. 

Diğer temsilcimiz Yenicespor, şampiyon Kestel Belediyespor ile oynadığı son maçında 2-2 berabere kalarak ligi bitirdi.

2.Küme : 

Grubun en golcü takımı Osmaniyespor evinde Y.Söylemiş Başakspor´u 11-0 yenerek şampiyonluk yolunda ilerledi. Hocaköyspor deplasmanda lider Y.Yolörenspor´a konuk olup, maalesef 2-0 kaybetti. Diğer temsilcimiz Cerrahspor´da Yenişehir deplasmandaydı. Murat Ulu´nun talebeleri sürpriz yapamayıp Y.Çeltikçispor´a 2-0 kaybetti. Ilgarspor İznik deplasmanında Elbeyli Üzümspor´u 1-0 yendi.

13. haftada Osmaniyespor ile Cerrahspor karşılaşacak. Hocaköyspor evinde İ.E.Üzümspor´u konuk edecek. Ilgarspor bu hafta bay geçecek.

Tebrik : 

Kurtuluşspor için bu hafta çok özel bir haftaydı. A takımı yaklaşık 30 yıl sonra bir üst lige çıkmıştı. Ayrıca Hakan Öztürk´ün çalıştırdığı Kurtuluşspor U 16 takımı da grup şampiyonu olup Elit Lige çıktı. Tebrik ederiz.

Geçen hafta İnegölspor U 19 takımını şampiyon olduğu için tebrik etmiştik. Maalesef Galatasaray´ın itirazı kabul görüp şampiyon ilan edildiler. Acaba itiraz eden Galatasaray yerine başka bir kulüp olsaydı, sonuç değişir miydi diye soranlar oluyordur!