Pinterest fenomeni nasıl olunur? tıpkı Youtube ve Instagram’da popüler olunabildiği kadar mümkündür. Günümüzde sosyal medya insanların hayatında oldukça önemli bir yere sahiptir. Bunu çeşitli yöntemlerle, paylaşımlarla, takipçi sayısını artırarak yapmakta olan insanlar belirli bir zaman sonra fenomen olabilmektedir. Pinterest fenomeni nasıl olunur? cevabı için izlemeniz gereken adımlar olmakta ve bu adımlar şu şekilde sıralanabilir:

  • Öncelikle kendinize ait profil oluşturarak başlamanız gerekiyor. Çünkü pinterestte yapacağınız paylaşımlar, ilgi alanlarınız ve konularınız neler bunları kendinize ait olan profil yoluyla paylaşacaksınız. Bu sayede profilinizi kendi özelliklerinize göre düzenlediğinizde size yakın kişiler sayesinde profiliniz takipçi kazanacaktır. Konunuz ne ise ona uygun profil adı oluşturmak pinterest fenomeni olmak için size yardımcı olacaktır.
  • Pinterest hesabınızı aktif olarak kullanmak önemli olan diğer adımlardandır. Aktif olmanız her gün paylaşım yapıp kendinizi hatırlatmanız bağlantı halinde bulunmanız oldukça önemlidir ve daha fazla takipçiye ulaşma imkanı sunmaktadır. Bu sayede takipçileriniz artmış olacak ve takipçilerinizle etkileşim kurmuş olacaksınız. Pinterestte ne kadar aktif olursanız o kadar takipçi sayınız artar ve pinterest fenomeni nasıl olunur? sorusuna yanıt alma yolunda ilerleyebilirsiniz.
  • Panolarınızı düzenlemek takipçi sayınızın artması için önemli olup bu da fenomen olmanızı sağlar. Panolarınızı konulara göre ayırmak ve profilinize buna uygun pinler eklemek daha anlaşılır olmasını sağlamaktadır. Çünkü takipçiler aradığını daha rahat bulabilir ve daha sonra paylaşacağınız görselleri de merak edeceklerdir. İl ziyaret edildiğinde profilinizin merak uydurması daha sonrada ziyaret edilmesini sağlar.
  • Bir diğer önemli adım ise beğendiğiniz pineleri repinning yani konunuzla alakalı olan başka pinleri panolarınıza pinlemek iğnelemektir. Bu da sizin diğer kullanıcılar tarafından merak edilip takip edilmenize olanak sağlamaktadır. Benzer konularda paylaşım yapan pinterest hesapları birbirlerini takip etmeye daha yatkın durumdalar.
  • Konunuzla alakalı olan ve paylaşım yapan diğer kullanıcıların profillerini takip etmek etkileşimi artırmaktadır. Etkileşim halinde kalmak pinterestte oldukça önemlidir. Örneğin doğayla ilgileniyor ve bununla alakalı paylaşımlar yapıyorsanız sizin gibi doğa paylaşımları yapan başka bir profili takip etmeniz yani etkileşim sağlamanız faydanıza olacaktır.
  • Görseller konusunda titiz davranmak ve önem vermekte sosyal medya ortamının vazgeçilmez unsurudur. Paylaşacağınız görseller canlı ve ilgi çekici olmalı ki farkınız olsun ve kullanıcılar tarafından dikkat çeksin. Güzel resimlerle oluşturulmuş bir profil özellikle de konunuzla alakalı olan resimler takipçi sayısında artış sağlamanıza yardımcı olur. Bu da pinterest takipçi sayısı artırma olarak size geri dönecektir.

Pinterest artık daha fazla ziyaret edilen sosyal medya siteleri içine girmiştir. Pinterest görsel ağırlıklı paylaşımların yapıldığı bir paylaşım sitesi olduğu için rengarenk ve ilgi uyandıracak paylaşımlar yapmaya dikkat etmelisiniz.

Pinterest Nasıl Kullanılmaktadır?

Pinteresti kullanmaya başlamanız için ilk olarak üyelik işlemini gerçekleştirmeniz pinterest nasıl kullanılır? Sorusunun cevabı olmaktadır. Eğer facebook hesabınız varsa bununla da giriş sağlayabiliyorsunuz. Giriş yaptıktan sonra kendi zevkinize göre panolar oluşturmanız ve buna uygun görseller paylaşmanız yeterli olacaktır. Arkadaşlarınızı ya da panolarını beğendiğiniz kullanıcıları da takip edebilirsiniz. Dil seçenekleri bulunana pintereste telefondan, bilgisayardan ve tabletten de giriş yapabilmektesiniz.

Tüm sosyal medya hesaplarında bulunan sohbet özelliği artık pintereste de gelmiş bulunmakta. Pinterest mesajlaşma özelliği ile kullanıcılar birebir ya da grup sohbetleri başlatıp sohbet edebilecekler. Birbirlerine pinler gönderip alabilecekler. Bu da takipçiler ve kullanıcılar arasında etkileşimi daha fazla artırmaya yarayacaktır. Daha fazla tanınmak pinterest fenomeni nasıl olunur? cevabını bulmak için tüm bu özellikler sizlere uygun ortamı yaratacaktır.

Editör: Samet Sağlam