Evinde Aydınspor´a karşı 2 puanı çimlere gömen İnegölspor Pazar günü 30 puanla, 17. sıradaki 20 puanlı Kırklarelispor´a gittiği çok zor ve kritik deplasmandan 1 puan almasına rağmen play-of sınırından uzaklaşmaya devam ediyor. Her iki ekipte aldıkları birer puana sevinemezken, Kırklareli bu sonuçla küme düşme potasına adeta demir attı.

Bu maç Kırklarelispor için bir dönüm maçı, İnegölspor için ise Play-of´tan tamamen kopmama maçıydı. Bu kadar kritik ve stresli maçta yaşanan gerilimler sürpriz değildi.

Rakip Kırklarelispor sık sık aynı grupta mücadele ettiğimiz genelde mütevazi kadrolar kuran bir ekip. Bu sezon birkaç tane sürpriz sonuç alırken, genelde kötü gidiyor. Bu kötü gidişine dur demek ve düşme potasından uzaklaşmak için evinde oynadığı maçlarda rakip takımları ve hakemleri baskı altına alma çabaları mevcut kadrolarının yetersiz olması nedeniyle sonuç vermiyor. Bazen de ters tepiyor. Maçlar sahada oynanır ve kazanılır. Bunun gerisi boş ve sonuç getirmez.

İnegölspor´a gelince, teknik heyet maça kalede Şener, geride Enes-Bilal-Ali-Recep, ortada Ömürcan-Hasan-Emrah-Hakkı, ileride Raif ve Hüseyin Ali tertibi ile çıktığı maçın ikinci yarısında Ali´nin yerine Mustafa Vargel, Hasan´ın yerine Hamit ve Hakan´nın yerine Oğuz´u oyuna aldı.

Enes´in 45. dakikada kırmızı kart görmesiyle ikinci yarıyı 10 kişi oynamak zorunda kalan temsilcimiz, galibiyeti bir kenara bırakarak beraberliği kurtardı. Mevcut kadromuzda sahaya sürülen ilk 11´ler ve sonradan yapılan değişiklikler haftalardır gözle görülen önemli değişiklikler getirmiyor. Çünkü yedek kulübesinde oturanlar içerideki rahatsız etmek için gerekli çabayı göstermiyor.

Kısacası play-of kaçıyor. Bunu haftalardır oynanan maçlarda görmek zor değildi. Bu sezon kayıp bir sezon olarak İnegölspor´un tarihine geçecek.

Sonuç olarak, İnegölspor bu zorlu deplasmandan hem de 10 kişi ile aldığı 1 puana rağmen sahada bıraktığı 2 altın puanla play-of iddiasından iyice uzaklaştı. Lider Gümüşhane´nin 21 puan, Play-of sınırındaki Niğde Belediyesinden 10 puan geriye düştü. Bundan sonra kalan 9 maçın 4´ünü içeride, 5´ini dışarıda ve çok zor maçlar. Bu fikstür dezavantajı ile kaç puan toplar bekleyip göreceğiz.
Düşme potasını düşünerek bu zor deplasmandan alınan 1 puan için teknik heyetimizi ve oyuncularımızı kutluyor, önümüzdeki Cuma günü evinde oynayacağı 40 puanlı 6. sıradaki Karşıyaka maçında başarılarını yazmak dileğiyle, bu Pazar günü YGS sınavına girecek öğrencilerimize zihin açıklığı ve başarılar diliyorum.