Geçen hafta Kocaeli Birlik karşısında altın değerinde 2 puanı bırakan İnegölspor için Sarıyer maçı dahada önem kazanmıştı. En azından kesinlikle puanla dönmemiz gereken maçtı.
Sarıyer´in iyi bir kadrosu olmasının yanında ligde istikrarsız sonuç alması ve bununda ev sahibi takımı moral anlamında zor durumda tuttuğundan beni de açıkça buradan 1 puanı bir şekilde alırız düşüncesine itmişti.
Sahaya çıkan kadroya bakıldığında, tamda aklımda olan ve denenmesi gereken bir ilk 11´le başladık. Murat hoca Raif ve Kenan´ı Sarıyer kalesine daha yakın tutareken, kanatları da sağda Okan Deniz, solda Enes Ata ile desteklemek istedi. Aslında işler yolunda gitseydi fenada olmayacaktı ama gelin görün ki koca 75 dakika geçmişti ki ne sahada İnegölspor vardı ne de adımıza tek bir gol pozisyonu. Zaten maçın başlarında Kenan sakatlandı, zoraki bir değişiklik yapıldı ama buna rağmen en ufak bir kıpırtı yok. Haftalar önce söyledik bu takımın en büyük sermayesi mücadele etmesinden olacaktır. Sahada rakipten çok istemeyen İnegölspor bana göre her zaman kaybeder, bizim böyle bir şanssızlığımız var. Bu sezon bunu yapmazsak işimiz zor. Biz sahada kesinlikle rakipten çok isteyeceğiz ve varımızı yoğumuzu sahaya koyacağız, başka çare yok.
Sarıyer karşısında ne zaman golü yedik başladık çırpınmaya. Bu sefer Sarıyer bunalmaya başladı. Arkadaş madem bunları yapıyordunuz golü yiyene kadar nerelerdeydiniz diye sormazlar mı adama…
Takım bazında sahanın en iyisi kaleci Şener´di. Farkı önledi, takımı hep ayakta tutmaya çalıştı. Her yan topta ellerini kollarını sallayarak kalemizle burun buruna kaldılar. Bu ağır yapıdan kurtulmamız gerek. Savunmada Kemal ve Bilal´in iyi niyetlerine şüphem yok, fakat bazı pozisyonlarda ilerde yakalanıyorlar. Özellikle kaptan Kemal´in maç arefelerinde yorucu antreman yapmaması gerek. Çünkü elimizde can simidi stoper olarak bir Bilal, birde kendisi var.
Sağda Anıl´dan ekstra bir şeyler istemek haksızlık. Kapasitesi ölçüsünde mücadele ediyor, fakat cezalaanı içinde müdahalelerde dikkatli olması gerekiyor. Solda İsa bu maçta gözle görülür hata yapmadı ama çabuk çalım yiyor ve terste yakalanma gibi sorunu var, onun bölgesinde rakip çabuk geliyor. Bu maçtada zaman zaman adamını kaçırdı, her yan topta kalemizde ciddi sorunlar oluşturduğundan çözüm bulmamız gereken konu. Ortada Ali Sakal´ın mücadelesine diyecek yok, fakat topları iyi kullanıyor mu tartışılır. Koşuyor, basıyor ama takım atağı çıkmaya kalkınca orada takılıyor. Emirhan son 3 haftadır oyununa, hırsını da ekledi, buna sözümüz yok ama bu maçta o da arkadaşlarından farklı değildi. Maça sol önde başlayan Enes Ata´da bu maçta sahada yokları oynadı. Rakibe 3 sarı göstertirdi ama hemen hemen her pozisyonda yerde kaldı. Biraz güçlenmesi gerek. Burada sağlık heyeti devreye girmeli. Rakibin ağır stoperlerine karşı açıkça bu maçta kendisinden epey ümitliydim ama olmadı. Sarıyer maçında o da sahada isteklerimiz veremeyenlerden biriydi. Sağda teknik heyetin forma verdiği Okan bildiğimiz bir oyuncu. Sahada ne yaptığını bu maç için söylemiyorum ama maç öncesi kesinlikle yönetici olur, sportif direktör Cengiz Alp olur, kesinlikle yarım saat özel görüşülmesi gereken bir oyuncu ve böyle olursa daha verimli olacaktır. Alıngan bir yapısı var ve biz bunu bilerek aldık ama kazanmaktan başka da çarerimiz yok. Tabi başta kendisi de isteyecek.
Raif haftalar sonra asıl mevkiinde mücadeleye çıktı. Kenan ile nasıl bir ikili olur düşüncesindeydim. Kenan çıkınca yine yalnız kaldı. Hırsıyla öne çıkmaya çalıştı, rakip öne geçesiye kadar aldığı topları istediği gibi kullanamadı. Zaten topların çoğunu da kendi presiyle aldı ama sonunda ya kaybetti ya da istediği vuruşu gerçekleştiremedi. Golü kalemizde gördükten sonra sahada canlanır gibi oldu ama onada süre yetmedi.
İşler bizim adımıza istediğimiz gibi giderken 90. dakikada çataldan topu smaçla çıkaran Sarıyerli oyuncuyu göremeyen orta hakem Emre Kargın ile iki nolu yardmcı Kürşathan Akın puanımızı gasp ederken, kendilerini art niyetle karar vermedilerse, bir göz doktoruna görünsünler derim.
Sonuç olarak Sarıyer´in 2 topu direkten döndü, 3 kez karşı karşıya kaldıkları pozisyon oldu ve buna rağmen yine birçok gollük pozisyondan sonuç alamadılar. Maçı hak ettiler, 3 puanı da alıp yollarına devam ettiler. İnegölspor ise son 15 dakikada oynadığını yarım saate yaysa zaten İstanbul´dan puanla dönerdi, olmadı, beceremedik.
Yine bu maçta 100 dolayında taraftarımız deplasmanda İnegölspor´u yalnız bırakmadılar. Onalara da ayrıca teşekkür edelim. Artık İnegölspor´un kolay gözüken maçları bitti ve zorlu bir serüven bekliyor. İlki Buca. Kalteli oyuncuları var, ligde istedikleri yerde değiller ve 3 puanları silindi. İnegöl onlar için 6 puanlık maç, bizim içinde öyle. Yapmamız gereken, sahada futbolcuların terlerinin son damlasına kadar mücadele edip, stadında taraftarlarımızca doldurulması gerek. Çünkü öyle bir dönemdeyiz ki, bu maçların telefisi yok ve ligdeki konumdan dolayı da kazanmamız şart. Fakat dediğimiz gibi mücadele etmezsek işimiz zor…