Artık dilimizde tüy bitti ama bir türlü anlatamadık kalın kafalılara…

Bir yılı aşkın süredir yeni İmtiyaz sahibi Yasin Sağer ile yoluna devam eden ve Genel Yayın Yönetmenliğini gururla yaptığım Yıldırım Gazetesi´nin hiçbir siyasi ile bir bağı yoktur.

Bir yıldır duymaktan bıktım, usandım “Belediye Başkanı Alinur Aktaş Yıldırım Gazetesine ortak” dedikodusundan.

Yok diyoruz mübarek, neyini anlamıyorsun. Başkan ile bir ortaklığımız yok. Bak büyük harflerle de yazıyorum, gözlerin bozuktur belki; BAŞKAN ORTAĞIMIZ DEĞİL. Vekil beyde, herhangi bir partinin İlçe Başkanı da, yöneticisi de ortağımız değil. Belediye Başkanı, diğer gazetelere ne ise bize de o. Umarım anlamayanlar bu saatten sonra anlamıştır.

Gelelim ikinci konuya; Geçtiğimiz gün yapılan Belediye Meclisi Toplantısında bir Meclis üyesinin çok kısa bir sorusu ile gündeme gelen ama nedense bazılarının mal bulmuş mağribi gibi çarşaf çarşaf haber yaptığı konuya. Gazetemiz ile aynı şirket Grubu çatısı altındaki Royal Hotel´in de içinde bulunduğu, otopark işletmesini sürdürdüğü katlı otoparkın üstüne Teras Kafe yapılıyor iddiasına.

İddiaya göre yapılan bu teras kafeye Belediye Başkanı Alinur Aktaş ya korkudan ya da korumak için göz yumuyormuş. Hani, Yıldırım Gazetesinin ortağı ya. Otelin sahibi ile gazetenin sahibi aynı kişi ya.

Bak sen işe…

Bu konuda Başkan adına cevap vermek bize düşmez. İsterse bir açıklama yapar.

Ben, işin benim kurumumu ilgilendiren kısmındayım. OTOPARKIN ÜSTÜNE TERAS KAFE YAPILIYOR HABERİ KÜLLİYEN YALANDIR.

Belediye Meclis üyesi bu konuyu tabi ki sorabilir. Başkan cevap verir, vermez o beni ilgilendirmez. Ama gazetemin adının geçtiği yalan haberlere bu güne kadar gösterdiğim sabrı göstermeyeceğim.

Otelin Toplantı Salonunun sandalyelerinin ve masalarının depolandığı atıl alan tadile edilmiş, bir Mescit açılmış ve kalan alan toplantı salonuna katılmış. İşlemin gerçekleştiği alan 100 m2. Bu alan zaten otel işletmesinin kirasını ödediği otopark. Yani kimsenin hakkına, hukukuna girildiği falan yok. Küçük bir doğrunun içerisine dağ kadar yalanı sığdırıp, sözüm ona bir de “iddia böyle, biz demiyoruz” ambalajına sarıp, çamur at izi kalsın mantığını başkası yer ama ben yemem.

Tabi bunu iddia eden gazetecimiz bilmiyor mu?

Bal gibi biliyor ama Başkanla olan şahsi meselesi yüzünden, Başkana selam veren kim var, kim yok sallıyor. Başkanla problemin varsa var, biz mi çekeceğiz ceremesini? İftiranın da bir sınırı var. Otopark binası hakkında yazmadığın kalmadı. Madem çok meraklısın, yeni yapılacak otoparkın ihalesine sen gir. Bu arada, bu haberin altında yeni yapılacak otoparkın ihalesi öncesinde birilerinin önünü kesip, birilerinin önünü açmak yatıyor olmasın?

Bu mudur gazetecilik. Her duyduğun iddiayı manşet yapmak mıdır? Neticeyi kaldırıp arada bir çıkıp bakmak lazım, doğru mu yalan mı diye.

Bu konu ile ilgili burnuma danışıklı dövüş kokuları da gelmiyor değil. Neyse çıkar kokusu. İnegöl küçük...

Bir daha söylüyorum; Yıldırım Gazetesi´nin adını öyle kolay harcatmam. Royal Hotel´de şirket bünyemizdedir. Hiçbir zamanda bunu saklamadım. Hatta her tanıdığıma da söyledim. Gazetemde de boy boy reklamını yaptım.

Alnı ak olanın korkacak, çekinecek bir şeyi olmaz.

Bizimle ilgili madem bu kadar merak konusu var bazılarında, son havadisleri de benden duyun. Bursa´da yaklaşık 2 yıldır yayında olan agazete´yi satın alarak Yıldırım Gazetecilik ve Yayıncılık A.Ş. bünyesine kattık. Allah utandırmasın inşallah. Ha bu arada, bu yatırımda da herhangi bir ortağımız yoktur.

Ayrıca, yıkılacak olan Belediye Kültür Sarayı Dükkanlarındaki Yıldırım Gazetesi Tesislerini yakında, inşaatı devam eden yeni binamıza taşıyacağız.

Sonuç olarak, hak bildiğimiz yoldan yürümeye devam edeceğiz.

Saygı ve sevgiyle kalın…