Geçtiğimiz hafta evinde küme düşme adaylarından Kocaeli Birlikspor´dan son dakikalarda bulduğu golle beraberliği kurtaran temsilcimiz İnegölspor, Pazar günü Sarıyer Yusuf Ziya Öniş stadında konuk olduğu Sarıyer´e, Yaser´in attığı tek golle boyun eğerken, orta saha ve forvette sıkıntılı bir sezon yaşayacağı sinyallerini verdi.
Rakip Sarıyer bir zamanlar Süper Ligde boy göstermiş ancak bir ilçe takımı olması nedeniyle Türk futboluna bir çok yıldızlar hediye etmesine rağmen şu anda 2. Ligin mütevazi bir takımı olarak mücadelesini sürdürüyor. İstanbul´un en güzel ve mütevazi bir ilçesi olan Sarıyer´de ilçe halkı 4 büyük takımları tuttuğu için Sarıyer´in maçlarına değil, Süper Lig maçlarına gitmeyi tercih ediyorlar. Bu durumda Sarıyer evinde oynadığı maçlarda tribün desteği yeterli değil. Bu sezon bir hayli tecrübeli oyuncuyu kadrosuna kattı. Serkan Balcı, Göztepeli Sabutay ve Serdar Kulbilge gibi oyunculara sahip. Bu maça çıkarken 8 puanı vardı, İnegölspor´un ise 9 puanı.
Kocaeli maçından sonra yazımda bu maç fikstürde yer değişikliği maçı olabilir dedim. Nitekim sonuç böyle oldu. Bunu yazarken İnegölsporumuzu Kocaeli Birlikspor maçında futbol tecrübeme dayanarak iyi bulmamıştım. Çok büyük zaaflarımız var. Kalede Şener, müdafaada Bilal ve Kemal tecrübelerini yansıtıyorlar, ancak beklerimiz istikrarlı değil, açıklardan her maçta adeta koridor oluyoruz. Orta sahamızda da zaaflarımız var. Forvetimize etkili topları atamıyorlar. Attıkları toplarda ise tecrübeli golcülerimiz fileleri havalandıramıyorlar. Gol noktalarında çok büyük zaaflar var. Bu zaaflarımızı en kısa sürede ortadan kaldırmalıyız. Bunu teknik heyetimiz yapacak. Kulübün maddi imkanları ortada. Yeni orta saha ve golcü takviyesi yapılamıyorsa mevcut tecrübeli oyuncularımızın performanslarını arttırmaları gerekiyor. Aksi halde Şener ve Bilal daha ne kadar ayakta kalabilecek. Enes Ata gibi gençleri bulup oynatmak gerekiyor. Sarıyer kolay bir galibiyet aldı.
İnegölspor´a gelince, teknik heyet maça kalede Şener, geride Anıl-Bilal-Kemal-İsa, ortada Enes Ata-Okan-Emirhan-Ali Sakal, ileride Raif ve Kenan Şahin tertibi ile başladığı maçın 16. dakikasında Kenan Şahin´in yerine Barış Sinan´ı, ikinci yarıda Okan´ın yerine Ahmet Hakan´ı, Ali´nin yerine Emrah´ı oyuna aldı. Bu değişiklikler İnegölspor´a gol getirmedi. Yaser´in attığı gole kalan 30 dakikada cevap veremeyince sahadan sıfır puanla çıktı. Aldığı bu mağlubiyetle 9 puanla 9. sırada.
Grubumuz tam dişimize göre ancak bu sezon istenen performanstan uzak gidiyor. Zirvedeki takımlar arayı sürekli açıyor. İyi ki grubumuzda Mersin, Tuzla, Buca, Eyüp ve Kocaeli Birlikspor var. Yoksa bu sezon çok sıkıntılı geçebilirdi. Yinede ileride ne olacağı belli olmaz. Koskoca Süper Lig takımı Mersin ben düşmem derse bir çözümünü bulur ve kümede kalabilir. İnegölspor bunların hesaplarını çok iyi yapmalı ve en azından evindeki maçlardan birer veya üçer puan almalıdır. Bunu teknik heyetimiz iyi biliyordur. Ancak tecrübeli kadromuza da bunları iyi anlatmalıdır. Gol noktalarında çok etkisiz kalıyoruz. Dokuz maçta sadece 9 gol atabilmişiz. Daha henüz ligin başındayız. Bu sorunlar kolay çözülebilir.
Sonuç olarak Sarıyer ev sahibi avantajını kullanarak 3 puanı aldı. İnegölspor deplasmanlarda özellikle bundan sonra güçlü takımlarla oynarken, zorlanacağı aşikar. Evinde oynayacağı maçları kazanmaya en azından zor maçlardan bir puanla çıkmaya bakacak. Mevcut kadromuzun gücü ve kapasitesi ortada. Bu gücünü sahaya tribün desteğini de alarak iyi yansıtarak evinde kaybetmeyecek. Evinde maç kazanamayan takımlar ligde tutunamaz. Umarım teknik heyetimiz bu sezon bulunduğumuz grubu objektif biçimde değerlendirerek gerekli önlemleri alır. Evinde oynayacağı maçlarda tribün desteği ikinci kuvveti oluyor. Diğer takımlarda bu yok. Oyuncularımız telaşa kapılmadan teknik heyetimizle birlik ve beraberlik içerisinde tek yumruk olarak öncelikle evindeki maçları kazanarak üst sıralara tırmanmalı ve ikinci yarıda çeşitli varyasyonlara kurban gitmemelidir.
İnegölspor´un bu hafta evinde oynayacağı 5 puanlı Bucaspor´u yenerek ligin dibine demirlemelidir. İnegölspor´un Buca maçı başarılarını yazmak dileğiyle…