Kayseri'de yaşanan kaza sonucunda milli kick boksçu Buket Kaya hayatını kaybetti, 2 kişi ise ağır yaralandı. Olay, dün saat 23.30 sularında Melikgazi ilçesi Gökkent Mahallesi Nalçık Bulvarı'nda meydana geldi. R.Ö. tarafından kullanılan 50 ADC 978 plakalı otomobil, aynı yönde ilerleyen K.Ö. yönetimindeki 03 ABN 358 plakalı patates yüklü TIR'a arkadan çarptı.

Kaza sonrasında çevre sakinlerinin ihbarı üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye yönlendirildi. Sağlık ekipleri, otomobil sürücüsü Buket Kaya'nın hayatını kaybettiğini belirledi. Yaralanan diğer iki kişi, R.Ö. ve M.T. ise Kayseri Şehir Hastanesi'ne kaldırıldı. TIR şoförü K.Ö. gözaltına alınırken, kaza hakkında soruşturma başlatıldı.

Kazada hayatını kaybeden Buket Kaya, Wushu Kung Fu dalında Avrupa Şampiyonu milli bir sporcu olarak biliniyordu. Kaya, 2019 yılında Moskova'da düzenlenen 5. Wushu Kung Fu Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya kazanmış ve geçen yıl Balkan Şampiyonu olmuştu. Ayrıca, Kick Boks Türkiye şampiyonlukları da bulunan bir sporcu olarak tanınıyordu.

Buket Kaya'nın cenazesinin Talas ilçesinde toprağa verilmesi planlanırken, yaralıların tedavisi devam ediyor.

Kayseri Spor A.Ş. ise Buket Kaya'nın ölümüne ilişkin başsağlığı mesajını şu sözlerle iletti: "Kulübümüzün milli sporcusu Buket Kaya'nın elim bir trafik kazasında hayatını kaybettiğini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Sporcumuza Allah'tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve spor camiasına başsağlığı dileriz."

Editör: Berfe KURT