Çok enterasan bir sezonu geride bıraktık. İlk yarıda ilk kez seyirciyle buluştuğumuz maçta Bugsaş´a yenilen İnegölspor, seyircisine veda maçında da bir başka Ankara ekibi Etimesgut Belediye´ye mağlup olarak yine kapanışı yenilgiye gerçekleştirdi.

Gerçekten bakıldığında insanın hayret edeceği bir sezon oynadık. Ne hedefiyle başladık, bir ara düşmekten söz ettik, nerede ligi bitirdik hemde nasıl bir kadro ile…

Burada şunun artık altını çizelim ki, öyle bunun kariyeri var, bunun ismi var devri bana göre bitmeli. Kariyeri ve ismi olan futbolcu topluluğunu bu yıl fazlasıyla gördük. Üç Teknik Direktör ile ligi tamamladık. Puanımız 41, harcanan bütçe 7 trilyona yakın…. Bizde çalıştığı için söylüyorum, Taşkın Güngör´ün çalıştırdığı takım Tokatspor´un puanı 39, para durumu haftalardır adeta masal dinleyerek sezonu bitirdiler. Bu özelliklede bundan sonra dikkate almamız gereken gerçek.

Etimesgut Belediye maçına dönersek, Ergün hoca görmediğim bazı oyuncuları görmeliyim düşüncesiyle kalede Mustafa, sağda Enes, ortada daha iyi tanıma adına Hamit, solda İsa ile maça başladı. Kaleden başlarsak, Mustafa için birkaç maçla infaz durumunda değiliz. Golde hatası vardı, kendine fazlaca güveni var fakat kalecinin cesuru erken futbolu bırakır. Kardeşime söyleyelim ama İnegölspor´un direkt kalecisi 1985 doğumlu Şener, yedek kaleciside aynı yaşta Tevfik ise burada hata yapıyoruz. Bence ya oynayan yada yedek olan genç olmalı. Burada Mustafa bundan dolayı şanslı. 

Sağda Enes sprinter bir görünüm veriyor, gençliği avantaj ama Ali Aytemur gibi altyapıdan gelen eksikleri var. Maçta yaptığı hatalar bunun zamanında öğretilmediğinden kaynaklanıyor. Lider Koç´tan farkı varmı yok. Tek farkı biri bu ligde 200 maç oynamış, diğeri ise yolun başında. Solda İsa´yı tanımasam ve kariyerini bilmezsem bu oyuncu hangi amatör takımdan geldi diyeceğim ama Allah´tan geçmişini biliyoruz. Bir kere maç eksikliği, çabukluğunu almış sonrasında ileri çıkışları iyi, dönüşleri ağır, ardından pas isabet yüzdeleri ahım şahım değil. Maliyetine göre değerlendirilmeli diyorum. 

Savunmada Mustafa Vargel bu sezon İnegölspor´da 8. yılını kutladı. Bu maliyetlerle bu işi bu ligde yapan oyuncu yok. Karakteri zaten belli. Bana göre kesinlikle kadroda tutulmalı ve futbolu burada bırakacaksa da saygıyla karşılanmalı. Kemal ise bu sezon tam manasıyla kadroda yer almadı. Bundada sakatlığın faktörü büyük. Bazı oyuncular kulüpleriyle anılırlar. Kemal eski günlerinden uzakta ama kemal´de bu oyunculardan biri ve bu açıdan kontenjanı var. 

Emre Okur bu sezon İnegölspor´a en fazla katkı sağlayan oyunculardan biri oldu. Gol attığı maçları kazandık, uzun bir süre sessizliğe büründü ama bence maliyetleri oturup konuşulmalı ve kadroda bulundurulmalı. O illede gidecekse yönetime çağrım 1461´in 1994 doğumlu sağ kanat oyuncusu Hamza Gür´ü kaçırmayın derim. 

Ömürcan bu maçta da iyi bir görünüm verdi. Onun hakkında çıkan transfer dedikoduları onu iyi yönde motive ediyor. Kimine göre İnegölspor´da miladı doldu, bana göre ise hedefe göre kadroda kalmalı yada oynadığı rakamla onun yaşında kaç oyuncu bulabiliriz. Hamit kiralık geldi. Yetenekli Hacı Mustafa gibi bir oyuncunun yanında iyi işler yapar ama sonuçta kiralık ve Kasımpaşa´ya oyuncu yetiştireceğiz. Bu açıdan farklı değerlendirilebilir ama bonservisiyle alınırsa dahada iyi olur. Hacı Mustafa bana göre son maçlarda iyi ama sezonu böyle mi tamamladı? Koca bir şekilde hayır. Sezonun yarısında istenilen futbolu sahaya yansıtamadı fakat bana göre Emrah ve Hamit gibi koşan iki oyuncunun yanında daha verimli olacaktır ama kendiside bu sezonu hesap ederek transfer görüşmesini buna göre yapacaktır. Çünkü o da biliyor ki beklentilerin çok altında bir sezon oynadı. 

Oğuz Kocabal ise gece feneri gibi bir yandı bir söndü. Onun yandığı zamanlarda maç kazandık, yanmadığı zamanlarda ise sıkıntı çektik. Bana göre kalitesi zaten tartışmasız ama maliyeti açısından biraz yönetimi zorlayacaktır. Fakat bence gitse bile o kadar fazla sıkıntıda olmayacaktır. Hatırlayın, İnegölspor´da şaşalı oynadığı ve gittiği yılın sonrasında Yılmaz ve Emrah gelmişti de şov yapmışlardı. Duygusal olmayalım, aranırsa ne isimler var sahada yüreğini bırakan. Öyle isterse oynayacak, istemezsede koşmayacak futbolculardan ders almalıyız artık. Yine söylüyorum, forvet arkasında ve orta sahanın merkezinde de görev yapan ve şu an Tarsus İdmanyurdu takımında oynayan İlyas Kubilay Yavuz var. Attığı 18-19 gol, doğum tarihi 1994. Kaçırmayın derim. Çünkü BAL Liginde, 3. Liglerde bunun gibi sayısız futbolcular var. Futbol heryerde futboldur. Araştırılmalı, soruşturulmalı ve en iyisi en uyguna bulunmalı. Çünkü İnegölspor daha önce hep böyle yaptı ve başarılı oldu. 

Bu nedenle futbolcuların yüksekten uçması menajerlerin şişirmesinden dolayı piyasa allak bullak ve bütçeninin içinden zor çıkılıyor. Zaten para bulmak ve bu bütçeyi oluşturmak ayrı bir zorluk, bundan dolayı iyi hesap kitap şart. Başka kulüpler bu işleri daha hesaplı yapıyor, bizde güzel bir planlama ile bu işin üstesinden rahatlıkla gelebiliriz. Ha şunuda unutmayalım, tabi bütün bunlar yönetimin yol haritası ve kongre olacak mı olmayacak mı cevaplarından sonra dahada netleşecektir.