İnegölspor ligde ilk yarıyı iyi yerde tamamlayamadı. Alınan isimler kaliteli fakat bunlar sahaya yansımadı, hatta en azından play-off olur mu diye yönetim üstüne düşeni yapıp takviye yapmaya çalışıyor. Kısaca iyi niyetle halis duygularla ceplerinden para harcayıp başarı bekliyorlar, tabi bir umutla… Takım ise artık Cumartesi günü oynayacağı Menemen Belediye maçıyla da telafisi olmayan maçlara çıkacak. Yapacak tek şey, bekleyip takımı desteklemek.
Bu İnegölspor´da sahada görülenler. Birde bu işin arka tarafı var. İstedikleri adam alınmayınca ya da istedikleri rahatlığı bulamayınca vede istedikleri gibi kulüpte cirit atamayınca İnegölspor´un kötü olmasını isteyenler var. Bunun için inanın yaşlısı genci fark etmiyor, her yaştan, her görüşten insan var bu ihanet sarmalında.
Bunlar birde sanal alemde goncagül rumuzlarıyla sağa sola çamur atar adeta profesör nidaları yaparlar, yok İnegölspor´un yeri burası değilmiş, yok daha üstleri hak ediyormuşuz, yok efendim Belediye Başkanı Alinur Aktaş bunlara engel oluyormuş. Tamamen bel altı vurma, hakka girme söylemleri. Başkan Aktaş´ın 2004 yılından bu yana İnegölspor´un yanında olduğunu hatta kulübe para bulma adına nasıl görüşmeler yaptığını o dönemlerde şahit olanlardan biriyim. Dünyanın en zor işidir para istemek insanlardan. Başkan Aktaş´ın katkısı olmazsa açık söylüyorum İnegölspor şu an amatör ligdeydi. Belediye makamı ama hemen ekleyelim her Belediye Başkanıda futbolu sevmiyor. Biz dua edelim Alinur Başkandan sonrasıda futbolu ya da İnegölspor´u sevsin, yoksa işimiz harap ötesi.
Daha önce İnegölspor´u rahmetli Başkan Hikmet Şahin ile de takip ettim. Başkan Şahin´in yanında düşünce ve duygusunu da dahi ifade edemeyen ve Başkan Şahin ile İnegölspor ile ilgili söylüyorum konuşmak için 3-4 kapıdan ayrı ayrı geçmek zorunda kalanlar bugün Alinur Aktaş´ı topa hatta kurşuna tutuyor. Neredeyse 6-7 yıl önce ben Başkan Alinur Aktaş ile yine İnegölspor ile konuşurken, aynen şunu dedim; “Başkanım bu konularda herkesle hasbıhal yapıyorsunuz, herkes her şeyi söyler ama uygulamada hiçte söyledikleri gibi olmazlar. Bazen insanlara hak ettiği değeri vermek gerek” dediğimde kendisi bana aynen şunu söyledi. “Kardeşim ben rahmetli Hilmi ustanın oğluyum. Geldiğim yer belli, gideceğim yer belli…”
Aslında insaniyet bunu gerektirir fakat bulunduğumuz zaman inanın çok farklı. Neymiş Alinur Başkan insanları küstürmüşte ondan stat dolmuyormuş? Başkan maça gelenleri kapıdan mı çeviriyor ya da birilerine yasak mı koydu haberimiz yok. 5-10 bin lira yönetime para vereceksin sonrasında da oranın sanki sahibi olacaksın. Bunu çok gördük. Amatör takımlarda yöneticilik yapamayanlar Aktaş´ın sayesinde şeref tribünününde şov yaptılar. Yani bu işler eleştirmekle olmuyor.
Sanal alemde yazıyorlar, bu takımın neden kalıcı geliri yok. Söyleyeyim; bugün Malatyaspor, Kocaelispor, Sakaryaspor, eski Aydınspor ve şu anda 1. Ligde mücadele veren çok camia takımı yanlış yönetimler ve cebe indiregandilerden bu durumdalar. İnegölspor´un aylık net geliri 100 bin lira olsun kongrelerde sandalyeler havada uçuşur. Alinur Başkan herkese aynı desteği vermek zorundaymış, yok ya. Benim seninle ne kafam, ne ruhum nede düşüncem örtüşecek ama aynı mali yardımı yapacakmışım, olur. Bir kere bu işlerde arkana yaslanacağın ve sağlamlığı kadar maddi yönden güveneceğin isimleri ararsın. İnsan yeri geliyor evlatları arasında bile ayrım yapıyor da burada olmaz mı?
İnegölspor buraları hak etmiyormuş. Arkadaşlar 1987 yılından beri maçları tribünde, 1997 yılından beri gazeteci olarak bu takımı takip ediyorum. 1. Lig olursa güzel olur mücadele o yönde ama ben bu ligi çok iyi takip ediyorum. Bir kere biz İnegölspor camiası olarak sadece Altınordu ve Belediye Antep takımlarından fazla taraftara sahibiz. Onlarında sistemi belli, diğer takımlar arasında şansımız yok ama oralarda bulunmak ayrı bir rüya tabi.
Eskiden insanların mali yönleri zayıftı, herkes İnegölspor ruhu etrafında toplanmıştı. Yimdi İnegöl´de ciddi paralar var ve her Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş maçlarına otobüslerle insanlar İstanbul´a maça gider. Bunları da her halde Alinur Başkan oraya gönderiyordur.
İşin özeti şu; İnegölspor 2. Lig takımıdır, olursa 1. lig olur, olmazsa dünyanın sonu değil. Belediye Başkanı Alinur Aktaş destek vermezse bu takım alt liglere demir atar. İnsanların o kadarda İnegölspor umurlarında değil, fazla kendimizi kandırmayalım. Tribünde görüntümüz ortada. Takım iyi olunca herkes gelirmiş. Bana göre iyi olunca herkes gelir. Öyle taraftar zaten gelmesin. Bu takım Beşiktaş ile kupada maç oynadı, sahaya biz bile neredeyse zor girdik ama hâsılatın yüzde 70 beleş, yüzde 30 para vermiş. Gidin o dönemdeki yönetime sorun. İç sahada Bandırma ile Göztepe ya da Diyarbakır ile oynarken tribün çakılı, olay çıkacak mı, birbirilerine girecekler mi diye gelenler bir hafta sonra Tokatspor ve Sarıyer maçına gelmiyor. Ne oldu Alinur Aktaş mı belediye önünden taraftar kaldırdı?
Arkadaşlar buralarda olalım, kendimize gelelim, bu iş için çırpınanlara yardımcı olalım. Allah korusun rüzgar tersine eserse ne sahip çıkacak yönetim ne de seyredecek takım buluruz. Örnekleri için uzağa gitmeye gerek yok, meceraya ise hiç gerek yok…