Törene Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İNGAZ A.Ş. Genel Müdürü Faruk Coşkun, Kulaca Mahallesi Muhtarı Sedat Seçim, Kulaca Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Ahmet Uğur ile mahalle sakinleri katıldı.

İLK KAZMAYI VURUYORUZ

Törende konuşan İNGAZ A.Ş. Genel Müdürü Faruk Coşkun, “İnşallah Kulaca mahallesinin doğalgaz çalışmalarını başlatıyoruz. İlk kazmayı vuruyoruz. Allah nasip ederse 1.5 ay içerisinde Kulaca mahallesinde doğalgaz kullanılabilecek altyapı hazır olmuş olacak. Köyden mahalleye dönüşen yerleşim yerlerinde özel bir mutfak çalışması gerekiyordu. İnegöl belediyesi ile üç aydır teknik detaylarını masaya yatırıp, özel bir emek sarf edildi. 2009 yılında Kulaca girişindeki Salça Fabrikasına doğalgaz verilmişti. Bu köyün doğalgaza kavuşması anlamında önemli bir avantaj sağlamış oldu. Belediye Başkanımıza desteklerinden dolayı da teşekkür ediyorum. Çalışmalar azami kurallara uyularak yapılacaktır. Vatandaşlarımızın da hizmeti kolaylaştıracak şekilde davranmalarını rica ediyorum. Allah kaza bela vermeden buraya doğalgazı kavuşturmayı hepimize nasip etsin” dedi.

4 KIRSAL MAHALLEYE MÜJDE

Genel Müdür Coşkun, 2017 yılı hizmet programında Kulaca, Edebey, Çeltikçi ve Deydinler mahallelerinin olduğunu da sözlerine ekledi.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, “Doğalgaz mahallemize hayırlı uğurlu olsun. 2004 yılından bu yana doğalgaz çalışmaları, İnegöl´de merkezi, kırsal mahalleleri ile beraber sürüyor. Aksilik olmazsa Kulaca mahallesinde Ramazan Bayramı öncesi gaz yakma töreni gerçekleştirmiş olacağız. 4 köye doğalgaz gidecek. Ayrıca Kurşunlu mahallesine de doğalgaz ulaştırılacak. Kurşunlu mahallesine giderken, güzergahtaki Alibeyköy, Bilalköy, Süpürtü, Eymir, Küçükyenice mahallelerinde bu hizmetten istifade etmemesi için hiçbir gerekçe yok. Gerekli çalışmalar yapılacak. Dün itibariyle güzel bir referandum yapıldı. İnegöl´de yüzde 91 oranında sandığa giden vatandaşlarımıza yürekten teşekkür ediyorum. İnegöl insanının demokrasiye bağlılığını bir kez daha gördük. Ülkenin menfaatleri için el birliği ile yolumuza devam edeceğiz. Avrupa´nın 50 sene önce hallettiği işleri biz daha yeni yeni hallediyoruz. Keşke daha önce halledilmiş olsaydı. Bu yatırımlar bittiğinde ilçemiz çok daha yaşanılabilir olacak. Çalışmanın kazasız belasız hayırlısı ile tamamlanmasını temenni ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından dualar eşliğinde küçükbaş kurban kesilerek temel atma töreni yapıldı. Başkan Aktaş, kepçenin operatör koltuğuna oturarak, ilk kazmayı vurdu. 

Editör: TE Bilişim