Polis teşkilatının 177. kuruluş yıl dönümü tüm Türkiye’de olduğu gibi İnegöl’de de törenle kutlandı.

Tören Atatürk anıtı önünde çelenk sunumuyla gerçekleştirildi. Emniyet Müdürü Erdoğan Baydemir tarafından anıta çelenk sunuldu.

Törene Kaymakam Eren Arslan, Emniyet Müdürü Erdoğan Baydemir, Belediye Başkan Yardımcısı Rıdvan Kocaağa, siyasi parti başkanları, oda ve dernek başkanları ile emniyet mensupları katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından günün önemini belirten konuşmayı yapan Emniyet Müdürü Erdoğan Baydemir yaptı.

Baydemir, “Türk Polis Teşkilatı toplumun huzur ve güvenliği, vatandaşın can ve mal emniyetini sağlama, kanun hâkimiyet ve devlet otoritesini koruma gibi çok önemli ve hayatı görevler üstlenmiştir. Polis, güvenliğimizin teminatıdır. Vicdanların işlemediği yerde polis devreye girer, huzurun bekçiliğini yapar. Zor şartlarda, canını ortaya koyarak, cesaret ve yiğitlikle mücadele eder. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi herkesin polisi kendi vicdanıdır. Fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır. Demokratik bir toplumda kendisinden çok şey beklenen polisin temel görevi kamu düzenini korumak, toplumsal barış ve huzuru sağlamaktır. Teşkilatımızın görevleri yerine getirmesinde en büyük güç kaynağa halkımızın güven ve desteğidir. Kendi ailelerinden ve yaşamlarından ödün vererek milletimizin huzuru ve rahat için çalışmayı görev edinen polis teşkilatı mensupları gece gündüz demeden vatan ve millet sevgisi ile fedakarca görevlerini ifa ederken, huzur ortamının bozulmaması ve devamı için siz değerli hakkımızın desteğine her zaman ihtiyaç duyulmuştur. Göreve başladığımdan bu güne kadar memnuniyetle ifade etmek isterim İnegöl halkı her anlamda yanımızda olarak desteğini esirgememiştir. Bu manada şahsım ve teşkilatım adına değerli İnegöl halkına şükranlarımı arz ediyorum.  Değerli meslektaşlarım; bugüne kadar şanla, şerefle ifa ettiğiniz bu kutsal görevi bundan sonra da aynı azim ve kararlılıkla yerine getirecek, şer güçlerin karşısında 15 Temmuz hain darbe girişiminde olduğu gibi dimdik duracak ve demokrasinin teminatı olacaksınız. Her hareketinizde mesleğin onurunu düşünün. Çünkü mesleğimiz kutsal ve onurludur. Görevlerimizde nezaketli, merhametli, haysiyetli, sabırlı, fedakar, cumhuriyete, devlete, millete ve bayrağa, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, disiplinli, Allah korkusuyla birlik ve beraberlik anlayışı ile vatandaşı anlayarak, kimliğinizden ve silahınızdan ziyade kişiliğinizi ön plana çıkararak adil ve tarafsız olarak görev ifa edin. Göreceksiniz ki bu anlayışla halkın güven ve desteği hep yanımızda olacaktır. Bu mutlu günümüzde; devletimiz ve milletimizin selameti uğruna hayatlarını feda eden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum. Gazilerimiz ve büyük bir aile olan teşkilat mensuplarımıza ve ailelerine sağlık, mutluluk, başarılar diliyorum” dedi.

Konuşmanın ardından program kortejle son buldu.

Editör: TE Bilişim