Üçel Özel Eğitim ve  Rehabilitasyon merkezi tarafından 25 Ekim Dünya Spina Bifida farkındalık günü düzenlendi.
Düzenlenen programa Kaymakam Eren Arslan, Belediye Başkanı Alper Taban, Emniyet Müdürü Erdoğan Baydemir, Milli Eğitim Müdürü Ali Doğru katıldı.

7777777777
Programda özel çocuklar, gösterileriyle unutulmaz anlar yaşattılar.
Programda konuşan Kurum Müdürü Sözer Özbek, "25 EKİM SPİNA BİFİDA  Farkındalık Günü Etkinliğimize Hepiniz Hoş Geldiniz. Bir spina bifidalı birey olarak bu gün sizlere bu farkındalığın zorluklarından günlük hayatta bizi etkileyen faktörlerdenbir nebze de olsa sizlere bahsetmek ve yaşadığımız zor durumları anlamanızı , düşünmenizi , istemekteyiz. Bir spina bifidalı olarak hayata karışmak var oluş savaşı vermek bizler için zaten yeterince zor,bunun yanında duyarsız insanlarımızın bilip bilmeden koyduğu engellerle bu daha da zor bir sınav oluyor bizler için .Bizler her şeye rağmen mücadeleden , savaşmaktan ve hayata pozitif bakmaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Yaşadığımız zorlukların yanında hayatımıza dokunan mesleğine gönül vermiş öğretmenlerimizin sevgi dolu dokunuşları , arkadaşlarımızın bizi ötekileştirmeden , ayrıştırmadan farklarımızı görmeden bizi kabul etmeleri bizim en büyük gücümüz oldu hep. Eğitim aldığım okulda asansör olduğu halde o asansör hic kullanıma açılmadı mesela , okullardaki rampalar biz engelli bireyler için hiç uygun değildi örneğin. Bizlerin de hayata karışması gerekiyor tabi ki ,bu yaşadığımız zorluklara karşı asla pes etmedim ve mücadeleden vazgeçmedim . Sevgili öğretmenlerimin ve arkadaşlarımın desteği beni her şeyi başarabileceğime inancımı arttırdı.Kendime güvenim arttı. Bu sayede merakım ve becerilerim doğrultusunda ben de kendimi geliştirip yapabileceğim şeylerin farkına vardım . Bizi farklı görmeyin engel koyan siz olmayın bizler varız ve sizinle aynı haklara sahipiz unutmayın." dedi.

dsdsa-1
ÖZEL ÇOCUKLARDAN TALEP
Özel çocuklar Edanur Çevik ve Emine Gökalp, yetkililerden taleplerde bulundular; Tam donanımlı belediye araçlarının olması ve şoförlerin anlayışla yaklaşması. Geçişler için boş kaldırımlar araçların kaldırıma park etmemesi. Alanyurtta üst geçit olması (asansörlerin kullanılması). Okullarda aktif asansörlerin olması ve kullanıma açık olması. Okulllarda engelli wc olması kullanılabilir olması. ilçe içindeki rampaların işlevsel olması. bizlerinde hayata dahil edilip yapılan etkinliklerde aktif roller verilmesini istiyoruz. Bu ve buna benzer imkanları sunduğunuzda bizlerde kendimizi daha mutlu daha hayatın içinde normal insanlar gibi görmeye başlarız. Sözlerime son verirken Filistinli kardeşlerimizi de anmadan geçmek istemiyorum Filistin’de din kardeşlerimize zulüm ediliyor. Çocuklar katlediliyor buna ne yapabiliriz demeyelim  karınca misali bir damla su kadar kıymetli eylemler yapabiliriz İsrail ürünlerini boykot ettiğim zaman bir damla su göller, denizler olur kardeşlerimize destek olur unutmayın mescidi aksa bize Allah’ın emaneti sahip çıkmak hepimizin görevi…Sözlerime son verirken geldiğiniz için hepinize sonsuz şükranlarımı sunuyorum. En büyük engel kalplerimizdeki engeldir. Kalbimizdeki engel kalkınca her şey güzel olur". 

4343-5

WhatsApp Image 2023-10-25 at g

Editör: Berfe KURT