Ligde 12 hafta geride kaldı. İnegölspor oynanan maçlardan tam 19 puan topladı. Bir kere açık söylemek gerekirse, ben toplanan puanlardan memnunum. Bunca sıkıntıya, bunca soruna rağmen 6 kişilik yönetimle bunları yapmaya çalışan başkan Münür Kaner´e helal olsun. Tabi teknik heyet ve futbolcuları es geçmeyelim ama bu işte görünmeyen kahraman Sportif Direktör Cengiz Alp´i de unutmak olmaz.
Harika bir 12 hafta geride bıraktık. Sadece bu maçlardan Kocaeli Birlik karşısında kaybedilen 2 puan hedefi şaşırttı, gerisi mükemmel bir görünümde. Artık iş İnegöl´de ve İnegöl´ün bu işe sevdalı insanlarında. Karınca kararınca destek olmak bence herkesin imkanı ölçüsünde görevi.
Açıkça Amed maçıyla başlayan zorlu süreçte puan beklemediğim maçlardan biriydi Kastamonu. Olursa 1 puan dedim, 3 oldu. Biz az ile avunurken, inegölspor´un aslanları 3 olsun dediler.
Bir kere İnegölspor maçın tamamında olmasa da çoğu bölümünde hemen hemen her maç sahada kora kor mücadele ediyor. Bu konuda yetenek ve kapasite sınırlı olsa da bu defa devreye azim ve istek giriyor. Bunlarda bu takımda olunca puan yada puanlarda kendiliğinden geliyor.
Gördük Kastamonu´da, her transfer döneminde İnegölspoor´un teklifine burun kıvıran Teknik Direktör İsmail Ertekin´in çaresizliğini. Kapıyı teklifimize geçen yıl 600 bin TL´den açan Abdullah Halman ile yine teklifimizi pek önemsemeyen kaleci Bekir´i. O lejyonerler görüntüsü altında yatan takıma deplasmanda 3 atmak ve seyircisinden aldığınız para haram olsun sloganı attırmak hiçte kolay değil ama İnegölspor bunu başardı.
Bu maçtan sonra şunu bir kez daha anladım; bu ligde isim değil, yürek oynuyor. Hele birde buna yardımlaşma ve karakter eklenince inanın takım yenilse de adama koymuyor.
Maça dönecek olursak, İnegölspor savunmada haftalar sonra Kemal, Uğur Parlak ve Ahmet Hakan ilk 11 ile başladı. Maçın başında takım temkinli davrandı, Kastamonu atak göründü. Zaman zamanda İnegölspor kalesinde ciddi ataklarda yaptılar fakat kalede Şener ve savunmanın sigortaları Bilal ve Kemal çok ince dokunuşlarla rakibe gol izni vermediler. Maç boyunca Bilal iki kez, Anıl ve Kemal´de 1´er kez topu çizgiden çıkardılar. Rakibin onca köşe vuruşunda topa dokundurtmadık. Kastamonu bunları yapmaya çalışırken de, İnegölspor sinsi boksörler gibi rakibi oyalayarak kroşeyi Okan ile indirdi. Ağzım yüzüm derken Emirhen´ın usta vuruşu geldi ancak o noktaya topu işi bilen oyuncu atar. O da Bursaspor altyapısının gerçekten ne derece önemli olduğunu iki golde de gösterdi. Söylüyorum, Bursaspor olmadı diye üzülme kardeşim, sen böyle oynadığın taktirde zaten transfer yaparsın. Sahanın hem çok koşan hem de skora etki eden bir oyuncu oldu Emirhan.
Uğur Parlak eski takımına karşı sanırım ayıp olmasın mantığıyla eski agresif yapısından uzaktı ama oyunda kaldığı sürece varını yoğunu ortaya koyduğunu söyleyebiliriz. Emrah Dağ sezonun keyfini çıkartıyor. Geçen sezon ağır aksak arkadaşlarının yanında helak olan Emrah bu sezon kendisinden fazla koşa oyuncu olunca bunun keyfini sürüyor. Çıkışta birkaç top kaybedip yüreğimizi ağzımıza getirdi fakat sahada görevini yapan oyuncuydu.
Sağda Enes iyi niyetli. İnegölspor formasının ağırlığını bilen ve tamamen özveriyle oynamaya çalışan futbolcumuz Yusuf Yeşilmen´in oyuna girmesiyle zor anlar yaşadı ama ben hep söylüyorum, biraz daha eksiklerini giderirse uzun yıllar bu bölgeye isim aramayız. Solda Anıl, İsa´nın yokluğunda yerini iyi savundu, rakibin ters toplarında çabukluğuyla devreye girdi, en iyisi de riske girmiyor, fazla macera aramıyor. Tek topta kimsenin başını ağırtmıyor. O da galibiyetin mimarlarından biriydi.
Okan Deniz hep söylüyoruz farklı bir oyuncu, maça iyi başlarsa iyi gidiyor, kafasına bir şey takılırsa sorun oluyor. Sezona iyi başladı, güzel bir gol attı, sert şut atmanın faydasını gördük ama ikinci yarı sakatlanıp oyundan çıkmak zorunda kaldı. Barış Sinan oyunun bazı anlarında üst düzey oynadı, bazı dönemlerinde durgundu fakat aniden vites yükseltmesi oyununun kaderini bir anda farklı yöne döndürüyor. Kastamonu deplasmanında bunları tekrarladı ve bana göre deplasmanda daha iyi oynuyor görüntüsü var.
Ahmet Hakan ilk 11´de başladı. İyi bir İnegölspor´lu. Altyapısından yetiştiği takımda formanın ne olduğunu daha iyi biliyor. Direkt başlaması onu biraz heyecanlandırdı. Zaten istediği toplarda gelmedi ama oyunun ikinci yarsında daha faydalı olacak kanaatindeyim. Çünkü İnegölspor ondan daha çok bekliyor. Enes Ata haftalar sonra yedek başladı. Son iki haftadır durgun ve Murat hoca bu maçta ona sonradan şans verdi. Maça hareketlilik getirdi, özellikle de skor 2-1 iken Kastamonu risk alınca çok boş alan buldu, fakat topla çok oynaması ilerde istediğimizi yapamamamıza sebep oluyor. Rakibe fazla çalım atınca ya faule maruz kalıyor yada topu kaybediyor. Bundan bir an önce vazgeçmesi gerek.
Maçın son bölümünde oyuna giren Ali Sakal futbola yeni başlamış gibiydi. O yaşına rağmen inanılmaz çalıştı, rakibe pres yaptı, topu aldığında da iyi kullanmaya özen gösterdi. Bana göre yavaş yavaş klasına yaklaşmaya başladı. Raif 3 hafta aradan sonra maça dahil oldu. Bu maçta ondan görüp, beni umutlandıran şey, hırsı ve sakatlıktan çıkan bir oyuncuda olan ama onda olmayan korku. İnegölspor ileri uçta bu hafta Raif´le başlarsa daha iyi olur. Tabi birde bu takımın Keçiörengücü olduğunu varsayarsak, ona olan inancımız biraz daha artıyor fakat tabi bu noktada son karar yine teknik heyetin olacaktır.