Geçtiğimiz hafta evinde Uşakspor’u elinden kaçıran temsilcimiz İnegölspor, Pazar günü Manisa deplasmanında grubumuzun son sırasındaki -5 puanlı 3. lig yolcusu Manisaspor’u 2 golle geçerek, önümüzdeki hafta evinde ağırlayacağı İsmail Ertekin yönetimindeki Sakaryaspor maçı için moral galibiyeti aldı. Grubumuzun son sırasında 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 8 yenilgisi olan Manisaspor’u yenmesi, uzun süredir galibiyet özlemi çeken İnegölspor için bu maç, yeni bir sayfa açma fırsatı doğdu.

Rakip Manisaspor Süper Lig tecrübesi yaşamış, ancak Türk futbolunun kanayan yarası olan kötü yönetim ve mali bozukluklar nedeniyle, mali çıkmaza girerek hızla önce 1. Lige, oradan da 2. Lige düşen ve bu ligde de tutunması imkansız gibi duran Manisaspor, transfer yasağı olması nedeniyle alt yapısı ile maçlara çıkarak, hızla 3. Lige doğru yol alıyor. Bu gibi takımların durumu diğer takımlarımıza ders olmalı.

İnegölspor’a gelince, teknik heyet bu maça kalede Şener, geride Orhan-Gökhan-Volkan-Yasin, ortada Okan-Serhat-Taner-Emirhan, ileride Raif ve Ahmet Hakan tertibiyle çıktı. Maçın son çeyreğinde Okan’ın yerine Özer Ozan, Raif’in yerine Osman’ı oyuna aldı. Manisa içeride ve dışarıda tecrübesiz genç bir takımla mücadele ettiği için İnegölspor’a da direnemedi. İnegölspor maça Uşak maçına çıktığı kadroyu biraz değiştirerek çıktı. Rakip zayıf olduğu için açık bir futbol oynayarak, her iki yarıda bulduğu gollerle maçı kolay kopardı. Bu maç kötü giden ve her hafta oynadığı kötü ve etkisiz oyunlarla taraftarlarını kahreden İnegölspor için, iyi bir moral maçı oldu. Bu maçın 3 puanı umarım, Sakarya maçında tekrar edilir. Bu maçtan sonra hafta içerisinde temsilcimiz, Sakarya maçına odaklanarak iyi bir mücadele ve etkili bir oyunla, açtığı bu yeni sayfaya Sakarya zaferini yazdırır. Bu maç çok zor bir maç olmasına rağmen, kazanılmayacak bir maç değildir. Hele hele başında da bu sezon ilk defa İnegölspor’da görev yapan ve büyük umutlarla takım kurduran, hedefini mukavelesinden önce şampiyonluk olarak koyan, ancak lig başladıktan sonra aldığı sonuçlar ve oynattığı oyunla hüsran olup, bu sezon için yaptırdığı takımı enkaz halinde bırakıp kaçan İsmail Ertekin olunca, nasıl bir atmosferde ve çekişmede geçecek olmasını tahmin etmek zor değildir. Umarım bu maçta İsmail Ertekin, İnegölspor’dan hak ettiği iyi bir dersi alarak, İnegöl’den boynu bükük ayrılır. Bunun için İnegölspor’umuz bu haftaya daha özel ve daha ciddi hazırlanarak, futbolda Sakarya zaferine imza atar. Bizde bu güzellikleri ve coşkuyu ballandıra ballandıra yazarız. Beklentimiz güzel bir galibiyet. Bunu yapacak olan teknik heyetimiz ve oyuncularımızdır. Taraftarlarımızın böylesine önemli ve iddialı bir maçta tribünleri dolduracağına inanıyorum. Takımımız bu maça inanarak ve müthiş taraftarımızı da arkasında hissederek hazırlanmalıdır.

Sonuç olarak, İnegölspor Manisa deplasmanında haftalardır özlemini çektiği galibiyeti kolay aldı. Bu galibiyet, Sakarya maçı için moral ve motivasyon olsun. Bu hafta İnegölspor’umuz oynadığı 11 maçta 2 galibiyet, 4 beraberlik ve 5 mağlubiyetle 10 puanla 13’ncü sırada. Oynadığı 11 maçta 7 galibiyet, 2 mağlubiyet ve 2 beraberlikle 23 puanla 3’ncü sıradaki Sakaryaspor’u ağırlayacak. Öncelikle centilmence bir maç olmasını, ancak İnegölspor’un kazanmasını temenni ediyorum. Çok zor bir maç olacağı kuşkusuz. Ancak, İnegölspor çıkışa geçmek, kötü günleri geride bırakmak istiyorsa, bu maçı kazanmalı. Hem kendisi için, hem taraftarı için, hem de bu sezon İnegölspor’a kaybettirdiği koca bir sezon için, İsmail Ertekin’e ders vermek için bu maçı kazanmalıdır. Bunu yapabilmek için öncelikle oyuncularımız buna inanacak, teknik heyetimiz inanacak, yönetim inanacak. Bu üçlü inanırsa, taraftarlarımız da inanır ve tribünleri inletir. Sakarya yakın olduğu için taraftarları da bu maça ilgi gösterir. Her şeyden önce dostça bir maç olsun. Hak eden kazansın. Teknik heyetimiz Manisa maçını hemen unutup, bu maça konsantre olsun. Bu maçı kazanabilmek için, bu hafta çok çalışıp, özellikle bu maça inanmalarını sağlayıp, maça çok iyi başlamalıdır. Bu hafta taraftarlarıma çok iş düşecek. 90 dakika boyunca takımımızı hep olumlu destekleyerek, bu maçın zaferine ortak olmalıdır. İnegölspor’umuzun futbolda Sakarya zaferini yazmak dileğiyle tribünleri dolduralım diyorum…