Beslenmenizi, asidik atık oluşumunu azaltacak ve alkali olmayı sağlayacak şekilde tekrar düzenleyin ve hızlı-hazır gıdalar ile beslenmeyi reddederek kesinlikle Alkali beslenmeye özen gösterin. Hayvansal proteinler ile nişaştalı karbonhidratları birlikte tüketmeyin. Örneğin Et ve patatesi birlikte yada içerisinde sosis yada sucuk´un bulunduğu tost vs. birlikte yemeyin,
Et, süt veya peynir yoğurt gibi süt ürünleri veya yumurta gibi iki değişik tür hayvansal proteini aynı öğünde tüketmeyin. Beyaz ekmek, beyaz pirinç, makarna gibi yüksek oranda rafine nişasta içeren gıdaları, et , yumurta, süt ve ürünleri gibi hayvansal proteinlerle birlikte tüketmeyin. Örneğin kahvaltıda tost yemeyin yada üzerine bolca rafine şeker ve pastörize süt dökerek kuru tahıl gevreği yemeyin. Et ve yumurta gibi proteinler ile aynı anda tüketmeyin.
Mümkünse şekerin zerresini kullanmayın, kullanmadan yapamıyorsanız, Şekerli tatlılar veya meşrubatları et ile beraber tüketmeyin, şekeri yine nişastalı karbonhidratlar ile birlikte tüketmeyin,
Bol meyve tüketin, ancak meyveleri başka besinler ile birlikte değil yalnız yenilmesi çok daha uygundur. Bol sebze yiyin, Sebzeler en uyumlu besin özelliği ile diğer tüm besinler ile kolayca sorunsuz bir şekilde tüketilebilir, Günde en az 2 lt su için.
Günde en az 5 kez yemek yer gibi diyaframdan derin nefes almayı alışkanlık haline getirin , buna 5-10 dakika gibi zaman ayırın, diyaframdan nefes almayı mutlaka öğrenin,
Gıda seçimine büyük özen gösterin, mümkün olduğunca doğal gıdalara ulaşmaya çalışın, mevsimi dışında sebze meyve tüketmeyin, meyvelerin sebzelerin gösterişli olanlarından uzak durun, yerli tohumlarımızdan evlerinde üretim yapan gruplara üye olarak evde sebze üretin, marketlerden hazır gıda alarak tüketmeyin. Gazlı içeceklerin zerresini evinize sokmayın,
Hergün en az 20 dakika hafif tempoda olacak şekilde zevk alarak yorulmadan yürümeyi alışkanlık haline getirin. Sporsuz bir hayatı hiç düşünmeyin. Herkesin yapabileceği mutlaka bir spor dalı vardır. Yaz tatili yaklaşıyor, özellikle çocuklarımızı spor yapabileceği bir kulübe, bir derneği mutlaka yazdıralım. Biz 12 ay sporu tavsiye ediyoruz.
Olumlu düşünün, hayata bakışınızı değiştirin, sık sık mutluluk oyunu oynayın, yaşadığınız her olumsuz ve kötü olayda sizin için mutlaka daha hayırlı bir şeylerin olacağına inanın, kafanıza sorun takmayın, sık sık sorun yaşıyorsanız, sorunlardan çabuk sıyrılmayı öğrenin, ömrün çok kısa olduğunu düşünün. Bol dua edin, dua her şeyin anahtarıdır.
Havalar yavaş yavaş ısınmaya başladı, Doğayla iç içe olun, hafta içi akşamları, hafta sonları ailenizle birlikte piknik alanlarına gidin, yeşil alanlar sağlık için çok önemli, Vücudunuzdan olumsuz enerjileri atmış olursunuz. En basitinden bir saksı alıp evinizde çiçek besleyin, kendinizi meşgul edin.
Kanuni Sultan Süleyman zigetvar kalesi alınırken hasta yatağında söylediği, hasta olunan dönemlerde daha çok akla gelen bu güzel söz ile yazımı sonlandırıyorum.
Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi
Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi.